Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kaan Cantimur

Üye
  • Toplam İleti

    13
  • Katılım

  • Son ziyaret

Kaan Cantimur Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Balıkesir
  • Arabam:
    2002 Focus 2.0 Ghia
  • Meslek:
    Teknisyen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Kaan Cantimur's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. Buji kabloları değişerek sorun tamamen halloldu.Tavsiyem arabadan anlamayan abuk sabuk ustalara gitmeyin.Yoksa böyle set halinde değişen parçaları tek tek değiştirip hem sizi yoruyor hem aracı yoruyor.Ayrıca örneğin bobin ve buji değişirip kabloları bırakırsanız.Bozuk kablolar sağlam bobini veya bujiyi de bozabiliyor.Set halinde değiştirip kökten halledin.
  2. Ateşleme bobini değişimi yapılmıştı.Ancak araç halen hareket halinde silkelenmeye devam ediyordu.Bugün aşırı derecede yaptı diyebilirim.Tekrar gittim bu sefer tüm bujiler değişti bosch buji takıldı.Tekleme azaldı ancak halen yokuşta özellikle, yapmaya devam ediyor.Bu sorunu yaşayan varsa bana tam olarak arızanın ne olduğunu söylerse çok işime yaracaktır.Çünkü bu şekilde sürekli farklı farklı parçalara para verip duruyorum.
  3. Arabamda tekleme ve marş esnasında gecikmeli çalışma olduğu için bobin değiştireceğim.Acaba bu bobin benim 2.0 benzinli aracım için uygun mudur? http://www.yedekparcaford.com/Focus-atesleme-bobini-1-6-2-0-1999-2001-MOTORCRAFT_28170.html
  4. 2.0 benzinli 2002 model focus aracım için 5w30 yağ mı tercih etmeliyim? eğer öyleyse castrol veya mobil hangisi iyidir? https://www.hepsiburada.com/mobil-super-fe-5w-30-benzin-ve-dizel-motor-yagi-4-litre-uretim-yili-2018-p-OTM652072?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.6817-oto-hero-sku.pla&gclid=CjwKCAjwrNjcBRA3EiwAIIOvqwvsZbRx0xBDiySv9q8Vm0GQnSRtHyqgNUqe3X3YE7kAhSZ9ciDZvhoCRk0QAvD_BwE https://www.hepsiburada.com/castrol-magnatec-stop-start-5w-30-a5-4litre-p-HBV0000019GI4?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.6817-oto-hero-sku.pla&gclid=CjwKCAjwrNjcBRA3EiwAIIOvq4RRG6iUaB4DNFZCitXdtDmxIkzStCfutB1wQ4WowbmQW4nzskK5rBoCeEMQAvD_BwE
  5. Hocam kilidi nasıl içten yağlayacağım? WD-40 şuan elimde yok onun yerine makine yağı felan kullansam?
  6. Evet hocam şu resimde ki parça çok sertleşmiş. Elle bile zorlamak gerekiyor manuel olarak kilitlemek için. Dediğiniz gibi yapacağım.
  7. Bugün farkettim araçtan inip kilitleme tuşuna bastıktan sonra sağ kapı kolunu çektim ve açıldı. Allah allah dedim kapadım tekrar kilit tuşuna bastım fakat gene kilitlenmedi. Kapıyı açtım kilit mekanizmasını kapalı konuma getirip kapıyı kapadım tekrar kilit tuşuna bastığımda bu sefer sıkıntı olmadı. Ancak kilitleri açıp tekrar kapatınca bu kapı gene açılıyordu. Sizce ne olmuş olabilir? yağmur felan yağdı diyorum nemden dolayı mı olmuştur ne yapmalıyım?
  8. Aracım 2002 ghia yolcu koltuğunun altında orjinal cd okuyucusu mevcut. Bu cd okuyucu sadece track formatında mı okuyor? yoksa 100-150 mp3 yazdırsam okur mu?
  9. Normalde arka sağ camda butonda bir sıkıntı vardı. Bende tamire para vermemek için kendim yapmaya kalktım. Güzel bir şekilde kapı kolunun ve butonun ayrı olan döşemesini söküp buton konektörünü elektrik kablosundan ayırdım. Daha sonra butonun kontağa temas etmesi gerekirken etmediğini farkettim ufak bir işlemle halledip yerine taktım. Sonuç olarak sorunlu olan arka sağ camı düzelttim güzelce çalışıyor. Fakat sonra ön sürücü tarafından da bir açıp kapayım dedim çok saçma bir durumla karşılaştım. Cam aşağı iniyor daha sonra yukarı kaldırmak için basıyorum tekrar aşağı iniyor.? Önceden sorunsuz çalışıyordu şimdi ben sadece arka tarafta işlem yaptım neden durduk yere taa önde ki butonda sıkıntı çıktı anlamadım. Sizce sorun nedir?
  10. Hocam bir tane anahtarım var aracın orjinal anahtarı bende yedek sustalı aldım. Bu yedek sustalı olanı eklemek istiyorum. Yani toplamda 2 tane anahtarım olacak.
  11. Geçenlerde Aliexpress üzerinden 4d60 çipli mk1 uyumlu sustalı bir anahtar aldım. Daha sonra araştırdığım kadarı ile kapı otomatiği, camlar, bagaj vb ayarları kontak üzerinden yaptım ve hepsi çalışıyor ancak motoru çalıştırmıyor. Daha sonra ford servisine gidip anahtarı immobilizere kaydettirmem gerektiği söylendi. Sizin bir bildiğiniz varmıdır? ve bu immobilizere kaydetme işlemi için ücret ne kadar talep ederler?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.