Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Muhammed Ali H.

Üye
  • Toplam İleti

    6
  • Katılım

  • Son ziyaret

Muhammed Ali H. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    2010 Ford Focus 1.6 Trend X
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Muhammed Ali H.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. Merhabalar, öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Çin’den sipariş ettiğim cruise Control düğmeleri ve modifiyeli elm327 cihazım ile bu işi yapmaya koyuldum. Ancak bir önceki mesajlarımda belirttiğim gibi arabamda tesisat daha önceden olmadığı için tesisatı kendim nasıl döşeyeceğimi de bilmediğim ve bulamadığım için Ankara’da “As Oto” ya gittim. Gitmeden önce arayıp sordum kaça tesisatı döşersiniz diye bana 350 tl ye yaparım dedi bu fiyata bütün sistemi döşüyorlar ben sadece tesisat istiyorum deyince 70 lira dedi yine çok kablosu Soketi herşeyi hazır deyince 50 tl olsun dedi pazarlık ile 40a anlaştık bana geri kalanını nasıl yapacağımı sordu. Bende elm cihazım var onunla yapacağım dedim. Bana dediği aynen şu: “ elm ile aktif edemeyeceksin ne de olsa, git uğraş düğmeleri tak gel” dedi. Clubta herkes yapmış bunu yapılmayacak birşey değil deyince ‘görürüz’ dedi. Sonuç; eve geldim düğmeyi bir şekilde taktım. Bilgisayarımdan Windows 10 bu arada, elmconfig yazılımı ile, PCM’den write işlemi sırasında VID blok hatası alıyordum. Burada pcm de procedure sekmesinden önce download yaptım bin uzantısıyla, yaparken VID blok ile ilgili bir soru soruyor hayır dedim. sonra bu işlem 30 dk kadar sürdü. sonra aynı bin dosyasını load diyerek yükledim. bu esnada config sekmesinde cruise Control seçiliydi. sonra yükleme tamamlanınca aktif olmuş görünüyordu herşey, çalışması gerekiyordu ancak CC çalışmıyordu. Adamın çektiği tesisatı kontrol ettiğimde bütün kabloları tamamen yanlış pinlere taktığını gördüm. Sinirden deli olacaktım, adam ne kadar uğraşırsam uğraşayım olmayacağını bile bile yüzüme gülerek ‘ne de olsa geri döneceksin’ demişti. Meğer bu yüzdenmiş. kabloların yerlerini düzelttikten sonra artık CC çalışıyor. Bunu şunun için anlattım birincisi bu yaşadığım bir tecrübedir bir yerde dursun birinin ihtiyacı olur elbet. İkincisi ankaradaysanız fordçuyum diye geçinen As Oto dan uzak durun tam sahtekarlar adamlar verdiğim 40 tl haram zıkkım olsun. Hayırlı günler Not 1: Her araba sahibinin biraz arabadan anlaması gerekiyor yoksa direk kandırıyorlar. Ben elektrik mühendisiyim. Adam bunu bilmiyordu. Not 2: Ne olursa olsun daha fazla para kazanmak için karşınızdakini kandırmaya çalışmayın Allah hepsini elinizden alır. Not 3: Beni kandıran ustanın adı Rasim Boyraz.
  2. VID block hatasını basıl çözdünüz arkadaşlar
  3. Merhabalar, bugün baktım bende o kahverenkli ve beyaz renkli kabloları göremedim bir kablo çekilmesi gerekiyor diye yazılmış yukarılarda nasıl çekeceğiz bu kabloyu. Birde ben hava yastığını çıkarmaya çalışırken sürekli korna çalıyor önce bir yeri sökmemiz mi gerekiyordu acaba? --41 dakika sonra eklendi-- Direksiyonun alt kapağını çıkaramadım bir türlü. Ben her halde yapamayacağım bu işi Ankara’da bu işten anlayan uygun bir yer var mıdır acep
  4. tamam teşekkür ederim cevabınız için. akşam gidince bir kontrol edeyim. sigorta tablası dediğiniz torpido gözünün alt tarafındaki değil mi? motorun oradaki değil yani?
  5. merak ettiğim şeyler şunlar: fren pedalının arkasında soket olduğunu söylemiş önceki arkadaşlar tam olarak nerede göremedim. İkincisi direksiyonun altında soket olduğunu söylemiş onu da göremedim acapa direksiyon kapağını sökünce mi göreceğiz o konektörü
  6. merhabalar, Bende aracıma cruise control takmak istiyorum. 2010 model ford focus Trend X benzinli otomatik aracım var. Öncelikli sorum aracıma cruise control uyar mı?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.