Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Gencel

Üye
  • Toplam İleti

    6
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mehmet Gencel tarafından yazılan her şey

  1. Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama ayrı başlık açmaktansa buraya yazayım dedim. Bugün focus aracımın gaz kelebeğini temizlettim ancak rölanti 3000 devirleri buluyor bir müddet sonra 1000 devire düşüyor. Temizletmeden öncede düşük rölanti sorunu vardı. Gaz kelebeği plastik olduğu için temizletme 1000 lira masraf açar dediler ama ben başka çare olmayınca temizletmek zorunda kaldım. Bunun bir orta yolunu bulamadık ya düşük ya yüksek. Değerli fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
  2. Ustanın dediği gibi gaz kelebeğinin üzerinde ingilizce olarak temizlemeyin yazıyor. Bujileri değiştirmek üzere muğlada özel bir servise gittim ve ne görelim üst kapak contasından yağ kaçırmış ve buji yuvalarına dolmuş. Conta, bujiler ve rölanti valfi değişti ve canımı sıkan bu rölanti sorunu ortadan kalktı.
  3. Arkadaşlar 2000 model focus 1.6 ambiente aracımda LPG'de rölanti sorunu var. Ani duruşlarda stop edecek gibi oluyor tekrar topluyor. Ford özel servisine götürdüğümde araca benzin katkısı koyarak benzinde kullan geçmezse gaz kelebeğini temizleyelim dedi. Benzin katkısı koyarak yaklaşık 250 km yaptım düzelir gibi oldu ama sorun devam etti. Farklı bir ford özel servisine gittiğimde rölanti valfini temizleyelim dedi ve temizledi test sürüşü de yaptı. Yine düzelir gibi oldu ancak sorun tamamen geçmedi. Forumda araştırdığımda gaz kelebeğinin temizlenip adaptasyon yapılarak düzeleceğini okudum. Yine diğerlerinden farklı bir ford özel servisine gittim ve gaz kelebeğini temizletmek istediğimi söyledim. Usta "Bu arabanın gaz kelebeği plastik olduğu için temizlenmez, temizlenirse aşınma olur ve araba 2000 devirin altına düşmez, daha sonra sana 1000 liralık masraf açar, ama rölanti valfini değiştirelim ve maf sensörünü temizleyelim sorun düzelir" dedi. Haliyle benimde kafam karıştı yaptırmadım. Siz ne dersiniz gaz kelebeğini temizletmeli miyim?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.