Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

çetin kılıç

Üye
  • Toplam İleti

    677
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, çetin kılıç tarafından oluşturuldu

  1. Yeri gelmişken, kullanacağımdan değil de ben de 1987 de almıştım,bu alınan belge için her yıl bir yenileme yada vize gibi bişey var mı,? Yoksa bir kez aldıktan sonra ömür boyu kullanılıyor mu? ...

    Bekir abi belgeler 5 yıl geçerli daha sonra yenilenmesi gerekiyor.
    • Beğen 1
  2. El atına binen tez iner diye bir atasözü var. mesaide lamboya binicen eve dönerken servisle veya belediye otobüsüyle dönecen. kendi aracında clio olacak. benim kafa böyle zıtlıkları kaldırmaz.

    Yaklaşık 11 yıldır mesai de mercedes bmw jaguar range rower kullandım halen  daha kullanmaya devam ediyorum.mesai bitimin de  kendi aracım ile ya da belediye otobüsü ile gidip geldiğim de çok olur zamanla insan hepsine alışıyor.Hatta belediye otobüsüne binip çok şükür bu akşam direksiyon tutmadan gidiyorum dediğim de çok olmuştur. :)

    • Beğen 6
  3. Bu günden itibaren geçerli olmak üzere lpg de indirim yapılmış,

     

    LPG (Likit Petrol Gazı) ucuzladı. Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ), bugünden geçerli olmak üzere tüpgaz ve otogaz fiyatlarında indirime gitti. İndirim otogazın litresine yaklaşık 19 kuruş olarak yansıdı. Tüpgaz fiyatlarındaki indirim ise yaklaşık yüzde 6,96 oldu.

     

    http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/lpg-ucuzladi/86078?utm_source=Mynet_HomePage

  4. Geçen hafta süresi dolan trafik sigortamı yeniledim .Geçen sene 292,00 tl ödediğim sigorta bu sene % 10 hasarsızlık indirimi ile birlikte 339,00 tl ye yükseldi,sigortacımın söylediğine göre hasarsızlık indirimim %20 olsa ödeyeceğim rakkam 270.00 tl olacakmış ben bir anlam veremedim

    mapfre genel sigorta..

  5. Alınan karar da, ruhsata yapıştırılacak etiket dışın da bir yenilik göremedim.Mevcut sistem şu an da da aynı şekil de işliyor,tüvtürk muayenesin de ve öncesin de makina mühendisliği odasının yaptığı kontroller de lpg deposunun üretim tarihi 10 yılı geçmiş ise onay verilmiyor.Ve hatta üretim tarihi olmayan,yazılmayan,okunamayan depolara da onay verilmiyor.Bence amaç yeni tasarı adı altın da lpg li araç sahiplerinden  etiket takıcaz deyip para toplamak.

  6. az önce kendi fordunuzu oluşturun diye fordun sitesinde kendim yaptım bakınız 6. vites koymuşlar http://www.ford.com.tr/SBE/ConfigureVehicle/p=1205006649302

    hwywd.png

    ben arabayı kötülemiyorum araba güzel. denecek bişey yok, adamlar yapmışlar ellerinden ne geldiyse yapmışlar. kendimce sadece yakıtından şikayetçiyim hepsi bu neyse çokda uzatmaya gerek yok. ben alacağım cevabı aldım. teşekkürler yorumlarıyla bilgilerini ve deneyimlerini paylaşan arkadaşlara...

    Orhan bey benim aracım 100bg 5 vites sizin aracınızla arasındaki yakıt farkı bana göre makul bence sizin aracınızda çok yakmıyor.Yakıt olayında birden çok faktör etkili olduğunu sizde bilirsiniz benim bundan önceki aracım 1.3 multijet lineaydı daha birçok konuda olduğu gibi yakıt konusunda da focustan daha memnunum,Gösterge konusun da önemli değil demişsiniz bence çok mühim çünkü depo da gaz olmasına rağmen bitti gösteren gösterge ile ne kadar sağlıklı bir ölçüm yapılır ? ben bu ayarı yaptırdıktan 1ay kadar sonra ilk 150km de arac tek lambaya düştüğü için tekrar brc servisine gittim lpg deposundan şamandıra söküldü ve ufak beyaz bir parçanın üzerine japon yapıştırıcı ve karbonat döktüler sonra tekrar taktılar şu an için gayet uyumlu çalışıyor gösterge bunları genel bilgi olarak yazdım belki birilerinin işine yarar orhan bey sizin için de hayırlısı olsun .
  7. evet arkadaşlar nihayet depoyu bitirebildim. 155TL lik lpg ile 620 Km yol yaptım 155,00TL / 620 km = 25 Krş yakmış oldu 1km'de.

    450-500 km si uzun yol şehirler arası yolda yapıldı (ort. hız 110-120 ).geriye kalan kmler de şehir içinde yapıldı.

    evet yorumları alalım nasıl kış günü hava şartlarını felan da düşündüğümüzde tabi bir de 620 km nin 50 km ye yakını da benzinle gitmiştir. ısınana kadar .

    bana halen çok geliyor sizinkiler nasıl

    Orhan bey benim lpg tüketimim şöyle 2.73*40 lt lpg =110 tl tamamı istanbul içi sabah sahil yolu ile üsküdar-kavacık akşam çevre yolu ile kavacık-üsküdar günlük 25 gidiş 25 dönüş 50km kullanım ile toplamda 442 km yol yapıyorum lpg ikaz verene kadar ortalama 0,25 krş yapıyor.Lpg kititimi ilk taktırdığımda usta ilk 5 depo hesap yapmamamı lpg nin araca adaptasyon dönemi olduğunu bu süre içerisinde lpg göstergesinin tam olarak düzgün göstermediğini ilk 5 depo lpg bitiminde lpg göstergesinin ayarı yapılacağını söylemişti bende bu şekilde tekrar ayar yaptırmıştım sizin için de böyle bir adaptasyon olabilir diye duşünüyorum benim lpg kitin markası brc.
  8. Çetin bey sağolun inceledim fakat ankara şansımız zor gibi,

    internetten sipariş verebileceğim bi ürün olsa daha iyi olacak gibi.

    Bildiğim kadarı ile ilker bey aracınıza özel kılıf imalatı yaparak bulunduğunuz ile kargo ile yolluyor daha önce bu şekilde yaptırıp kullanan üye arkadaşlarımız var diye hatırlıyorum.
  9. arkadaşlar böyle basit şeyler değil sorun tam anlatamadım sanırım 3 ayrı servis ortalama 3 haftaya yakın serviste kaldı araç sizce sorun buji kablosunda mı? ayrıca buji kablosu sorun çıkartsa belirli bir devirde değil bunu sürekli yapar. bendeki sorun sürekli değil. sadece daha önce söylediğim periyotta yapıyor. çok ince bir arıza. bunu ancak daha önce başına gelen bilebilir ya da bu işi ankara da yapabilecek bir usta önerebilirseniz sevinirim.

    Aracınızdaki titreme 2.viteste hafif rampa yukarı çikarken ve 5.viteste aynı şartlarda rahatsız edici seviyede yapıyorsa benim ve forumdan 2 kişinin daha başina gelen arızanın aynısıdır diye düşünüyorum arızalı parça sag-sol aks başları 2 araç 2 side 2011 model benzinli çözümü bu şekilde bulduk serviste aks başları garanti kapsamında değişti.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.