Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Alper Sakallı

Üye
  • Toplam İleti

    259
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Alper Sakallı tarafından oluşturuldu

  1. 9 saat önce, Emre Akbs yazdı:

    Ozan hocam eline koluna sağlık kafamdaki tüm sorular gitti şuan tekrar teşekkürler. Babam yarın tanıdığı bir otoelektrikçiye göstere ek aracı şimdi indim kutupbaşını söktüm yarın birde takviyeyle uğraşmayalım diye. Sökmeden öncede kontrol ettim tekrardan 11.3e düşmüş voltaj. Ya kaçak var ya da dediğiniz gibi akü ömrünü tamamlamış yarın çözeceğiz inşallah..

    Kaçak akımı kontrol edebilirsiniz. Kutupbaşını sökünce 5w ya da 10w'lık halojen ampulün bir ucunu söktüğünüz kutupbaşına diğer ucunu da akü kutupbaşına değdirin. Lambanın yanmaması lazım. Çünkü iki kutup da aynı. Bazı araçlarda bu test için kontağı kapatıp 15 dk beklemek gerekir. 

  2. 28 dakika önce, Teoman S. yazdı:

    @Alper Sakallı  sadece bu kısmı yaptığımızda mı ekran siyah oluyor? Ben 4 lü ekranı istediğim gibi yapmıştım. Sadece ekranı değiştirmek istiyorum. Elm de var ELS de var, kablo farketmez sanırım.

    Siyah ekran için 172'yi 08 yapmıştım. 09 da orijinal navigasyon varsa göstergede yönlendirme işaretleri çıkıyormuş 63700000 4lü ekran için 

    • Beğen 1
  3. 9 saat önce, Ahmet Çi yazdı:

    herkese merhaba. 2015 focus seyir halide dahil olarak , ayak altı loş ışık  aydınlatma yaptırılabilir mi.  bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. şimdiden teşekkürler

    Ambient nam-ı diğer ambiyans aydınlatmadan bahsediyorsunuz. Tabi ki yapılır. Ozan hocam modüldeki pinlerini ezbere biliyor ?

  4. Hava filtresi, baskı balata, Bujiler, benzin enjektörleri, bobinler, yakıt basıncı, sensörler, gaz kelebeği ve potansiyometresi, egzoz sistemi ve elemanları hepsi potansiyel suçlu. En doğru teşhisi koyabilmek için aracı orijinal tanı cihazına bağlatıp hata kodu var mı bakılmalı, sensörlerdeki değerler okunmalı ve yorumlanmalı. 

     

    Tabii ki sorununuz şu şekilde cereyan etmiyorsa;

    Ani hızlanmalarda, sollamalarda ya da yokuş tırmanışlarında devir yükseliyor ancak araç devirli iken geç hızlanıyorsa. 

    Bu durumda baskı balata bitmiş oluyor. Yani kaçırıyor. 

    • Teşekkür 2
  5. 2 saat önce, Turgay Eliçora yazdı:

    Bu kabloyu nerden buluyorsunuz style pakette yokuş kalkiş varmi? Yada baska hangi özellikleri aktif yapabiliyoruz

    Els27 diye Google'da aratın. Ya da varsa size yakın muhitte kablosu olan bir forumdaştan rica edin. Yokuş kalkış, otomatik kapı kilidi, xenon far tipi, lastik basınç uyarısı, kumandadan camları açma-kapama süreleri, geniş ekran gösterge taktıktan sonra göstergenin türü ve 4'lü ekrana istediğiniz bilgiyi koyma, lastik ebatları, kapı kilit geri bildirimi.

  6. 3 saat önce, Emrah Ayaz yazdı:

    Hayırlı akşamlar focccus programını kullanıp hız sınırlayıcıyı kapattıktan sonra  forscandan  "kontrol modül düzenlemesi uyumsuz " hatası aldım göstergede motor arıza uyarısı verdi.

    Yardımlarınızı bekliyorum.

    IMG_20190228_212301.jpg

     

    2 saat önce, Emrah Ayaz yazdı:

    Sadece focccus programı üzerinden daha önce açmış oldugum #44 parametredeki hız limitlemeyi kapattım

    Daha sonra forscanda bu motor uyarısını verdi 

    U ile başlayan hata kodu iletişim hatasının genel harfidir. 

     

    #43 hız limitleme

    #44 hız ikazı

     

    Bende standart olarak; 

    #43  07

    #44  01

    Olarak ayarlı. Bilgilerinize 

  7. 25 dakika önce, Cankan K. yazdı:

    arızaları sildim fakat verdiği uyarı tepe çıkış yardımı kullanılamaıyor yazıyor hemen sönüyor yokuş kalkışı menüden kapatınca yanmıyor fakat açınca kontağı yine yapıyor aynı uyarıyı forscan la sildikten sonra daha çok çıkmaya başladı anlayamadım?

