Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Eren Emine Özen

Üye
  • Toplam İleti

    39
  • Katılım

  • Son ziyaret

Eren Emine Özen tarafından yazılan her şey

  1. Aracı alalı 1 sene oldu nerdeyse ama önemsemedim hiç star stopu. Bakıcam eğer maliyetliyse hiç uğraşmıcam. Bilemedim hocam tanışıyo olabilirmiyiz acaba??? Nerden hatırlıyosunuz ki acaba? Uzun zamandır yoktum forumda.
  2. Merhabalar. 2011 1.6tdci focus 3 aldım 2.el olarak. Ancak aldığımdan beri star stop çalışmıyor. Ama hiç üstüne düşmemiştim. Dün debryaj üst merkezini değiştirdim. Sanırım onunlada alakalı oluyormuş. Üstüne düşmeye karar verdim. Çalışmamasının bi çok sebebi oluyormuş. Acaba bu işin ehli olan bi usta varmıdır acaba? Yada tavsiye verebilecek birileri? İkametim Ankara.
  3. 236 tl onu alacağıma far alır takarm ama ? kendi uğraşımla yapıcam artık. Ele mahkum ne yapalım. Hiç yoktansa uzun süre zımpara işlemi yapıcam ardından matkaba takılabilen pasta süngerleri var. Alır matkaba takar pastamı uygularım yada onuda elle yaparım mecbur.
  4. Aynen üşenmeden oturup yapıcam valla. O zamanda resmini çekip atıcam sonra sorucam asıl usta kim diye. Millet öyle beleşci olmuşki vallahi ben utandım benim yüzüm kızardı ya
  5. Bi tanıdık aracılığıyla gittiğim yere sözde far temizliğini yaptırdım. Eline ilk bulduğu zımparayı aldı 2dk sağdan 2dk soldan zımparaladı polisaj makinasıylada bi pasta çekti oldu bittiye getirdi. Sarı sarı çizikler vardı azda olsa sarılığı gitti çizikler duruyor ses etmeden borcum ne dedim 30 tl dedi bide. Al sana 10tl dedim. Bu ne abi dedi. Yaptığın işe bu bile fazla para vermeden gidecektim ama tanıdık aracılığıyla geldiğime dua et kavga çıkartırdım 1 lira daha isteme diyerek çıktım gittim. İşte malum farların fotoları... Alırım zımparasını kendim saatlerce uğraşır yaparım öd0nç bi polisaj bulursam ellerimlenyaparım bulamazsamnsırf polisaj pasta çeksin diye başka bi ustaya yaptırırım olur biter.
  6. Bi yer buldum 6 gibi gideceğim temizliğini yaptırcam umarım memnun eder yaptırdıktan sonra resim yükleyeceğim ?
  7. Merhabalar. Aracımım farları malum güneş altında çok durmaktanmıdır bilmem ama bayağı çizik ve içerisinde lekeler oluşmuş. Ankarada ikamet edipte iyi bir ustaya far temizliği yaptıran varmıdır acaba? Gidip yaptırmayı düiünüyorum. Fotolarınıda ekliyorum varmıdır bi çare ? Ayrıca farlara temizlik uygulandıktan sonra resim paylaşılacaktır.
  8. Çok iyi yaa ? şöyleki araçta menüden telefon menüsünden kontrol sağladığımda tüm rehber dan z yr kadar araçta gözüküyor ama ara dediğimde sadece benim özellkle kayıt ettiğimi arıyor. 3-5 kişi anca kaydettim rehbere daha uğraşmaya üşendm yeter gari ? böyle idare edicez napalım
  9. İlahi hocam yaa ? bildiğim kadarıyla ben 10 kişi kaydedebiliyorum. Daha 3 kişi ekledim 10 u geçirmeyi denicem ama tüm rehberi kaydetmeye üşenirim ?
  10. Vakti zamanında focusu olan bi arkadaş yedek depo falan diyordu haliyle bende focus alınca merak ettim haliyle. Olmadığını biliyorum ama nedir bu yedek söylentisi çok merak ettim. Sanıyorum ki benzin 1 yılda falan bozuluyor. Yani yedek depo olsaydı haliyle yakıt ala ala oradaki benzinde bozulacağı için arıza yaşanır bence. Mantıksız tabikide. Genede bi öğreneyim dedim efsaneyi
  11. Başlıktan anlaşıldığı gibi yedek depobdiye bir şey varmıdır? Şöyle duydum, depoyu fulledikten sonra dolum ağzına kadar olan kısımdaki boruyuda benzin yada mazot ile doldurmaya deniliyormuş. Örnek veriyim depo 50lt ise boruyla beraber 55lt. Yedek depo biraz mantıksız. 50lt depo yapıp 10 lt de yedek depo yapmak mantılsız direk depoyu 60lık yaparlar. Yorumlarınız nedir?
