Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ertan Yetginoğlu

Üye
  • Toplam İleti

    4
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ertan Yetginoğlu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    izmir
  • Arabam:
    mitsubishi lancer
  • Meslek:
    matbaacı
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Ertan Yetginoğlu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. Hocam bu kadar açıklamaya gerek yoktu. Kesinlikle dalga geçme vs amaçlı yazmadım. İyi iş yaptığını bildiğim yerleri yazdım diğerlerini de deneyip görelim diye öyle dedim. Siz tezinizde kesinlikle haklısınız 2500 lira bence de çok yüksek. Konu başlığında tavsiye istendiği için bildiklerimi yazdım hepsi bu. Ama emin olun düzgün bir seramik kaplamanın şişesi 650 liradan başlıyor. Eğer yanlış ankaşıldıysam özür dilerim amacım kimseyi kötülemek kimseye hizmet etmek değildir. Yanlız şuda bir gerçek attığınız resimdeki yazılanların birçoğu doldurma cümleler. Neyse uzatmıyacağım son mesajımdır bu konuda. Herkese hayırlı akşamlar.
  2. Arkadaşım senin önce dokuz eylüle nöroloji bölümüne gitmeni tavsiye ediyorum. Senin algılarda bir problem var. Hala metale inerim diyo, bak bilale anlatır gibi anlatıcam lütfen aşağıyı oku. Konuya yine ve iğrenerek dönüyorum. Bizim çizik anlayışımız ile senin çizik anlayışın çok farklı anlaşılan. Çizik Nedir: Çizik aracın boya ve vernik yüzeyine yıkama ve silme sırasında uygulanan sert fırça, sert bez vs ile oluşur. Bunlara kılcal çizik adını da verebiliriz. Araç kuru iken bezle silme, yada dal sürtmesi gibi durumlara da çizik denir. Senin dediğin gibi metale inilen çiziklere derin çizik denir bunların telafiside yoktur korumasıda. Yani sen çiviyi alır, anahtarı alır, taşı alır arabayı çizersen bu derin çizik olur bunu koruyacak bişey daha icat edilmedi. Benim yazdığımdan anlıyosun ki araba kaza yapsa kafa kafaya girse seramik kaplama korur öyle mi ? Tekrar tekrar yazıyorum kılcal çizikler, bez çizikleri, fırça çizikleri, ince dal sürtmeleri vs gibi çiziklerden korur seramik kaplama. Tekrar söylüyorum çiziyle veya sert bir cisimle çizilir tabi bak ilk mesajımda da belirttim. Vernik sertliği 4H tır. Seramik kaplama ile bu 9H olur. Çelik zırh değil yani daha sert olur kibuda zor çizilmesini sağlar. --0 dakika sonra eklendi-- Sonucu merak ve heyecanla bekliyorum. Lütfen gidin yaptırın ve buraya gönderin.
  3. Merhaba. Kesinlikle reklam amaçlı değil. İlk mesajım evet haklısınız ama ararken googleda buldum konuyu biraz bakıyım dedim insanlar ne biliyor görünce dayanamadım üye oldum ve güzel bir bilgilendirme atmak istedim. Eğer söylediklerimde 1 tane yanlış varsa, önerdiğim kişilerin 1 tane kötü işi varsa yazımı silebilirsiniz. --7 dakika sonra eklendi-- Arkadaşım yorumunu okudum sen gülmüşsün ama ben daha da üzüldüm. 1-)Sen benim yazımı dikkatli okumamışsın ki. Çizilmez demedim bak kesinlikle çizilir. Her seramik çizilir. Ama 9H yani sertlik derecesi fazla olduğu için direnci fazla olur. Ayrıca çizilse de seramik çizilir. Telafisi sırasında boya ve vernik korunmuş olur. 2-)Yazdığım aletlere karşı direncini örneğini verdiğim kişileri takip ederek videolarına bakarak görebilirsin. Tabi tel fırça ile arabaya dal demiyoruz, falçata ile hart hurt gir demiyoruz. Burada ince çiziklerden bahsediliyor. Anlamadan ezbere yazma lütfen. Sıvı boya koruma nedir; Yani içinde sio2 (slika) barındırmayan ama farklı maddelerle güçlendirilmiş, su itici özelliği verilmiş sıradan bir boya koruma demektir. Sıvı yani cam şişe içinde ya su gibi ondan öle bir tabir kullandım. Normal boya korumayı bilirsin pasta gibi bişeydir. Bunlar sıvı işte su gibi. Gyeonun en kaliteli ürününde %5-15 sio 2 bulunur. Gtechniqde oda yok %1 diye biliyorum. Ben okuduğum yorumlardaki yanlışları gördüğümden doğrusunu yazdım. İster inanın ister inanmayın ama güzel bir araştırma yapın dediklerime geleceksiniz.
