Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kadir Hakan

Üye
  • Toplam İleti

    44
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Kadir Hakan tarafından oluşturuldu

  1. İşe yarayan fonksiyonlar 1) Otomatik kilitleme #32 Automatic locking by speed seçeneğini Automatic Locking olarak değiştirin. 2) Lastik Ebatı #51 Tire circumference ve #70 Tire dimension seçeneğini istediğiniz değere getirin. 3) Hill Holder #218 HillLaunch Assist seçeneğini 02- With Hill Launch Assist değerine getirin, kaydettikten sonra yukarıdaki ABS menusunden Initialize ECU butonuna tıklayın. Ayrıca eklediğiniz modullerin aktivasyonunu yapabilirsiniz.

     

    Keske bu bilgiye ek olarak elm yi denediginiz aracların yıl/model bilgilerini ve deneyip ama calıstıramadıgınız ozelikleri de yazsanız (aslında sadece siz degil deneyen herkes yazsa). Boylece diger arkadaslar calısmayan ozellikleri deneyip bosu bosuna risk almazlar.

     

    Birde  bluetooth elm ile  focccus programını calıstırabilen oldu mu?

    • Beğen 1
  2. ben 4 lastige de normalden %10 fazla yani 34 psi basıyorum. onceden fabrika cıkısı 31 psi basıyordum ama memleket yolları malum, bir tekerim balon yaptı. onu degistirmeye gittigimde lastikcide abi az biraz fazla bas dedi. o zamandan beri hep 34 e ayarlarım. ayda 1 de kontrol etmeye calısırım. ozellikle hava sıcaklıgının cok degistigi zamanlarda tekrar ayarlamak faydalı oluyor.

  3. Sistemden önce arka park sensörünüze baktırmalısınız. Otomatik parkın yanlış yaptığı bir şey yok burada. Direksiyonu yanlış çevirir, yer bulamaz, bulduğu yere giremez, bunlar otomatik park sistemi ile ilgili. Sizde sadece sensör ile ilgili bir problem var bence.

    Bana da ilk arabayı aldığımız ay olmuştu. Arkadaki aracı sensör nadiren de olsa göremeyebiliyor. Sensörlerin az da olsa gecikmeli olduğunu bir çok kez belirttik diye hatırlıyorum.

     

    Geri vitese takılı değilken arka sensörler ötmüyor diye hatırlıyorum, sizinki böyle bir şey olabilir mi?

    Öne gerçekten çok mu yaklaşıyor yoksa bizim ön konsol normal araçlara göre yüksek kaldığından mı öyle görünüyor bilemiyorum.

    Geri vitese takılımıydı tam hatırlamıyorum ama ekranda arac ve sensor isaretleri cıkmıstı ondan eminim. Ayrıca geri vitese takılı degilkende ötüyor diye biliyorum. Çünkü her gün otoparktan çıkarken egim fazla olduğundan ön sensörler asfaltı görüp ötüyor (bu sırada araç bazen 1. viteste, bazende boşta oluyor)

     

    Açıkcası çarpacak diye durduktan sonra inip bakmadım. Dediğiniz gibi ön konsol yüksek olduğundan çarpacak gibi bir hissiyat olmuş olabilir belkide. Ama bence o kadar yakındı ki neredeyse ön teker hizasından giriyordum. O nedenle bakma ihtiyacı bile hissetmedim. Büyük ihtimalle kurtarmazdı.

  4. Oncelikle gecmis olsun. Bende bir keresinde buna benzer bir sıkıntı yaşadım. Normalde hiç kullanmam ama bir seferlik otomatik park edeyim dedim. Otomatik parkı aktif ettim. Arac sag tarafta bos cep buldu. Ekranda geri vitese takın yavas yavas geri gelin tarzında yazı cıktı. Geriye takıp geri gelmeye basladım. Araç direksiyon kırıp arkasını cebe soktu. Fakat toplama manevrasını o kadar erken yaptı ki, sağ ön taraftan onümde park etmis aracın sol arkasına geçiriyordum. Hemen durup kendim park ettim.

