Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Onur İşçi

Üye
  • Toplam İleti

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

Onur İşçi Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    2014 Focus HB Trend X LPG
  • Meslek:
    Makina Müh.
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

576 profil görüntüleme

Onur İşçi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. İşim nedeniyle maalesef araçta telefonu kullanmak zorunda kalıyorum. Yıllardır bluetooth kulaklık kullandım ve sanırım bu yeni aracımda da kullanmaya devam edeceğim.. Bluetooth araç kitine çok sıcak bakmıyorum. Kendi hoparlörü üzerinden ses verecekse hiç gerek yok. Kulaklık daha kullanışlı.. Kendi aracımda (C-max 2011 Titanium X) aux in üzerinden bluetooth cihazı denedim. Ozan'ın da belirttiği gibi otomatik geçişi gibi bir durum söz konusu değil. Manuel olarak geri dönerek "Ses Giriş" bölümüne girdiğinizde konuşma sesiniz araç hoparlöründen gayet net duyulmakta. C-max Aux menüsü: Focus Aux ekranı: Şirket aracım Focus'a geçtiğimde aux başlığını seçtiğinizde hemen USB üzerindeki klasörleri gösteriyor. Geri düğmesine basarak C-max'teki ses kaynaklarını gösteren bir menü gelmiyor. CD çalara aux-in soketi bağladığımda analog giriş seçeneğinin gelmeme olasılığı da var. Ses kaynağı eklendiğinde böyle bir seçenek gelse bile her telefon görüşmesinde menüler arasında geçiş yaparak bluetooth cihazı seçmek hiç pratik olmayacak. Bu düşüncemden vazgeçiyorum. Teşekkür ederim..
  2. Aracımda USB girişi var. Amacım eller serbest olarak bluetooth kulaklık kullanmadan araçta telefon görüşmesi yapabilmek. Kullanacağım bluetooth cihazın şarj süresi oldukça uzun gidiyor ve tabii çakmaklıktan şarj etme imkanı da var.
  3. Evet öncelikle bir aux-in'e ihtiyacım var. Belirtmiş olduğum bluetooth cihaz 3.5mm kulaklık çıkışlı ve üzerinde mikrofonu da mevcut. Düşüncem, sesin kulaklık yerine aux üzerinden araç hoparlörlerine aktarılması.
  4. Merhaba, Yeni kullanmaya başladığım şirketime ait 2014 model Trend X Hatchback aracımda her yeri alt üst etmeme rağmen 3.5mm aux soketine rastlayamadım. Aux soket ihtiyacım ise araçta bluetooth ses sisteminin olmaması nedeniyle elimde atıl olarak bulunan Samsung HS3000 bluetooth kulaklığımın 3.5mm'lik çıkışından aracın aux portu üzerinden bağlayarak aracın ses sisteminden faydalanma amacıyla oluştu. Son derece ekonomik ve kullanışlı bir çözüm olacağını düşünüyorum. Henüz bir yetkili servise danışmadım. Internette yaptığım araştırmalarda Aliexpress vb. sitelerde değişik soketler buldum. Ancak hangisinin uyacağı konusunda endişelerim var. CD çaların model bilgisi ve arka bağlantıları ile ilgili herhangi bir dökümana da ulaşamadım. Bu arada aux bağlantı sorununu çözdüm ve analog olarak bağlantıyı yaptım diyelim, USB üzerinden müzik dinlerken aux üzerinden ses girişi olduğunda ses sistemi nasıl bir davranış sergiler? USB kaynağı kapatıp analog kaynağa otomatik geçer mi? Bu konuda deneyimi olan arkadaşların yardımlarına ihtiyacım bulunmakta. Saygılar,
  5. Çok başarılı bir modifikasyon olmuş. Ellerinize sağlık. Bende 2011 C-max Titanium X var. Aynı işlemleri yapmak mümkün olup olmadığını araştırıyorum. Siz bu işlemleri Ankara'da nerede yaptınız? Saygılar,
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.