  4. Herkese merhaba. Seramik kaplama keşmekeşinden kazık yemeden sıyrılmak için yazımı dikkatlice okuyun. Bırakın forumları, bırakın uygulamacıları seramikleri satanların bile ne sattıklarından haberleri bile yok. Öncelikle seramik kaplamanın özelliklerinden bahsedelim. 1-Çizilmez değildir. Çizilir ama seramik katmanı çizilir boya ve verniğe zarar gelmez. Bezle çizilmez. Ufak çizik darbeleri ile çizilmez (çakmak vs)Kısa sürede harelenmez. 9H denen bir dava var. Oda kurşun kalemin sertliğidir. Bazılarınız bilir okulda HB, 2HB gibi kurşun kalemlerin sertiğini ifade eden terimler olur. Seramik kaplamadaki 'H' o anlama gelmektedir. Normalde 4-5 H olan araç vernik yüzeyi seramik kaplama ile 9H sertiğe çıkar, buda çizilmez demek değil zor çizilir demektir. 2-Isı ile kendini tedavi eder. Araç yüzeyinde çizilme olduğunda ısı tabancası veya sıcak su ile çizikler giderilebilir. (Falçata, tel fırça, çakmak vs gibi aletlerle denemelerini yapan ustalar mevcuttur ülkemizde. Takip ediniz. (Musa Öner Auto Show Land Ankara) 3-Su itme özelliği pek bi anlam ifade etmez en kralında 1 seneden fazla durmaz. Bunu güzel bi cila ile sağlayabilirsiniz. Bu bir etken değildir ama 6 ay 1 sene su tutmaz yıkamada kolaylık olur. 4-Kuş pisliği ve ağaç reçinelerine karşı koruma sağlar. Yine hiçbirşey olmaz demiyorum olur ama seramiğe olur tedavisi yapıldığında o bölge tekrar kaplanır olay biter. Boya vernik sağlam kalır. 5-Yüksek parlaklık verir, cam gibi eşsiz bir yansıma sağlar. Tabi buda altına yapılan pasta uygulamasının güzelliğine bağlıdır. Seramik Kaplamada Doğru Tercih Nasıl Yapılır? Seramik Kaplama yaptıracağınız zaman hemen Türk usulu fiyatına bakıp karar vermeyin. Hatta fiyatı sormayın bile adam gibi bir iş istiyorsanız. Çünkü bunu 4-5 bin liraya yapan da 750 liraya yapanda seramik kaplama yapmıyor. Türkiye'de gerçek seramik kaplama (yukarıdaki özellikleri barındıran) 3 marka vardır. Nano Protect, Igl Quartz, Kenzo. Bunların dışındakiler sıvı boya korumadır. Ayrıca seramiğin garantisi olmaz bunu da belirteyim yok şu fiyata 2 yıl garanti vermiş :D Yok öyle birşey. Garantiyi neye verdiğini bir sorun lütfen. Bakalım neye garanti aldınız. Benim bildiğim izmirde gerçek uygulamacı çok az. 1 hard core garaj, 2 Empode Car Care, 3 Hasta İşi. https://hardcregaraj.com https://www.otokuaforizmir.com https://www.facebook.com/hastaisicarcre Daha fazla kafanıza takılan bişey olursa bana özelden sorabilirsiniz.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.