     

    Bu gibi durumlara alısmamıs ... don durmaz lafı cuk oturuyor.

     

    Birde konuyla ne kadar alakalı ama benim aracımda cok nadirde olsa (senede 1-2 kere basıma geliyor) park sensorlerinden ses gelmiyor. Yani normalde yaklasınca artan kesikli ses, bazen hic mi hic gelmiyor. Ama ekrandan aracın yaklastıgını görebiliyorum. Yani sensor calısıyor ama ses yok. Bildigim kadarıyla park sensorunun sesi de kısılıp acılmıyor. Sizde carptıgınızda park sensor sesi aktifmiydi hatırlıyormusunuz.

  5. Merhaba,

     

    Beyaz renkli focus 3 aracımda muhtemelen taş vs. gibi bir sebepten dolayı sağ arka kapının alt taraflarında bir boya kalkması oluştu. Yani artık kapımın üzerinde siyah renkli bir nokta var (Dokununca çukur gibi. Boya kalkmış diye düşündüm bende) Bu tür bir sorunla karşılaşmış arkadaşlara bir kac sorum olacak?

     

    1- Cevabı muhtemelen hayır ama bunu garantiden yaptırabilirmiyim?

    2- Garantiden yaptıramazsam, rötuş boyası nereden bulabilirim?

    3- Kendim kolayca uygulayabilirmiyim yoksa bir ustaya/auto kinge falan mı yaptırsam daha iyi olur?

     

    Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

  6. Arkadaşlar nasıl başlık atacağımı bilemedim.Bi sorum olacak.Focus 3 aracımda 10 tane radyo istasyonunu hafızaya aldım.Fakat hafızaya aldıgım radyo istasyonlarını gezinirken 4. istasyondan sonra 5-6 diye devam etmiyor tekrar 1. sıraya geliyor.Yani 4 tane istasyon varmış gibi davranıyor.Bunu nasıl düzeltirim?Şimdiden teşekkürler.

    Edit: Tam başlığı editliyordum ilahi el yardıma koşmuş.

    bu sorunu konuşmuştuk diye hatırlıyorum.

    bu konu içinde sorunun çözümü olması lazım.

  7. Kısa süreli bir zaman için şehir içinde çokda kaliteli ve pahalı bir lastik almanıza GEREK VARDIR arkadaşlar...O kısa süre deiğiniz 4 ay 5 ay,o aylardan 1 gününde yoğun kar yağar ya da buzlanma olur ve siz o gün yolda olursunuz ve sonrasında hiç de istemediğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz...İyi bir kış lastiği alın,markalar elli...İsmini az duyduğunuz ya da içinize sinmeyen markadan uzak durunuz....Ben geçen sene otokoçtan tanesi 235 TL ye 4 tane UG 8 kış lastiği aldım,performansından memnun kaldım,Continental,Michelin,Bridgestone,Yokohoma ve Pirelli en üst 1.sınıf markalar..Sonrakiler 2.sınıf ,3. sınıf diye gider....Ankara gibi kışı sert şehirlerde en iyi kış lastiğini alın derim ben..Erzurumda ise en iyisini de alsanız zincirde alın yanına,ve çivi takılabilen bir model olsun ...: :))

    Olayın başka bir boyutu daha var...

    Herkes kış lastiğinin kar - buz performansına odaklanıyor, ancak lastik ömrünün belki %90'ınında normal kur/ıslak asfaltta kullanılıyor.

