Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mustafa Kızıltan

Üye
  • Toplam İleti

    106
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Mustafa Kızıltan tarafından oluşturuldu

  1. Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum. Benim araç benzinli 2018 model üstünde ki akü üstünde gelen yani hiç değişim olmadı. Son iki senedir ölçüm yapıyorum 12 nin üstünü görmedi. Son 2 senedir 3 defa soğuklarda çalışmadı ancak takviye edince beni 5-6 ay götürdü hepsinde de. Araçta 2 kameralı kayıt cihazı var 5 yıldır. Son iki yıldır park kaydını kapattım. Galiba değişim sinyalleri veriyor. Ancak gittiği yere kadar gideceğim. Sonrasında değişim.

    1) Hangi marka hangi modeli tavsiye edersiniz?

    2) Benzinli focusun akü yer ölçüleri nelerdir?

  2. 4 saat önce, Berk B. yazdı:

    merhabalar aracım için 70mai m300 model kamerayı aldım. bu sisteme ek olarak park modu kablosunu da aldım ve bağlantıda başarılı olamadım. 

     

    kırmızı kablo daimi akü bağlantısı ve sarı araç aktif hale gelince güç kablosu olarak bağladım fakat ürün devamlı çalışıyor ve program üzerinden tanımıyor. 

     

    bağlantıyı yaptığım sigortalara fuse tap kablo ile gerçekleştirdim. ölçümleri yaptım araç aktif ve pasif durumda. ve başarısız oldum dediğim gibi. 

     

    deneyimli yada bu kabloyu kullanan arkadaşlar var mı?  

     

     

     

    WhatsApp Görsel 2023-07-10 saat 14.12.58 (3).jpg

    WhatsApp Görsel 2023-07-10 saat 14.12.58.jpg

     

    Bu şekilde 4 yıldır kullanıyorum.

    6F090F55-0C63-4E83-9E8F-80CAC09D9BCE.jpeg.195c4910d2ca0a25f7666d3ea67ae6a9.jpeg

    B96E87B3-C0C8-4762-BE3F-512414886EA2.jpeg.bd57aa4ad202694f4897c07c2f94373f.jpeg

    • Beğen 2
    • Teşekkür 1
  3. 31.03.2023 - 23:30 tarihinde, Eser Ekinci yazdı:

    Mumkundur sonucta aku kesiliyorsa sensorden brynr veri akisi sekteye ugruyor olabilir. Servisteki personelin dedigine gore yeni takilan sensor kendini 10-15dakika icinde kalibre ediyordu. O aralikta yani yanlis gosterdigi aralikta veri akisi duzensiz hale geliyorsa sonrasinda aku sarj oldugunda duzeliyordur sanirim. Bu arada benim 10K tahmini fiyatim sensorun aynada olmasi durumunda. Belkide sizin aracinizdaki sensor on panjurda logonun arkasina monte edilmis olabilir. Bir knotrol edin. Sag aynada sivilce gibi duruyordu bendeki. 

    Bende de sağ aynanın altında mevcut kontrol ettim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. 👍

  4. 29.03.2023 - 23:54 tarihinde, Eser Ekinci yazdı:

    Dis sicaklik sensoru bozuk olabilir. Akuyle ilgili olsa bir sure kullanimda aku sarj oldugunda sensor dogru gostermeye baslardi. Surekli o sekildeyse sensordendir. Bu arada servisten ogrendigim kadariyla titanyumlarda sensor sag aynanin kapiya monte edilen govde kisminda, style ve trend modellerinde on panjurun ust tarafinda olacakti. Eger sizinki panjurdaysa kola bir sekilde degistirilebiliyor. Aynadaysa maalesef sag aynayi komple degistirmek gerekiyor. Haliyle rakamlar uzucu oluyordu. Benim focus titanyumda ayni olay vardi. Sicakik surekli 15-18derece fazla gosteriyordu. Ben dokundurmadim,o sekilde sattim. Alan arkadasa da durumu izah ettim. Ocakta servis fiyati 10bin+iscilik seklindeydi.

    Aslında süreklilik yok arada yapıyor. O zaman aküden diyebilir miyiz. Yoksa dediğiniz fiyatlara değiştirmem zor. 😁

  5. 34 dakika önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

    Bu gazı googlelayınca ilk sırada çıkan haber doğruysa, 123a’ya göre bir hayli tehlikeli. Yanıcı ve temas halinde zarar verici olduğundan bahsedilmiş.

