Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Anıl Atakan Atmaca

Üye
  • Toplam İleti

    36
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Anıl Atakan Atmaca tarafından oluşturuldu

  1. 20 yaşında focus sevdalısı bir kardeşinizim. Aracımla alakalı sorun oluştu mu kafam rahat bir şekilde , " kazık yemediğimi bile bile ", arabamın sorunlarını ve bakımını  yaptıracak bir özel servis arıyorum. Mümkünse uzmanlığı sadece FORD marka üzerinde olsun. Önerilerinizi bekliyorum.

  2. 11 dakika önce, Fatih Mehmet USLU yazdı:

    Ateşleme sistemini kontrol ettirin. Bobin veya buji kablolarından birisi gitmiş olabilir. Eksik silindirle kullanıyor olabilirsiniz. Ya da iyi bir usta bulun gereken kontrolleri yapsın.

     

    Ben de ateşleme sisteminden şüphelenmeye başladım çünkü araç sıkışık trafikte dur kalk yaptıktan sonra vitesi boşa attığımda stop etmeye başladı.

    Sürekli yapmıyor ama yapıyor. 

     

    Eksik silindirle kullanma durumunu ilk defa sizden duydum , biraz daha açar mısınız ?

  3. 15 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Servise çekmek lazım, forumdan bunların cevabını bulmanız çok zor ? Belli başlı etkenleri kontrol ettirmeniz lazım. 

    Geçmiş konularda arama yaparak, sizin gibi cevabını daha sonra yazacaklar varsa bunlar okunabilir.

    Ankara'da yaşıyorum adam gibi bir tane ford ile ilgilenen bir usta bulamadım. Yetkili servise check up yaptırmak için götüreceğim. Tahmini ne kadar bir fiyatı olur sizce ?

    --0 dakika sonra eklendi--
    15 saat önce, Hasan akgun yazdı:

    Baskı balata ne durumda? 

    2 ya da 3 yıl önce değişti komple. Ama bazen araç vitesteyken , ben de ayağımı debriyajdan kaldırırken tak diye ses geliyor. Fakat sürekli olan bir durum değil . Normal mi bu ?

  4. Herkese merhaba , focus 1 2004 sedan 1.6 atmosferik motor araca sahibim. Bu aralar aracımda aşırı bir şekilde performans düşüklüğü yaşıyorum. Hafif bir rampada vs 3. viteste bile bazen araç çekmiyor , dip gaz yapıyorum anca 3 bin devirden sonra 3.5 anca gidiyor o da baya yavaş ivmeleniyor. Ne yapmam lazım ? 

     

    Araç 175 bin km'de lpgli fakat lpg takılalı yanılmıyorsam 20 ya da 30 bin km oldu.

  5. 50 dakika önce, Semih Güneş yazdı:

    benim size nacizane tavsiyem ilk önce aracınızın kapı çıtaları cam çıtaları aynalar kapı kolları krom aksesuarlarını taktırın ve aracınızın taban halısı renginde kaliteli halı paspaslar kullanın camlarınızı 1 no amerikan film uygulatın ön ve arka plaka muhafazalarını 30 tl değerinde orjinal krom plakalık lar ile değiştirin görsel farklılığı yaşıcaksınız.

     

    doğrudur fakat kapı kolları siyah ve ben tavanı piyano siyahına kaplatacağım için uyumlu olmasını istiyorum. Aracım da Lumar marka film mevcut. Sizce yapmak istediklerim yakışır mı ?

  6. 2004 Model gri sedan focus aracım var. Bu aracımı uzun süre sürüyorum ve stok olmasından sıkıldım ? Yaptırmak istediğim uygulamalar şunlar ;

     

    - Tavanı piyano siyahına kaplatmak

    - piyano siyahında arka tampona difüzör takmak - https://www.google.com/search?q=focus+sedan+difüzör+piano+black&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi9nISo_crhAhU_wMQBHRQuCBYQ_AUIDigB&biw=1366&bih=625#imgrc=9RBDarMbUt9WvM:

     

    - jant takmak(jant daha belli değil)

     

    sizce nasıl olur ? 