    Kaliteli modellerin normal yol şartlarında da fren ve yol tutuş performansı daha üstün oluyor. Özellikle kışa girerken ve çıkarken bu önemli, hele ki daha dikkatli kullanma konusunda yeterince titiz değilseniz.

    herkesin fikrine saygı duymakla beraber ben hala benim durumumda ucuz bir kıs lastigi almanın daha mantıklı oldugunu dusunuyorum. cunku benim o 'karlı' yada 'buzlu' gunlerde arabayla cikmamak gibi bir opsiyonum var. Yok illa cıkmam gerekirse de (allah korusun saglık vs.) taksi kullanırım zaten. eminimki o kadar kotu havalarda bile yaz lastigi yada 4 mevsim ile yola cıkan araclar (mayınlar) olacaktır. ben pahalı ve yere tutunan lastiklerimle dursam bile, baska aracların duramayıp bana carpma ihtimali her zaman olacaktır. o durumlar icin bile arabamı riske etmek istemem dogrusu (bkz:kıs gelmesiyle carpısan araba goruntuleri gosteren ana haber bultenleri)

    ayrıyetten ben kaliteli kıs lastikleri ile ucuz kıs lastikleri arasında performans olarak oyle daglar kadar fark olmadıgını dusunuyorum. yani ucuz olan 100 m de duruyorsa kalitelisi 20 metrede durmuyordur. performans olarak tas catlasın %20-25 farkedecektir bence. (ilk buldugum google sonucu: 5t6kw.jpg) haa bunun icin bile kaliteli kıs lastigi alınabilir tabiki. boyle dusunene de saygı duyarım.

    uzun lafın kısası; ilk soruma donersek bana fiyatca uygun kıs lastigi onerebilecek arkadasların yardımını bekliyorum. cıkma kıs lastigi konusunda tecrubesi olan varmıdır?

  8. @Kadir Hakan, kış aylarında aracınızı sadece Ankara içerisinde kullanacaksanız SAVA Eskimo 3 denilen bir lastik var. Tanesi 150-160 arası satılıyor piyasada. Lastikçiler çok methediyorlar. Hepsiburada.com da en uygun bir de bu marka lastiği buldum. Bir göz atın isterseniz. Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi | Hepsiburada.com Ama Ankara dışında, şehirler arası gibi seçenekler varsa güzergahlarınız arasında 800 tl Goodyear UG 8 gibi bir lastik için oldukça uygun fiyatlar.

    Hocam sagol. evet aracımı kısın sadece ankara içinde kullanmayı planlıyorum. zaten cok kar yagdıgında zorda kalmadıkca aracımı kullanmam. ise de servisle gidiyorum. aralık-ocak-subat-mart bu 4 ay için pahalı bir lastik almak bana cok mantıklı gelmiyor acıkcası. ortalama performanslı bir lastik fazlasıyla işimi görür diye düşünüyorum.

  9. Ingilizce kullanıcı kitapcıgından kopyaladım:

    Using speed control

    The speed controls are located on the steering wheel. The following buttons work with speed control:

    CAN (cancel)/RES (resume): Pull

    toward you to cancel or resume a

    set speed.

    SET+: Press to set a speed or

    increase a set speed.

    ON/OFF: Press to turn speed

    control on or off.

    SET–: Press to decrease a set

    speed.

    • Beğen 1
  10. Geçtiğimiz hafta uzun yol yaptım. Yurdumun bozuk yollarında giderken bende araç içinde 1-2 tıkırtı duydum. Bunlardan ilki el freni üzerindeki butondan geliyordu. Butona hafifte dokunduğumda gürültü kesildi ama bıraktığımda tekrar gürültü devam etti. Diğer tıkırtı kaynağı ise ön kapılardı . Kapıların üzerine kolumla bastırdığımda (taksici sürüşü ) ses kesildi. Kolu kaldırınca tekrar devam!

    Sehiriçine gelince ses problemi kalmadı.

  11. Ben yükleme yapıldıktan sonra şuana kadar bir tekleme yaşamadım.

    Aracın kalkış konforu eskiye nazaran çok daha fazla.

    Stop ettirmelerim olmuştu 3-4 defa. Şimdi stop ettirmiyorumda.

    Gören acemi sanıyordu :)

    şu aralar bende de pek olmuyor. Ancak dikkat edip gazı çok yavaş artırdığımda dalgalanmayı görebiliyorum. Zaten dur kalka da pek girmiyorum. Birde havalar sıcak. Soğuk motor + dur kalk (yada hafif gazda gitme durumunda) kendini daha çok belli edecektir.

