Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mert U

Üye
  • Toplam İleti

    4
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mert U tarafından yazılan her şey

  1. 3 gündür kullanmıyorum aracı, bugün motor yağına bir bakayım dedim. Köpürme yok ancak yağın rengi hafiften maviye dönmüş. Yağ çubuğunu temizlemek için kullandığım peçetede bunu gördüm. Cidden conta yanmış sanırım. Ankara'da bunu tamir edebilecek kim var acaba?
  2. Merhaba, 2016 Ekim ayında ikinci el olarak 70 bin KM'de satın aldığım 2013 model 1.6 TDCI Focus aracımda 2017'nin şubat ayından beri su eksiltme sorunu var. Araç şu an 95 bin kilometrede ve bu zamana kadar Opet'ten aldığım mavi antifriz ile %50-%50 musluk suyu-antifriz karışımı yapıp takviye yapıyordum. Bugün kontrol ettiğimde genleşme kabındaki antifrizin siyaha dönmeye başladığını gördüm. Sanırım soğutma suyunun içine motor yağı karışıyor. Geçtiğimiz aylarda aracı arıza tespiti amacıyla Ankara'daki Otokoç'a götürmüştüm, sağ olsunlar aracı 1 gün serviste yatırıp hiçbir test yapmadan teslim ettiler conta yaktığını belirterek. Benden ne arıza tespit ücreti aldılar, ne de bana herhangi bir evrak/test sonucu/rapor verdiler aracımda ne yapıldığına dair. Yoğunluk sebebiyle muhtemelen hiçbir şey yapmadılar, bana direkt silindir kapak contasının yandığını söylediler, tamiri için 4bin ile 20bin TL arasında bir masraf çıkacağını söylediler. Ankara'da motorun arızasını tespit edebilecek yetkinlikte bir Ford Servisi veya ustası bilenleriniz var mı? Şayet silindir kapak contası yanmadıysa sizce sorunun kaynağı nedir? Not: Su eksiltme sorununu başladığından beri motor yağı kontrol edildiğinde renginin normal, köpüklenme ve grileşme olmadığını gözlemledim. Egzostan beyaz duman atma durumu var ancak göze batacak şekilde fazla değil. Sadece soğuk havalarda oluyor. Araçta hararet göstergesi hiçbir zaman orta çizgiden yukarıya çıkmıyor. (35 Derece yaz sıcağında bile yüksek devirle 300KM yol kat edildiğinde bile bir kez olsun yarıdan yukarıya çıkmıyor.) Su eksiltme durumu uzun yol ve yüksek devirli kullanımlarda çok daha fazla oluyor. (1 günde 300-400ml kadar azalmadan bahsediyorum. )
  3. Ankara, Yeni Başkent Sanayi Sitesi'nde (Şaşmaz Sanayi yakınlarında) bir yedek parçacıdan aldım. Varta Türkiye Distribütörü olan Karat Güç Sistemleri'nin garanti belgesini doldurup kaşelediler. Akü hakkında bir yorum yapamıyorum şu an, ama ölçüleri sorunsuz bir şekilde uydu.
  4. Merhaba, dün 2013 model 1.6 TDCI Focus aracımın aküsünü değiştirdim. Üzerindeki akü fabrika çıkışı, 60ah değerinde bir aküydü, onu çıkarıp yerine Varta E9 Black Dynamic Alçak Akü 12V 70Ah 640CCA taktırdım (ölçüleri: 278x175x175). Akü yuvasına tam oturdu, ölçüleri eski aküyle bire bir aynıydı. Ücret olarak da eski akümü verip üzerine 270 TL verdim. Üretim tarihini bulmaya çalıştım ama göremedim hiçbir yerinde.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.