  7. 7 saat önce, Abdurrahman Can yazdı:

    Benim araçta da benzer sorun vardı sadece stop etmiyordu fakat ışıklarda durunca rölanti stop edecek gibi oluyordu ayrıca camı açıp kaparken,farı açıp kapatırken ,kaloriferi açıp kapatırken rölanti düşüyor stop edecek gibi oluyordu.Şarj dinamosu ve akü ölçümü sağlam çıktı.Diğer forum sitelerinden bir arkadaştan öğrendim boğaz kelebeği sensörünü (potansiyometre) deniliyor parçayı kendim değiştirdim.Çok şükür düzeldi.Bu parça da rölantiyi etkiliyor.Yoksa elektrikçi tamirciye yolluyor tamirci elektrikçiye yolluyordu kısaca her tamircinin anlayacağı bir arıza değil.100 tl gibi fiyata almıştım.Önce balata spreyi ile temizledim taktım arada bir yapıyordu arızayı baktım düzelecek gibi değil parçayı değiştirince arıza düzeldi.Parçanın yan sanayi olanı vardı fakat fotoğraftakinin aynısını orjinal olanı aldım.

    FB_IMG_1549136539820_1(1).jpg

    Screenshot_20181031-091210.jpg

    Detaylı bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler. Cumartesi Ankara'da oturduğum için İvedik sanayiye gidip sorunun bu parçadan mı kaynaklandığını ustaya soracağım , eğer bilgisi varsa o ustadan devam edeceğim , eğer yoksa cidden artık usta değiştireceğim.Çünkü sürekli bu sorunu dile getirdiğimde bir boğaz kelebeğini temizleyelim diye çare bulmaya çalışıyor. Eğer siz de Ankara'da oturuyorsanız usta öneriniz varsa seve seve denerim.

     

    Aracımda bu sorun iyice ilerlemeye başladı. Bugün akan trafikte  ışıklarda dururken araç stop etti ve tekrardan aynısını 1 km sonra yaptı. Araç artık hiç çekilmez durumda. ? 

  8. Herkese merhabalar. 2004 makyajlı focus mk1 aracına sahibim. Yaklaşık 1 yıldır anlatacağım sorunun cevabını ve uygulamada herhangi bir çözümünü bulamadım. Ya ustalar beni soymaya çalışıyor ya da bu problemi çözmek imkansız! Gelelim sorunumuza , araç hem LPG'de hem de benzinde hareket halindeyken durmaya yakın devri yaklaşık 500-600 civarına düşürüp tekrardan 700-800 bandına çıkartıyor ve bu aralıkta araba boğulup titriyor. Bazen tamamı ile stop edecekmiş gibi yapıyor ve akü lambasını yakıp söndürüyor , bazı zamanlar araç stop ediyor. 

     

    Bu sorun için boğaz kelebeği , rölanti valfi gibi parçaları söktürüp temizlettirdim. Çare olmadı. Ne yapmam lazım ? cidden arabamı seviyorum ama şu sorun yüzünden soğudum , hem de aşırı... :(

    --3 dakika sonra eklendi--

    Bu arada bujiler ve buji kabloları ve bütün filtreler de değişti.

  9. 10 saat önce, Kasım Göz yazdı:

    üstadların dediği gibi bu rolanti dengesizliğinin asıl sebebi hava ile ilgili.

    maf sensörü, boğaz kelebeği ve rolanti valfi temizliği de etkenler arasında. temizlikleri yapılmış bu üç parçadan sonra sorunumuz hala devam etmekteyse ve ateşleme sistemi parçalarının ( buji,buji kabloları,ateşleme bobini) sağlıklı çalıştığının kontrolleri yapıldıysa, bu benim nacizane tavsiyem, aşağıda fotoğraflarını da ekleyeceğim, emme manifoldunun altında bulunan karter havalandırma hortumunu (T hortumu da diyenler var ) ve özellikle bu hortumun bir ayağına takılı olan karter havalandırma sübabını değiştirmekten geçiyor.maliyet olarak hortum 40 sübap 35 civarı.değiştirecek olursanız muhakkak orijinal parça alın,yan sanayileri de mevcut. genellikle hortum bakılır sübap görmezden gelinir!

    geçmiş olsun 

     

    Bendeki devir dalgalanması sübabın değişmesinden sonra düzelmesi üzre, aynı problemi yaşayan 150bin km de 2000 ghia sahibi  abimin arabasına da aldım.takılmayı bekliyor onun fotosunu da ekledim

    foto_21164410820.jpg

    IMG_1319.jpg

    WhatsApp Image 2018-03-26 at 13.57.35.jpeg

     

    Ustalara kaç kere hava alma durumu var mı diye söyledim , 2 ustada yok diyor. Hele bir usta var , rölanti dengesizliği 2 dakika sürüyor görmezden gel diyor. ?

  10. Lpg takılalı daha 10.000 km oldu , keşke taktırmasaydım dedirtti. Aracım 2004 Focus , 155.000 kmde. Aracımın sorunları hakkında sürekli forum üzerinden bilgi alıyorum fakat yaptırdığım her işlem , sorunumu çözmüyor. Bir rölanti sorunum var ve hala çözüm bulamıyorum. Sorunlarım şunlar ; 

     

    1)Araç benzinde çalışırken , pedala basınca sanki yakıt pompalamıyormuş gibi deviri geç yükseltiyor ve tekliyor. 

