Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Samet Üstün

Üye
  • Toplam İleti

    10
  • Katılım

  • Son ziyaret

Samet Üstün Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    2009 Fiesta 1.4 Collection
  • Meslek:
    Memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Samet Üstün's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. Teşekkür ederim cevabınız için. Dikkate alacağım dediklerinizi.
  2. İyi günler herkese. 2009 Fiesta 1.4 Benzinli Collection aracıma kış lastiği alacağım şu günlerde. İşin doğrusu tamamen bilgisizim. Lastikçi ne verirse almak da istemiyorum. 1) Lastik başı 250-300₺ gibi bir bütçem var. 2) Şu an üzerinde 195 - 50 R15 var. Bugün bir lastikçi 185 - 60 R15 daha iyi olur dedi süspansiyon falan bişeyler dedi tam anlamadım ne demek istediğini. 3) Bir arkadaşım SAVA diye bir markayı tavsiye ediyor. 4) Kuzenim Dunlop/Falken fabrikasında mühendis o da Dunlop tavsiye ediyor. 5) Ankara şehir içi kullanım olacak. Hafta sonları gezerken ve hafta içi ihtiyaç halinde kısa mesafede kullanıyorum aracı. Dediğim gibi tamamen bilgisizim ve daha önce hiç kış lastiği kullanmadım. Anlayan ve yardımcı olabilecek büyüklerimin tavsiyelerine uyup ona göre lastik alacağımı belirtmek isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, hayırlı günler dilerim herkese.
  3. Bebekleri uyutan müzik dinliyorum maalesef ???
  4. Evet minimum 91 miş. Epey bişey öğrendim araştıra araştıra hız-yük endeksi falan hiç bilmiyordum. --3 dakika sonra eklendi-- Çok teşekkür ederim ilginiz için. Gönderiyorum plakayı DM den.
  5. Teşekkür ederim ilginiz için. --7 dakika sonra eklendi-- Muayene istasyon şefi konuyla ilgili çözüm olarak; 1) Ford'dan alacağın uygunluk belgesi ile trafik tescile gitmemi, 2) Yük indeksi en az 91 olan lastik takarsam mevcut ağırlığı kaldıracağı için muayeneden geçireceğini beyan etti. Bugün epey araştırdım 91 yük indeksi 615 kg yük taşımaya tekabül ediyormuş. 615x4: 2460 yapıyor. Bu rakam benim araç etiketimde bulunan brüt katar ağırlığı ile aynı olduğu için ya 1. maddede belirtilen uygunluk belgesi tescil vs. ya da adı geçen ölçülerde lastik alarak bu işi çözebileceğimi söyledi. Zaten kış lastiği almayı planlıyordum. Umarım çözüme kavuşur 91 yük indeksli lastikle.
  6. Teşekkür ederim ilginiz için. Çözüme ulaşabilirsem aynı sıkıntıyla karşılaşan arkadaşlar için faydalı olması adına paylaşırım.
  7. Aracın teknik detayları konusunda fazla bilgi sahibi değilim doğrusu. Sadece aracım LPG'li o kadar.
  8. Benim aracımın boş ağırlığı 1130 kg mıdır onu bilmiyordum. Yükleme kapasitesini neden 400 kg olarak değerlendirdiniz onu anlamadım. Kişi başı 75 kg olarak hesaplanıyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltiniz lütfen. 75*5: 375 kg olarak mı hesaplamalıyız? Kafam iyice karıştı her neyse benim tek takıldığım durum madem bir sıkıntı var neden önceki muayenede bu durum karşıma çıkmadı onu anlamadım. Aynı şartlar altında girdiğim muayeneden sorunsuz çıkmıştım ama bu sefer çıkamadım. Bir de muayene istasyonundaki arkadaş lastik ebatlarının yük haddini taşımadığını söyledi. Lastiğinin en az 91 olması lazım 91 olan lastik alırsan geçiririm muayeneden dedi. Ne demek istedi acaba bir fikriniz var mı? 195*50 R15 82 V ölçülerinde lastik var araçta.
  9. Herkese iyi forumlar dilerim. 2009 model Ford Fiesta 1.4 Collection benzinli aracıma iki yıl önce LPG taktırdım. Projesini çizdirdim ve ruhsata işlettikten sonra muayeneye gittim sorunsuz bir şekilde geçti. Bugün aynı aracımla aynı şartlar altında muayeneye gittim ve azami yüklü ağırlığı araç cinsi/sınıfı ile uyuşmuyor (kusur No.: 1.1.26) ve yanlış lastik ebadı: yük kapasitesi çok düşük (kusur No.: 6.11.1) sebebiyle ağır kusurlu sayıldığı için muayeneden kaldım. Aracımın kapı etiketinde fabrika üretim verilerine göre Azami Yük Ağırlığı 1530 kg olarak görünüyor. Bu etiketi ben kafama göre yapıştırmadım bu aracı üreten firma yapıştırdı değil mi? LPG taktırdıktan sonra ruhsatta ağırlığı 1530+65=1595 kg olarak görünüyor ve ben bu şekilde muayeneden geçiyorum iki yıl önce. İki yıl önce (2016) bu araca uygundur belgesi veren Ankara İvedik Tüvtürk şubesi, bugün aynı aracı ağır kusurlu sayan Ankara Akyurt Tüvtürk şubesi. Bu nasıl bir uygulamadır ki bir şube bu araçta ağır kusur yok trafiğe uygundur derken diğer şube ağır kusurludur trafiğe uygun değildir diyor? Muhatabım o kadar vurdumduymaz ki Bir Ford bayisine git uygunluk belgesi al sonra Trafik Tescil'den randevu al ruhsatı düzelttir falan diyor. Derdimi anlatmaya çalışıyorum kardeşim bu araç bir önceki muayeneden bu şekliyle geçti. Bu nasıl keyfi bir uygulamadır diyorum. Yapabileceğim bir şey yok diyor. Şaşırdım kaldım ne yapacağımı bilmiyorum bir ay vaktim var. Yol gösterecek kimse var mı?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.