Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Berkay Mecidoglu

Üye
  • Toplam İleti

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Berkay Mecidoglu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Kırıkkale
  • Arabam:
    2004 Focus 1.6 Comfort
  • Meslek:
    Kamu
  • Cinsiyet:
    Bay

Berkay Mecidoglu's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. Sorunlarımızı çözmek için girdiğimiz Kırıkkale Eski Sanayi'ye ağır bakımımızı yaptırarak çıktık; Üst kapak contasından motor bloğuna sızan yağ,buji yuvalarınada dolarak adeta bujileri yağ içerisinde bırakmış. Elk.bobininin 1 gözü çalışmayıp ateşleme yapmayınca araçta %25 güç kaybı yaşanmış,Ana sorunların bunlar olduğu tespit edilip tamir-bakım başladı. Aracın bakım geçmişini bilmediğim için,ilk fırsatta yaptırmayı düşündüğüm işleride yaptırıp,aracın ağır bakımını halletmiş oldum. YAPILAN İŞLEMLER ; * Elektrik Bobini ..........................................60 TL * Triger Seti (Dayco)...................................85 TL * Devirdaim (metelli İtalyan)........................75 TL * Üst Kapak Contası (Elring).......................25 TL * V Kayışı (Dayco).......................................25 TL * 1 Adet Avare Bilye....................................20 TL * 1 Adet Avare Bilya....................................15 TL * 1 Takım Ön Balata (Ferbe).......................45 TL * 1 Takım Motorcraft Buji (4 Ad.).................25 TL * 1 Takım Buji Kablosu................................45 TL * Hava Filitresi (Gold)..................................15 TL * Yağ Filitresi (Gold)....................................10 TL * Polen Filitresi............................................10 TL * 4 Lt.Mobil 1 3000 5w-30 Yağ....................60 TL * .....................İŞÇİLİK...............................120 TL ******************************************************** Güneş Oto Çalışanları (Namık usta & Mustafa Usta & Faruk Usta) ya emeklerinden ötürü Teşekkür Ediyorum. Bu Bakımla inşallah uzunca bir süre sorunsuzca aracıma binerim....İNŞALLAH...
  2. Arkadaşlar bu akşam 20:30 sularında eve dönerken motor sesinde bir boğukluk,sanki (horultulu çalışır gibi bir ses kalınlaşması meydana geldi) ve eve girmeden sesin nereden geldiğini anlayabilirmiyim diye biraz daha sürüşe devam ettim , gazı kapatıp benzindede yapıyor mu diye denedim.araba kalkış devirlerinde 1 ve 2.viteslserde bu sesle birlikte sanki aracın zorlandığını da hissettim.ve tanıdık bir benzin istasyonunda tanıdık personelle acaba eksoz veya bağlantılarındamı diye yağ kanalına alıp baktık.motorun alt kısmında yoğun bir yağlanma farkettim.yağını kontrol ettik ve yağın azaldığını fark ettim.ve arabayı hiç yerinden oynatmadan oraya park ettim,eve geldim.arabayı 1 önce aldım ve alırken serviste kontrollerini yaptırıp aldım.servisteki usta hafif bir yağlanma olduğunu en müsait bir zamanda üst kapak contasını kontrol ettirmemi söyledi ve bugün 4. fordun kontrolünü yaptığtnı ve 4ünde de bu miktar yağlanmanın olduğunu söyledi.bende o günden beri yağına sesine dahada dikkat edip ilk fırsatta yaptıracağım genel bir bakım ve kontrolle birlikte bunada baktırırım diye düşünerek bugüne geldim.iyimi ettim kötümü ettim yarın anlayacağım.arkadaşlar lütfen acil değerli bilgi ve önerilerinizi bekliyorum.conta sorununun bu şekil sonuçlar doğurması normal mi? dahada büyük problemler olabilirmi.sabah ilk işim yağ seviyesini kontrol edip doğru kırıkkale de en güvendiğim ustaya gideceğim.birde bu şeyler yaşanırken yağ lambası yanmadı ama arıza lambası zaman zaman yanıp söndü.Lütfen değerli yorum ve görüşlerinizi bekliyorum.herkeze iyi akşamlar.
  3. lavato simit takılı ne zaman takıldığını ve bakım geçmişini de bilmiyorum.
  4. arabayı çalıştırdıktan sonra boşta iken ve gaz pedalına hafifçe bastığımda motordan zıngırdama sesi gibi bir uğultu geliyor.pedala biraz bastırınca ses kesiliyor yada artan gaz sesi ile duyamıyorum.araç gazda bu şekilde iken benzinde çalıştırdığımda tamamen normal çalışıyor.araç hareket halinde sırası ile vitesleri deniyorum güç kaybı yok gibi.lpg de sistemsel bir hata mı var,tesisatında yada beyninde -programındamı bir sıkıntı var,bilemiyorum. yoksa enjektörde mi bir sorun var? egzoz ,yada bağlantılarında sorun olabilirmi, yorumlarınızı bekliyorum.teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.