Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Erdinç IL

Üye
  • Toplam İleti

    47
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Erdinç IL tarafından oluşturuldu

  1. 6 saat önce, Kaan Zaim yazdı:

    Merhaba Arkadaşlar,

     

    Benim aracımda da işlemler yapıldı. Her hangi bir sorun çıkmadı. Zaten benim kavrama yeni değişmişti, sadece yazılım yüklendi. Yazılımı yüklediğim gün, benzin alıp iş yerime geldim. Eve dönerken motor arıza ışığı yandı. Hemen sağa çekip, yağı suyu falan kontrol ettim. Motorda fiziksel bir olumsuzluk göünmüyordu. Aynı gün yazılım yükleme işlemi yapıldığı için hemen yol yardımını aradım, durumu anlattım beni servise bağladılar. Servisteki usta çekişte ve arabanın çalışmasında bir sorun olup olmadığını sordu, her hangi bir olumsuzluk hiseetmediğimi belirttim. Oda önemli bir durum olmadığını ciddi bir sorun olsaydı, arıza ışığı ile beraber ekranda mesajda çıkacağını belirtti. Bu şekilde kullanabilirsiniz dedi. 

    Bende neredeyse tüm gün arıza ışığı yanık bir şekilde gezdim :). Biraz araştırdığımda, benzin kalitesi düşükse bu şekilde arıza ışığının yanabildiğini öğrendim. Zaten depo yarımdaydı, üzerine Opetten dolum yaptım. Çevreyoluna çıkıp biraz gezdim, 7 - 8 km sonra ışık söndü. 10 gün boyunca ara ara dolum yaparak depodaki benzini seyrelttirmeye çalışıyorum.  Bu haftasonuda servise uğrayıp, arızanın ne olduğuna baktırıcam. Muhtemelen yakıtla ilgili çıkacaktır.

    Benim sıkıntım, canavar gibi çalışan SS sisteminin artık çalışmıyor olması :). Yüklenen yazılım ile bir alakası var mıdır acaba? Ya da arıza ışığı ekrandan gitmesine rağmen, beyinde bir yerde tutulduğu için devreye girmiyor olabilir mi? 

    Eskilerin bir lafı vardır, hatta bu başlık altında bir yerlerde @Yakup Çağatay da yazmıştı. Çalışan arabayı boşuna elletmeye gerek yok :). Hiç elletmesem ne güzeldi her şey ? (SS açısından)

    Benim 1.0 ecoboost focusuma inci akü efb aku aldim 60 anper sorunsuz calisiyor herdakika

    devreye giriyor ama

    onceki orjinal ford akusuyle girmiyordu... isin komik tarafi start stop olan araclarda orjinal ford akusu start stop degil duz 60 amper aku:)) degistirin start stop akuyle direk giriyor devreye efb olmasina dikkat edin ?

    • Beğen 1
  2. Ben yanlis anlatmis olabilirim ama kuzenimin paylasimi bu yondeydi.. tr pazArina 1.5 ecoboost her pakette girmeyecek stline istersen alabileceksin dedi  zaten resmi ford sayfasinda dikkat ederseniz 1.5 ecoboost tanitimi yok.  1.0 ecoboost 100 bg 125 bg ayrimi olacakmis en baz paket ve baslangic satis 1.0 100 bg 5 ileri olacakmis en bos paket... tabi dedigim gibi tam satisa konulmadan bu bilgiler yuzde yuz dogru degil gozumuzle gormek lazim... 

  3. Şimdi, Yakup Çağatay yazdı:

    Sanırım Türkiye'den bahsediyoruz? Daha önce yazdıklarınızdan bunu demek istediğiniz anlamadım ve size genel üretim bilgisi verdim. 

    Üçüncü kez yazıyorum, bunlar ülkelere göre değişir çoğu şey zaten mümkün. Bilemiyorum daha neti nasıl oluyor ? Kolay gelsin.

    Ben trye girecek focuslardan bahsettim 1.5 ecoboost stline pakette ve vignale ozel siparisde gelecekmis. 1.0 ecoboost ve 1.5 dizel olarak satilacakmiş. Dogruluk yada yanlisligi dedigim gibi satisa sunuldugunda gorucez. Sizede kolay gelsin

  4. 4 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Bu konunun ilk mesajındaki tüm bilgiler doğru mesela onlara bakabilirsiniz. Kuzeniniz 1.5 motorun hangi donanımlarla geleceğini yazmış ya işte o yanlış dedim öyle bir kısıtlama yok. Titanium'a vs de gelebiliyor o motor ve Vignale ile özel sipariş olayını zaten hiç anlayamadım ?  Özel siparişlik bir durum da yok Ford'da listelerinde ilk günden beri bu motor seçeneği var fiyatı da üzerinde.  Baz motor olan 1.0 titanium'da bitiyor sözü de hatalı o da Vignale'ye kadar var.