  12. Evet arkadaşlar ustama gittim ve malum sorunu 30 tl ile çözdük. Sağ taraf rot başı nı değiştirdik ve sorun çözüldü. Eski rot ve yeni rot başı foto ekliyorum. Adminim dilerseniz konuyu kapatabilirsiniz yada kitleyebilirsiniz.
  13. Merhabalar. Bugün aracımdan gıcırtılar gelmeye başladı. Durduğum yerde ve giderken fark etmekszin direksiyonu sola çevirince ses yok ama sağa çevirdiğimde gıcırtı sesleri geliyor. Camı çekçek ile silerken tuhaf bi gıcırtı çıkar ya işte ona benzer bi ses. Ustaya göstereceğim ama oraya gidene kadar buna benzer sorun yaşayıp çözmüş olanlar varsa bilgilenmek isterim. Çıkan sesin videosunu çektim eğer yükleyebilrsem buraya ekleyeceğim. Sesi duyabilmek için birqz açmanız gerekebilir. V_20180406_093746.mp4
  14. Evet bosch sileceklerim geldi ve gayet basit şekilde monteledim ve denedim. Önceki aracımdaki gibi beni gayet memnun etti ilk silişimde. Umarım öyle devam eder. Uzun sert karton bir boru içinde geliyor.
  15. Aynı antenden alıp uygulamak istiyorum ama konudaki ürünün ilanı artık geçerli değil imiş. En azından sizler yaptırdınız uyguladınız sorunsuz kullanıyorsunuz öğrendim inşallah bende uygulayıp foto atarım. Ancak benim araç füme umarım renk bulunur. Olmazsada boyatıcaz
  16. Nikelaj üzerinden kaplayacaksın sanırım. Bekliyorum fotoyu merakla
  17. Bak airbag ile birleşik olduğunu bilmiyordum. Hayırlısı bakalım umarım olumlu bi çözüm yolu bulunur. Teşwkkür ediyorum.
  18. Valla bilmiyorum benim gözüme çok çarpar bu tarz şeyler. Ha orayı aksi bişey ile kapatmak değil niyetim. Bi yandan şöyle düşündüm, oradaki nikelajı tamamen söksem, sonra şu karbon kaplamalar var nikelaj renginde yada benzerinde bişey ile kaplasam. Zamanla o da sökülecek tabi... Çok vahim bi durum ya
  19. Daha aracı alalı 1 hafta olcak bende şaşkınım valla. Aliexpressde bulamadım ki dediğiniz ürünü. Bana link atabilirmisiniz?
  20. Evet bu konuya baktım ama çelişkide kaldım. 2011 focus 3 bendeki aracı yeni aldım aldığımda soyulmalar vardı. İllahaki garanti bitmiştir ama yinede bu nikelajlar garantiye giriyormu? Ford servisine götürsem uygun olurmu? Oradaki konuda bunlardan bahsedilmiş orayada yazdım soru olarak ama emin değilim tam. --23 dakika sonra eklendi-- İşte malsef deforme olan kısımlar. Garantisi biten araçları servis onarmıyormuş malesef. Acaba diyorum ki buradaki nikelajı tamamen söksem buraya kaplama yapsam aynı renkte
  21. Benim focus 3 de direksiyon nikelajında soyulmalar oldu ki zaten vardı aracı yeni aldım. 2011 2inci yarı üretim focus 3. Garanti durumunu bilmiyorum illahaki bitmiştir ama genede bir ford servisine götürsem bu konu garanti kapsamına girermi acaba?
  22. Evet nikelajlı kısım kalkmış etraftan beyazımsı krem rengimsi şeffafımsı değişik gıcık olduğum bi plastik malzeme var o gözüküyor. Aracı yeni aldım ben ve malsef garantisi yok. Zamanla gözüme iyice çirkin gelecek ve uğraşıcam bi şekilde kendimi tutamam ? ama bilen biri varsa en azından doğru yöntemle giderim
  23. Merhabalar. Focus 3 aracımın dreksyon düğmeleri etrafındaki metalik renkte olan kısımda deformeler oluşmuş. Tam adı nedir ve siteye nasl resim yükleyeblirim çözemediğim için mecbur tarif ediyorum. Bu deformeleri gidermek için ne yapabilirim? Oradaki parçayı değiştirmek mi lazım yoksa yapıştırma benzeri bişey nasıl yenilenir.
  24. Harikasın! Hemen denedim 4ü birden açılıp kapanıyor. Çok teşekkür ederim ?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.