    Benim araca geçenlerde bir sıkıntıdan dolayı doldurmam lazımdı. Bitlis ve Iğdır servisinde olmadığı için dolduramadılar. Adana da önce 90 lira dediler usta inceledi bu farklı 1000 lira dedi. Tabi bende ilk duyunca çüş demek istedim. ? Sonra indirim filan derken 850 ye anlaştık. Ve sizin dediğiniz gibi yanıcı ve tehlikeli olduğundan bahsetti. Acaba kaza sırasında eksradan bir patlama olur mu diye düşündüm bende ??

    • Beğen 1
  6. Kimse yazmamış yine bir soru sorayım. ? Şimdi ben kamerayı bağladım sorunsuz çalışıyordu. Son 5 gündür hiç çalıştırmadım yattı yani. Bugün sabah baktığımda park modu kapalıydı. Dün gece kesmis kayıtı. Ben park modu kablosundan 12.0 a ayarlamıştım akü bitmesin diye. YB den baktım 11.2 ile 11.3 arasında gidip geldi. Şu çakmaklıktan ölçen zımbırtıdan baktım 11.5-11.6 arasında gidip geldi. Akü aklıma takıldı sanayi yakındı bir elektrikçiye ölçtürdüm. 12.3-12.4 arası gözüktü normal dedi. YB den baktığımız mı yanlış gösteriyor, YB 11.2 civarını gösterirken kameranın kablosundan 12.0 ayarladım acaba o mu yanlış ölçüyor ya da ben sanayiye giderken yaklaşık 3 km de bu kadar şarj etmesi mümkün mü diye aklıma takıldı. Bir problem yoksa park modu kablosunu 11.8 e ayarlasam mı? Uzun yola çıkacağım yolda bırakmaz inşallah. ? 

  7. Bir saat önce, Mehmet Demir yazdı:

    akü kutup başını söküp 3-5 dk bekleyip tekrar takıp iyice sıkın. belki bir faydası olur. diğer kutup başına da bakın oynama var mı?

    @Mustafa Kızıltan

    Bunu deneyebilirim hocam yarın filan. Ama hemen yapmadığı için sonucu için beklemem lazım ?

    --0 dakika sonra eklendi--
    Bir saat önce, Hasan Güler yazdı:

     

    Elm ile araca bağlandığınızı yazmışsınız.Bilmediğiniz bir değişiklik yaptınız mı acaba farkında olmadan?

    Hocam bağlamadan önce başlamıştı problem.

  8. 59 dakika önce, Mehmet Demir yazdı:

    stop edip düzeldiğine göre pc ve pc oyunları gibi aklıma yazılımsal veya elektronik donanım geliyor. yakıtı yüksek barla püskürten parça olabilir veya yakıt yollanmasını dengeleyen oksijen sensörü olabilir. ama beyne illaki bir hata kodu atmalı diye düşünüyorum. depodan benzini motora taşıyan pompada sıkıntı olsa hata atarmı, yatersiz yakıt diye atmalı pompayı direk hedef göstermese bile. beyne bakan özel servislerde var. bir dahakini yapınca ya hiç stop ettirmeden direk servise gidin, stop etmek zorunda iseniz düzeldikten sonra bosch servis vb beyni okuma cihazı olan bir özel servise gidin. yetkili servise güvenmeyecek miyiz? valla burası türkiye. geri çağrılan aracın bile baskı balatasını para ile değiştirmek istediklerine göre herşey beklenebilir.

    Söylediğiniz gibi bir çok sebebi olabilir. Ama servis bir şey yok dedi. DTC olarak 6 tane gözüküyor yol bilgisayarından ama onlar ben elm bağladıktan sonra oluştu diye biliyorum. Bu problem olduğunda stop etmeden uzun gitmem imkansız. Ben ağrıdayım servis yok burda. Adana’da da merkez de hiç yapmadı. Aynen yetkili servise de güvenemiyoruz artık.  Burda çok iyi bilen usta yok. Adana’da yazın yaparsa özel bir yer bakacağım ?

    --3 dakika sonra eklendi--
    45 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

    Mustafa, servise gidip aracın yazılımını güncellemelerini iste, hatta yeni yazılım yüklemelerini söyle, bakalım ne diyecekler...

    Can sıkıcı bir durum, umarım çözülür.

    Bu çevredeki servisler inanın çok bilgileri yok. Van Iğdır Bitlis’e yolum düşünce uğradım sorularıma cevap bile alamamıştım. Yazılım işine yanaşacaklarını zannetmem ama deneyeceğim bakalım. Yazın Adana’da da sorayım.  Çözüm olursa buradan paylaşırım artık. Teşekkürler Gürkan hocam. 

    • Beğen 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.