    Bende de yokuş yardımı çalışmıyor titanyum paket olmasına rağmen. Göstergeden açınca uyarı veriyordu artık uyarı da vermiyor çalışmıyor da. Pedaldaki 3 sensör ve westinghouse'daki fren basınç sensörü değişti. Sorun elektrik tesisatında bu özelliğin ya da sensörlerin olduğu demette kısa devre var sanırım. 

  8. 5 saat önce, Cankan K. yazdı:

    merhabalar 2013 focus 1.6 Tdci araçta focccus ile hil holder açtık. Açma işleminden sonra kontağı açıp marş bastığımızda bilgi mesajı ışığı  yanıp söndü hemen fakat bir uyarı mesajı çıkmadı. Daha sonraki çalıştırmalarda ışık yanmadı.  fakat 24 saat sonraki çalışmada yine hızlıca yanıp söndü uyarı vermedi böyle bir sorunla karşılaşan varmıdır bilgi verebilirmisiniz .

    Hill holder aktif çalışıyor mu çalışmıyor mu, Forscan ile dtcleri yani arızaları sildiniz mi

  9. 1 saat önce, Caner Bilican yazdı:

    Alper hocam bak bu silecek boyunu ben hiç hesaba katmadım sorun bundan dolayı olabilir. ben en iyisi yeni bir silecek takımı alayım, cevabınız için teşekkür ederim.

    Umarım çözüm olur. Ben de bugün silecekleri yeniledim muz silecekleri sevmiyorum hybrid silecek aldım 11 aparatlı C model aparatı uydu. Bir de B2 idi sanırım o da uydu silecekteki klik sistemine. 

  10. 1 saat önce, Murat Hudavendi yazdı:

    Rulman olduğundan nerdeyse eminim ama? usta ve rotçuyu ikna edemedim buna. 40 kmden sonra başlıyor ve devam ediyor kulakları rahatsiz edecek şekilde. Araç hızlıyken boş viteste de yapıyor. Askı bilya, fren diskleri ve lastikleri de kontrol ettirip sorunun çözümünü burda paylaşırım. Ilginiz için teşekkürler. Ses soför tarafindan sol taraftan geliyor 

    Şöför koltuğundayken tüm sesler soldan geliyormuş gibi gelir kulağa, aldanmayın. Özel bir servise gidip direkt olarak tekerlek bilyalarını kontrol ettirmenizi öneririm. Sonucu bekliyoruz kolay gelsin. 

    --3 dakika sonra eklendi--

    Bu arada not olarak ekliyorum. 

    Sert bir şekilde geçilen çukurlar ve tümsekler bilyaların bozulmasına sebep oluyor. Bu şekilde bir olay hatırlıyorsanız o tarafın tekerlek rulmanına yönelmenizi öneririm. Bunlara hep yüksek psi şişirilmiş lastik, ince yanak lastik, yol koşulları ve malzeme ömrü sebep oluyor. 

  11. 4 saat önce, Alpay K. yazdı:

    Hiç kimsenin fikri yok anlaşılan.ustaya götürdüm elektrikçi geldi.radyatorde tıkanıklık var dedi pazartesi gel radyatör değiştirelim dedi.bakicaz artık 

    Radyatörü şişletip açtırabilirsiniz. Sanayide yapan yerler var. 

    Araç çalışırken genleşme kavanozunun en üstündeki su dönüş hortumuna bakın. Su, kaba dönüyorsa radyatör tıkalı değildir.

    • Beğen 1
  12. 23.01.2019 - 00:45 tarihinde, Erkut yavuz yazdı:

    arkadaşlar herkese merhaba arıcıma mercekli bi-xenon takıyorumda bu elm den nasıl aktif olunucak baya yorum yapılmış hangisinini elealacağımı şaşırdım tekrardan yardımlarız için teşekkürler

    #14 'ü Alternative HID yapacaksınız. Normal xenon uyarı vermiyor.

    Ozan hocama sordum cevap alamayınca geçen hafta taktığım merceğe bugün led ampul taktım. Belki uyarı vermez dedim ancak verdi.

    Kısalardan hat çekerek bir T10 ampul taktım farın arkasından motor tarafına çıkardım. Uyarı kesildi. Alüminyum direnç de takabilirsiniz ancak gerek yok önermem.

     

     

     

     

    • Beğen 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.