    2)Sabahları çalışırken devir 700-1000 devir arasında Lpg’ye geçene kadar in-çık yapıyor. 

    3) Debriyaja basınca ve boşta araç ilerlerken deviri yükseltiyor ve araç durana kadar bu devir inmiyor. 

     

    Yaptırdıklarım : 

    Boğaz kelebeği , rölanti valfi temizlendi. Hava filtresi , benzin filtresi değişti. 

     

  11. Bugün sanayiye gidip aracımın bakımını yaptırdım. Rölanti dengesizliğinden dolayı boğaz kelebeğini temizlettim , bujileri ve buji kablolarını değiştirdim. Bütün filtreleri değiştirdim. Lakin şu iki sorunla karşılaştım. 

     

    1-Motor kaputunu açınca tıs sesi duyuyorum. Acaba LPG enjektörü mü diye şüphelendim fakat değil. 

    2-Lpg’de rölanti 900 ila 1100 arası çalışıyor. Usta dedi ki senin araç hava kaçırıyor , ondan böyle yapıyor. Aracımla trafikte durmaya yakın debriyaj fren veya sadece debriyaja bassam rölanti 1500’e fırlıyor ve araç durunca iniyor. 

     

     

    Buradan bilgi alırsam çok sevinirim. Yarın tekrar gitmeyi planlıyorum. 

    --34 dakika sonra eklendi--

    Hiç bu sorun ile alakalı bilgisi olan yok mu ??? :( 

  12. Pazartesi 2004 Focus aracımı bakıma sokacağım. 

     

    Değişecek parçalar ;

    -Hava filtresi

    -Yağ Filtresi

    -Benzin Filtresi 

    -Polen Filtresi 

    -Fren Balatası

    -Motor yağı 

     

    Sizce orjinal marka mı kullanmalıyım , yoksa filtreler de bosh marka daha iyi olur mu ? Ek olarak ön takım bakımı da yaptıracağım. Sanırım amortisörlerin biri patlak , her çukura girdiğim de ön taraftan tak tak diye ses geliyor. Amortisörler ile birlikte ne kadar parça tutar ? 

  13. 14.12.2017 - 22:16 tarihinde, Furkan İlker Özmen yazdı:

    benzin pompası yüksek ihtimal arızalı, depoda pislik olabilir. Bujiler ne durumda baktırmanızı öneririm.

    Cevabınız için teşekkür ederim. Arabamızın bujileri 2 yıl önce değişti. Genellikle garaj arabası olduğu için fazla bakıma sokmuyorduk fakat LPG takıldıktan sonra(6 ay önce takıldı) araçta sabahları aşırı bir şekilde rölanti dengesizliği başladı. Aracı çalıştırdıktan sonra 900-1600 devir arasında LPG’ye geçene kadar dengesiz bir yükseliş var :(

  14. 6 saat önce, Menderes Urun yazdı:

    19-20 yaşımızda iken böyle şeyler bizim de gözümüze hoş görünüyordu ve (aracımız olmasa da) yapmak yaptırmak istiyorduk ama artık böyle işlemleri gereksiz masraf görmeye başladık... yaşlanıyoruz galiba.

    gri üzerine siyah 2 şerit çok basit bence Anıl Bey çok da ucuz görünür hatta arabayı doğan şahin sınıfına yaklaştırır birkaç adım. modifiye yapmak isteyip yeterli bütçesi olmayan birinin yaptığı iş gibi görünür.

    eğer böyle bir şey düşünüyorsanız 2 şey önemli bence;

    1- farklılığı olan bir işlem olsun, sizin aracınıza özel olsun, göze güzel görünsün ve sizi yansıtsın,

    2- iyice araştırıp karar verdikten sonra tasarımınızı (kendiniz tasarlayın !) hayata geçirirken tamamı olmasa bile yapabildiğiniz kadar uygulamayı kendiniz yapın,

    neticede bu sizin aracınız ve sizin emeğiniz daha hoş duracaktır üzerinde.

    Ona yaşlılık demeyelim de orjinal düşkünlüğü diyelim ? , benim yaşım genç doğru diyorsunuz , ben şeritin araca yakıştığını düşünüyorum biraz da diğer araçlardan sıyrılmak istiyorum. İnsanların dönüp bakması hoşuma gidiyor. Farklı tarzda beğenilmek insanı sevindiriyor diyeyim. 

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.