  12. Herkese merhabalar dün 300 kmlik uzun bir yol yaptm aracım 2011 focus style uzun yolu severim ancak dün gerçeken bunaldım araç 90km nin üstündeki hızlarda direksiyon bir sağ bir sol yapıyor lastik basınçlarında sorun yok sorun ne olabilir?

    az önce 600 km yoldan geldim. aracım 2012 style pp. 120 km/s hızın altına hic düşmedim. aracımda hic saga sola cekme yasamadım. muhtemelen sizin aracınızın bir arızası olabilir. umarım en kısa zamanda çözersiniz.

  13. Telefonum bluetooth ile araca baglı iken arama geldiğinde telefon ekranında 3 seçenek çıkıyor. Bunlardan birini seçerek telefonu yanıtlıyorum.

    1- Araç üzerinden telefonla konuşma

    2- Telefondan normal konuşma (kulağa götürerek :)

    3- Telefondan handsfree konuşma

    Not: Telefonum iphone

    Not2: Aramayı direksiyondaki tuşlarla açarsam 1. seçenek devreye giriyor.

    Not3: Araç üzerinden konuşurken, normal (telefon üzerinden) konuşmaya dönmek için telefon ekranından 2 nolu seçeneği seçiyorum.

  14. Merhaba,

    Düşünceniz(teoriniz) yanlış analamadı isem, soğuk hava rölanti devri ile, sıcak hava rölanti devri arasındaki farklılık üzerine kurulu.Eğer böyle ise, pek tutarlı değil zira;

    Ben aracımı 17 şubatta aldım (gece ısı -4 civarındayken de, keza gündüz -1, 0 +1, +2 santigrat derecedeyken de) motorun ilk çalışmasında da ve daha sonrasında (hararet normal iken) bu anlatılan sorun vardı.

    Şu sıralar, gündüz motor ilk çalışmasında ortam ısısı +25 iken ve daha sonrasında (hararet göstergesi normal iken) de aynı sorun yaşanıyor.

    Mesele dış ısı ve ilk çalıştırma rölanti devri olsa idi; Türkiye için üretilen bu aracın + 25 derecede ve hatta bir süre sonra(mesela 50-60km sonra) bile bu hatayı vermemesi gerekirdi diye düşünüyorum. Bu durum sebebi araçlardan kaldırılan Start - Stop olabilirmi? Kimbilir!

    Ama şunu net biliyorum: Aracım ister kışın, ister baharda, gerek ilk çalıştırmada ve gerekse bir süre sonra(hararet normal iken) denendiğinde,

    A)araç vitesi boşta el freni çekili : araç devir hızı 750 iken gaz pedalına biraz bastığınızda motor sesi ve motor devir göstergesi sabittir. Yani gaz pedalına boştan yere bastık, zira aracın gaz pedalına basılmasını algılamadı.(bu arada servis yetkilisinin bilgisayar ölçümüne göre pedal bunu algıladı)

    yada

    B)araç düz yolda 1. viteste(yada 2 viteste) rölantide(araç kalkış yapmış ama gaz pedalına ve debriyaja basılı değil) iken devir göstergesi 900'dür ve biraz daha hızlı gitmek istediğimiz için gaz pedalına biraz bastığımızda(aslında amaçlanan 900 devir yerine, kademeli olarak (950 devir ve 1000 devir ....) deviri yani hızı kademeli arttırmak istediğimizde, araç yine gaz pedalına basma eylemimiz algılamaz. Nereye kadar algılamaz? 1100 veya 1150 devire kadar sonrasında ise, birden alglılar ve bu kezde tahminimden fazla hızla gitmeye başlayarak aniden ileri atılır, bu durumda biz ayağımızı gazdan çekersek geri yığılır çekmezsek(önde araç yoksa) hızla ilerler.

