Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Utku Berberoğlu

Üye
  • Toplam İleti

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Utku Berberoğlu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    '11 Focus TDCi Style
  • Meslek:
    Fizyoterapist
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Utku Berberoğlu's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Toplam Beğeni

  1. Aslında bu zor oldu ama hiç uyarı almadık takım sırasında. Usta nereden güç alacağını bulmada baya sıkıntı yaşadı, çünkü gücün kontak açıkken olması kapatınca da kapanması gerekiyor. Bunun dışında sinyal verirken şerit ihlal uyarısı çıkmasın diye ODB portunun 3 ve 11. numaralı pinlerine bağlantı yapılıyor. Bu arada akıllı uzun far asistanı özelliğini taktırmadım, o belki hata verebilirdi, bir de Ankaradaki ustaları ben bunu bağlamam dedi. İstanbul'da bağlayabiliyorlamış... --14 dakika sonra eklendi-- Bu arada alırken elimden geldiğince araştırma yaptım, farklı sistemleri inceledim. Çin kökenli sonradan takılmasına karşın fren yapan bir sistem bile var. Fren pedalına basıyor ancak Türkiye dağıtımcısı olmadığından güvenemedim. Yukarıda yazılan diğer sistemleri şimdi gördüm, daha önce konuyu açtığımda kimse yazmamıştı. Şimdi böyle bir sistem taktırmak istediğim bir araç daha var. Vifio vb. kullananlar bunların başarımı konusunda bilgi verebilir mi? Yanlış alarm veriyorlar mı, montajı nasıl, nerede yaptırdılar vb. Kızdığım konu Yaris gibi küçük bir arabanın 1.0 motorlu en alt versiyonunda bile Safety Sense standart yurtdışında. Bizde ise para verseniz bile taktıramıyorsunuz... En azından bilgi paylaşımı yaparsak iyi olur diye düşünüyorum...
  2. Evet fiyat oldukça yüksek, bunun 8. sürümü 2019 içinde çıkacakmış, diğer aracım için onu bekleyeceğim. Başarım oranı daha iyi ise onu tercih edeceğim. İçinde neredeyse 10 kat daha hızlı bir işlemci ile gelecek o model. Yola çıkan köpek vb. diğer şeyleri de tanıma olasılığı var gibi duruyor... Bu arada aslında bu sistemi kendim yapabilir miyim diye baktım, ancak şu an için kimse denememiş. Aslında OpenCV diye özgür bir bilgisayarlı görme kütüphanesi var. Niyeyse hiçbir örnek kod bulamadım. Hindistan'da öğrenciler lazerli bir sistem yapmışlar ancak sürekli kırmızı ışık yansıtıyormuş. Sonuçta uğraşmayıp almaya karar verdim.
  3. Taktırdığım Sistem Kendi fotoğraflarımı daha sonra ekleyebileceğim.
  4. Bu sonradan takılabilen bir sistem, gönül ister ki en alt model bile bu sistemlerle gelsin ancak genelde bizde bu güvenlik sistemlerine ulaşmak için en üst model arabayı almak ayrıca ek paket almak gerekiyor. Yoksa benzer bir sistem 2011 model MK3 te bile vardı...
  5. Tek kamera ile öndeki araçları izleyen ve buna göre çarpışma olasılığı varsa öten bir sistem.
  6. Sistemi taktırdım. Şehir içi ve dışında denedim. Sistem iki parçadan oluşuyor. Bir kamera ve bir gösterge. Ben araç içinde çok fazla kablo görünür demiştim ama kabloları tamamen içeriden dolaştırdılar. En merak ettiğim sistemin başarı oranıydı. Bunu da 1 gün hem şehir içi hem de uzun yolda deneme fırsatı buldum. Önde giden araçları çok kolay belirliyor. Hem takip mesafesini saniye olarak veriyor, hem de çarpışma olasılığında alarm veriyor. Şerit takip sistemi gayet hatasız çalışıyor. Hız tabelası tanıma sistemi pek güvenilir değil. Farklı yollardaki tabelayı da okuyabiliyor. Ayrıca bazen okumaya biliyor. Yine diğer trafik işaretlerinin hepsini tanımıyor, otoyola giriş ve sollama işaretlerini tanıyor. Yaya tanıma sadece gündüz çalışıyor ve bazen çok başarılı çalışsa da bazen yayaları görmeyebiliyor gibi, ancak bunun için biraz daha denemem gerekiyor, çünkü alet yayanın yürüyüp yürümediğini de algılıyormuş. Sonuç olarak sistemem şimdilik memnunum, tabi bu teknoloji daha da gelişmeli diye düşünüyorum.
  7. Tam benim arabam için, umarım arıza lambası falan yakmadan hallederim. Teşekkürler.
  8. Ozan Bey, yanıtınız için teşekkür ederim, ayrıntılı yazılarınızı görüyorum, ben de taktırınca ayrıntıları paylaşacağım.
  9. Distribütörnün anlaşmalı olduğu bir elektrikçi varmış, ancak bağlantı noktalarını servisten öğrenmelisiniz dediler...
  10. Yo bu tek bir donanım, 5000 lira gibi bir maliyeti olacak, tek korkum düzgün takabilecrekler mi...
  11. Merhaba, yanıtınız için çok teşekkür ederim. Başlığı açmadan arama yaptım, sanırım teknik isimleri tam bilmediğim için bulamadım diye düşündüm ancak yine bulamadım. Benim aracım 2011 MK3. Forumda 2014 ve üzeri için konuşulmuş, acaba farklılık olur mu?
  12. Arama yaptım ama bulamadım. Çarpışma uyarı sistemi, şerit takip sistemi, yaya ve bisiklet çarpışma uyarı sistemi, öndeki araçla mesafe takibi, trafik işareti tanıma ve hız uyarısı ayrıca far asistanı olan bir sistem buldum. Tek kameraya ve ekranlı bir aparata sahip.
  13. Merhaba, Ben arabama akıllı sürücü destek sistemi taktırmak istiyorum. Daha önce böyle bir sistem taktıran var ise, deneyimlerini merak ediyorum. Çünkü güzel çalışıp çalışmadığını bilmek istiyorum. Dönüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
  14. Merhaba, Aracıma bir çarpışma uyarı sistemi taktıracağım. Bu sistemin uzun kısa farı otomatik ayarlayan asistanı da var. Yalnız takacak servis, Fara Gelen Uzunları Tetikleyen Şasi ve + Noktası Yeri'ni bilmediğini, bunu benim servisten öğrenmem gerektiğini söyledi. YArın servise de soracağım ancak belki bieln vardır diye buraya da yazayım dedim. Yarın öğrenebilirsem, buraya da bilgilendirme yazarım.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.