Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Emre Şener

Üye
  • Toplam İleti

    27
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Emre Şener tarafından oluşturuldu

  1. 08.06.2018 - 16:44 tarihinde, Servet Ö. yazdı:

    EGR ve varsa DPF derim ben.

    Asil konu su, bizler neden mekanik teknisyen moduna girip bunlari merak ediyoruz. Arabayi servise goturup baktirsak ya. 

    gereksiz parça değişimi yeterlidir.          tekleme sorunu yapan araca    pompa-enjektör değişimi ve  bilimum sensör değişecek reçetesi çıkardılar :)

    fakat aracın arızası   galerideki yakıt basınç sensörü ( rail müşürü)  çıktı.  bu parçanın bedeli de 180 tl.   

    servisin dediğine uysak...........

  2. maf sensörünü alkol ile güzelce temizledim fakat bir değişiklik olmadı. aracın enjektörlerini kontrol ettirdim, değerler normal çıkıyor.  baskı balata ve volant yakın zamanda değişmişti.  benim aklıma gelen boğaz kelebeği ve üzerinde bulunan sensörler olarak düşünüyorum. işin kötü tarafı da bilgisayara bağlanınca herhangi bir arıza ile karşılaşamıyor olmamız.

  3. Selamün aleyküm.

    yaklaşık 6 ay önce aldığım focus 2009 tdci aracımda günlerdir kafayı yedirten bir arıza ile karşı karşıyayım.

    son zamanlarda aracı şehiriçi trafikte dur-kalk yaparken birkaç kez stop ettirdim.   acaba bende mi problem var yoksa arabada mı anormallik var diye düşünmeye başladım. birkaç gün sonra stop etme sorunu ciddi anlamda arttı.  fakat sadece kalkışlarda yapıyor. ayağı debriyajdan yavaşça çekerken arabanın ön tarafından motor şakırdaması gibi ses geliyor ve gaza bassan dahi araba gaz yemeyip stop ediyor. kontağı tekrar kapatıp açınca araba düzeliyor. fakat ne tuhaftır ki kalkış yapıp gittikten sonra en ufak birşey söz konusu değil. tamirciye gittim, aracımın debriyajı yukarıda kavrıyordu, usta bana abi debriyajın iyice bitmeye başlamış. sorun bundan mıdır bilemiyorum ama sen her halükarda debriyaj değiştireceksin dedi.  baskı balata-bilye-volant-şanzıman yağı falan komple değişti.( mazot filtresi dahil).   baskı balata değiştikten sonra bir problem yaşamamıştım sanayiden eve gelene kadar :)

    haftasonundan haftasonuna bindiğim için dünkü sürüşümde aracım eski halini tekrar aldı. sürekli kalkışta stop ediyor.  birkaç ustaya sordum, enjektör-pompa elden geçecek deyince arabama elletmedim.   bildiğim kadarıyla enjektör ve pompasında arıza olan araç sadece kalkışta değil, belirli periyotlarda veya sürekli yapar bunu. veya ben öyle düşünüyorum. buna benzer problem yaşayanınız var mı?   şimdiden teşekkür ederim.

  4. Selamün aleyküm.

    aracımda yaklasık 1 aydır uğultu şeklinde ses vardı. kaç kişiye baktırdıysam kesin net birşey söyleyemediler. 

    şundan olabilir bundan olabilir diyen ustanın ağzıyla hayatta elletmem arabama.

    aracım 104.000 km de. benden önceki sahibi değiştirdim dediyse de benim içim rahat etmedi ve triger işine giriştim :)

    triger kayışı, davirdaim, v kayışı, bilyeler, motor yağı, hava-yağ-polen filtresi, antifiriz falan derken epey bi girmiş oldum :)

    usta triger ile uğraşırken bi baktı ki krank kasnağında boşluk var. ( kapalı tip kasnak) 

    sesin nereden geldiğini testpit etmiş olduk.  onu da değiştirdik.

    malzeme ücreti 700 tl  ( tüm parçalar orjinal)

    işçilik 300 tl

    toplam 1000 tl tuttu.

     

    • Teşekkür 1
  5. Selamün aleyküm

    2009 tdci aracım için triger ve yağ bakımı için fiyat aldım. Sizce uygun mudur?