    Ve yazdığım şeyi tekrar yazıyorum bu bilgiler ülkelere göre değişir kimsenin kombinasyonu kimseyi bağlayacak diye bir durum yok. Ben size fabrikadaki kombinasyonu iletiyorum sağdan soldan aldığım bilgiler değil.

     

    Ayrıca size Almanya fiyat listesini ekliyorum daha net anlaşılır. 

    Screen Shot 2018-08-04 at 00.40.44.png

    Daha net bilgiyi arac satisa ciktiginda gorucez bence ?  

  5. Bu aracin ulkemiz sartlarinda alirken fiyat olarak en uygunu yakit olarak uygunlugu vergi olarak uygunlugu dusunuldugunde... 1.0 ecoboost 125 bg olani olacaktir... ki performansi konusmuyorum bilen biliyor fazlasiyla iyi hatta şaka gibi bir performansivar... almanyada fuarda kuzenim calisiyor... 1.5 ecoboost sadece stline paket ve ozel siparis olan vignAle paketle satilacak... en baz paket 1.0 ecoboost ile baslayip titaniumda... bitecek dedi. 

  6. 21.11.2017 - 09:56 tarihinde, Kaan Zaim yazdı:

    Yabancı forumlarda yazılanlara da bakarsanız, FORD'un bu konuda tüm günya genelinde aksiyon almakta oldukça geç kaldığını görebilirsiniz. Moturun lansmanında motoru öpen  "Alan Mulally" amcayı hatırlayın :).  O kadar emek harcanmış ve inanılmış ki, bu sorunu idrak edip Kabul etmekte zorlandılar sanırım:). Benim yaptığım araştırmalar sonucunda, hortum ve genleşme kabı güncellenerek bu sorun düzeltildi.

    Tabi servisler uygulamayı yaparken, yeni genleşme kabı, yeni hortum ve bağlantıları şeklinde yaptılarsa bu durum geçerli. Daha öncede bir kaç kez belirttiğim gibi, sadece hortumun bir kısmını değiştirerek ya da aynı parçayı sökerek yerine aynı parçanın yenisini takarak bu işlemler yapılmamalı. Genleşme kabı,yeni hortum ve bağlantıları hatta antifirizin tamamı (Benim aracıma öyle yaptılar...) değiştirilmeli. Antifiriz burada ekstra bir güncelleme, çok elzem değil tabiki :)

    Dogru islem anlattiginiz gibi guncellenen hicbir 1.0 ecoboost sorun yassamadi

    --2 dakika sonra eklendi--
    21.11.2017 - 17:22 tarihinde, Ercan Çelik yazdı:

    Bu hafta gideyim o zaman umarım bişey yok hortumlarda değişim yapamayız demezler.

    Sizin hortumunuzda sorun yok araciniz euro6 motor sorun yok 

  7. 18.09.2017 - 17:01 tarihinde, Hakan Fatih yazdı:

    benim aracımda da meydana geldi. ben sadece antifriz kokusundan şüphelenip kaputu açtım ve bununla karşılaştım.silecek hortumunu söküp ek yapıp sanayiye kadar gittim. fakat şu var benim hortum değişmişti zaten fakat genede patladı. sebebi ise çok açık yüksek hızda dönen turbo fazla ısınıyor ve motor kaputu altındaki herşeye zarar veriyor.yani güncellenmiş hortum kullanmanız birşey  ifade etmiyor genede aynı şey devam ediyor. ford un da buna çözüm bulduğu falan yok. hortuma 235 lira para verdim işçilik hariç.

    20170814_082602_HDR.jpg

    Aracinizdaki hortumda su kaciran kisim malesef guncel degil hakan bey asagi giden kisim eski tip ilk degisimde o kismi degismeyip sadece su kabi ve turboya giden hortum degismis :(  sorun ondan yasanmis. 

  8. 1 saat önce, Yasin Tansu Dinler yazdı:

    Motor yanmayaydı iyiydi, daha da çok severdim :) 

    Abi siz talihsiz bir olay yasamissiiniz cok uzuldum ama sorunlar cozuldu.. yeni nesll hortum ve kabi degisen kimse motor yakmadi :((  ama

    cok keyifli bir motor insan kullanirken haz aliyor ? eurro 6 motorlarda zaten oyle bir sorun yasayan 1 kisi bile kalmadi focus 3.5 kasa 1.0 ecoboost kafadan sorunsuz o konuda...

    • Beğen 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.