Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Murat akdere

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Murat akdere Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    istanbul
  • Arabam:
    ford fiesta 2013
  • Meslek:
    bilişim
  • Cinsiyet:
    Bay

Murat akdere's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. Merhabalar arkadaşlar.Bugün gidip tekrar kontrol ettim. Switch soketi var soketin girdiği yerde switch yok.Kablonun ucunu 2.5 luk nya kabloyla kısa devre ettim problemsiz çalıştı.Şimdi elimde darbe sensörü ve radar sensör var bunları adapte etmeye çalışacağım Halledebilir isem buradan yazarım.Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. Bunu hallettiğimize göre yeni bir soru sorabilirim sanırım :).Soruma gelince geri vitese aracı taktığımızda aynaların aşağıya doğru hareket etmesini sağlayabiliyor muyuz?
  2. Bu arada arkadaşlar orda görünen sensör airbag çarpışma sensörü diye geçiyor model (fomoko ddj8a) numarasından aratınca öyle çıktı diye.Kaput sensörü değilmiş yani ? --1 dakika sonra eklendi-- Baya bir inceledim ama Ozan Bey' in anlattıkları cmax içindi sanırım.Fiestada nasıl yapılır göremedim.Tekrar bakacağım.Teşekkürler. --13 dakika sonra eklendi-- Tekrar merhaba dikkatimden kaçmış resimde ortadaki air bag çarpışma sensörü. Fakat yan tarafdaki söketse sanırım kaput switch i.Bu durmda var ama uyarı veriyor oluyor.Ozan bey ve diğer arkadaşlar nasıl halledicez bu alarm işini.Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar.
  3. Bende öyle kontrol ettim düzeldi sanırım.Çalıştırıp biraz gittikten sonra belli olur sanırım. Sensörü aktif etmek için ayrıntılı bir klavuz varmı? Yada bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Bu arada benim aracımda devirli otomatik kilitleme+kumandadan çam açılması kapanması+ dizlerin oradaki t10 ampullerin takılması birde olursa alarm ve ambians aydınlatma (torpidonun oraya uygun bir led bulursam şayet yapacağım).Şuan için yapabildiklerim ve çalışanlar bunlar.Bunların haricinde yokuş kalkış desteği ve start stop aktif ettim çalışmadılar.Aktif edince start stop işareti ilk çalıştırmada gelmişti ekrana ama çalışmadı.sanırım röle falan bir şeyi eksik olabilir.Başka faydalı olabilecek yapılabilen bir şeyler varmı? Şimdiden herkese teşekkürler.
  4. Tekrar merhabalar.Kaputtaki switch in resmini ekledim.Şimdide ekranda motor arızalı servise götürün uyarısı veriyor.Şimdi öncelikle bu forscan programın default listedeki ayarları nerden bulabilirim eskiye çevirmek için.Yada bana en kolay çözüm nasıl olur.Teşekkürler
  5. Merhabalar tekrardan sizin demenizle tekrar kontrol ettim kaputun tam kapandığı yerde bir switch var fakat kaputu açınca uyarı vermiyor siz haklıymışsınız özür dilerim.Peki bu durumda kaput açık uyarısını nasıl çözebilirim. Bir de bunları yaparken ipc modül kod:u2101 Kontrol modül düzenlemesi uyumsuz (modül: gösterge paneli modülü) ipc modül kod: u0121- kilitleme önleyici fren sistemi (ABS) Kumanda modülü A ile iletişim kaybı fcdim modül kod: u2101 kontrol modül düzenlemesi uyumsuz. Bu hataları verdi bunları dtc den siliyorum ama yeniden geliyor.Arkadaşım yokuş kalkış desteğini ve star stop ayarlarını aktif etmişti eski haline getirdim ama dtc den silmeme rağmen yeniden geliyorlar. Bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  6. Merhabalar Ozan Bey, switch olduğunu gördüm ve daha öncesinde kaput açık kaldığında uyarı veriyordu.Eminim yani.Yazılımsal bir şey gibi anladığım kadarıyla sizin önerilerinize muhtacım lütfen yardım:)
  7. Merhabalar switch var Doğan Bey, alarmı etkinleştiresiye kadar bu uyarıları almıyordum. Hatta yeniden eski haline döndüm uyarılar gitti.Acaba bu uyarılardan kurtulmak mümkün mü? Cevap için teşekkürler.
  8. Merhabalar, Öncelikle foruma yeni üye oldum herkese iyi paylaşımlar. Ford fiesta trend 2013 dizel 1.5 aracım var.Forumda dolaşırken orjinal alarmın etkinleştirileceğini okudum.Bir elm cihazı ve forscan programıyla alarmı etkin olarak yaptım.Alarm kapılar açılınca çalan bir korna ve sinyallerin yanmasından oluşuyor.Bu benim fazlasıyla işimi gördü. Fakat şöyle bir problem ortaya çıktı bilgi ekranında sürekli motor kaputu açık uyarısı alıyorum.Ve bu sabah motor arızası diye saçma bir uyarı verdi.Şimdi sorum şu ki bu uyarılardan kurtulmak mümkün mü? Yoksa eski haline almak zorunda mıyım? Cevabı olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.Şimdiden herkese teşekkürler.Saygılar.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.