    Triger             180

    devirdaim        130

    v kayışı            35

    v kayış bilya     20

    3 lt  antifiriz     30

    hava filitresi     40

    yağ filitresi       15

    mazot filitresi   120

    motor yağı       100

     

    toplam    670 tl.

  6. 01.11.2017 - 23:51 tarihinde, AdemÖztürk yazdı:

    Öncelikle geçmiş olsun 2011 focus tdcı 104.000 de aynı sorunu bende yaşadım halende yaşıyorum 8 aydır böyle kaç ustaya gittiysem hepsi farklı şeyler söyledi turbo değişecek diyenler bile oldu ama hiç alekasi yok, neyse 2 ay önce selonid valfini değiştirdim parçacı aynısını değilde aynı işi yapan ama daha iyisi diyerekten farklı bir parça vermeye kalkarsa sakın aldanmayın birebir aynısını alın markası ve üzerindeki kodlar dahi aynı olacak, neyse selonid değişiminden sonra hem tıslama kesildi hemde arıza uyarıları kayboldu birinci aşama bitti ama egr daha önce temizletmistim bir.müddet tekleme azaldı hatta olmadı gibi lakin bir müddet sonra meselâ 1 ay gibi sonra yine teklemeler başladı, zaten bir usta demişti bana kesinlikle temizlik işiyle uğraşma boşa masraf edersin egr kesinlikle değişim yaparak çözüm alabilirsin demişti neyse ben daha değiştirmedim maddi durumlardan dolayı askıya aldım lakin şu aralar çok fena teklemeye başladı en kısa zamanda degistirmem şart EGR. Sizde tekleme sorunun devam edip etmediğini sizde belirtirseniz bilgilenme açısından iyi olur.

    Adem bey geçen gün uzun yola çıktım. Bir süre yol aldıktan sonra endişe dolu bekleyişe geçtim seyir esnasında ( tekleme vakti gelmişti) :)

    fakat çok şükür tekleme yapmadı.  

     

    • Beğen 1
  7. Size de çok geçmiş olsun adem bey.

    bakalım şuan şehiriçi kısa mesafe kullandığımız için birşey farkedemedim. Umarım bir sorun çıkmaz.

    Sizin araçta bildiğim kadarıyla 2 çeşit egr var.   kablolu ve kablosuz modeli.   biri 550-diğer 650 tl diye biliyorum (orjinal). piyasada çok fahiş fiyatlar isteyenler var.  

    • Beğen 1
  8. Selamün aleyküm arkadaşlar.

    1 hafta önce 2009 model focus titanium tdci araç aldım.  103.000 km.

    birkaç gün sıkıntısız kullandım, geçen gün 150 km'lik şehirdışı seyahatim oldu.   Otoyola çıkıp yaklaşık 30 dk. ilerledikten sonra hızım 110-120 civarındayken araç sanki arkadan tutup tekrar bırakırmışcasına tekleme -gaz kesme gibi bir durum yaşadım. motor kısmından tuhaf sesler duyunca aracı sağa çektim bakıp anlamaya çalıştım fakat birşey bulamadım. aracı tekrar çalıştırdım ve yola devam ettim, yolum bitinceye kadar bir daha yapmadı.  ertesi gün geri gelirken yine aynı şeyi yaptı. kenara çekip stop edip tekrar çalıştırınca sorun düzeldi.  Tabiki bu durum çok canımı sıktı.Eve gelince detaylı inceleme yaparken baktım-ki turbodan hava filtresine giden hortum kenarından çatlamış.  fakat giderken ilk arızayı verdiğinde bu çatlak yoktu.  ertesi gün ustama durumu anlatınca sorunun çatlayan hortumdan değil, egr selenoid valfinden olduğunu söyledi.  valf düzensiz çalışınca hortuma vakumlama yaptırıp hortum yarılmıştır, esas sorun egr valfi dedi.  tamir öncesi test turuna çıktık ama malesef araç 30 dk falan uzun yol yaptıktan sonra arızayı teşkil ettiği için usta tam anlamıyla gözüyle göremedi. benim anlattığım şekle göre teşhis koymaya çalıştı.  turbo hortumu ve valfi değiştirdik fakat henüz fazla bir yol yapamadığım için arızanın giderildiğine emin değilim.  forumda da araştırdım fakat net bir bilgiye ulaşamadım. daha önce bu arıza başına gelmiş olan var mı ?

    yardımlarınız için teşekkürler.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.