    Lafın özü; bu aracın sorunu fiiliyatta, gaz pedalına yapılan basıncın ilk kısmını(bir kısmını) algılamamasıdır.Pedalda boşluk vardır. Eski araçlar olsa gaz telininin ayarı yapılır boşluk alınır, ama yeni sistemde de böyle saç baş yolunur, sinir olunur.(hoş bende saç da yok :D )

    Olay soğuk sıcak olmasa gerek de, 60.000TL verilen bir aracın kalkış hatası benim için önemli.

    Bir ara aracımı nasıl aldığımı, ne meşakkatli olduğunu ve 2011 model kasım aralık ayı Türkiye'ye plus opsiyonlu gelmiş olması gereken ama gelmeyen araçların motor şase numaralarını da vereyim de 2. elde araç alacak arkadaşlara yazık olmasın.

    Katkısı olan tüm arkadaşlarıma selamlarımla.

    Ali Bey belkide sizin aracınızda baska bir sorun olabilir. Çünkü havalar ısındığından beri benim araçta bu sorunu pek yaşamıyorum. Daha doğrusu kış aylarındaki gibi hafif gaz verince aracta sert silkelemeler görmüyorum. Belkide benim ayağım alıstı ve dikkat etmeden kalkışta debriyaj suresini uzatıyorum. Bugun biraz daha bu konuya dikkat eder, izlenimlerimi yazarım.

    Ama şu konuda size katılıyorum. 60 bin lira verip aldığınız araçta normalde bunların olmaması gerekir. Bu sorun hala yeni focusun daha tam oturmadığını gösteriyor bence. Ama diger yandan da fordun bu problemleri çözeceğine ve zamanla aracı daha sorunsuz hale getirecegine inanıyorum.

    Ali Bey dün aracımı çalıştırıp park halinde ve vites bostayken, hafif gaz vererek denemeler yaptım. (Hava 18 derece) Aracın rolanti devri 750 idi. Hafif gaz vererek devri 900 civarına cıkardım ve orada sabit kaldı (soğuk havada bunu yapamıyordum). Devir kadranında çok çok hafif oynamalar oluyordu ama bunun soğuk havalardaki 750-1100 devir arasındavgidip gelen dalgalanmayla alakası yoktu. Değişik denemeler yaptım. Ayağımla mümkün olduğu kadar az gaz vererek devrin sabit kaldığı en düşük noktayı bulmayı çalıştım. Bu da yine 900 devir civarlarıydı. 750-900 arası sabit tutamadım.Çünkü pedala en ufak dokunmamla devir 900e çıkıyordu (pedal boşlugunu saymıyorum tabi). 900 devirden sonrada gaz pedalına hafif dokunarak her devirde sabit tutabiliyordum. Ayrıca 1. viteste kalkış denemesi de yaptım. Silkelenme olmadı (kışın acemi şöförün araba kaldırması gibi silkelenme oluyordu). Eğer sizin aracınızda buna benzer tepkiler vermiyorsa belki aracınızda başka bir sorun olabilir. Umarım en kısa zamanda problemi çözersiniz.

    • Beğen 1
  15. Ali Bey belkide sizin aracınızda baska bir sorun olabilir. Çünkü havalar ısındığından beri benim araçta bu sorunu pek yaşamıyorum. Daha doğrusu kış aylarındaki gibi hafif gaz verince aracta sert silkelemeler görmüyorum. Belkide benim ayağım alıstı ve dikkat etmeden kalkışta debriyaj suresini uzatıyorum. Bugun biraz daha bu konuya dikkat eder, izlenimlerimi yazarım.

    Ama şu konuda size katılıyorum. 60 bin lira verip aldığınız araçta normalde bunların olmaması gerekir. Bu sorun hala yeni focusun daha tam oturmadığını gösteriyor bence. Ama diger yandan da fordun bu problemleri çözeceğine ve zamanla aracı daha sorunsuz hale getirecegine inanıyorum.

    • Beğen 1
  16. Yorumunuz çok mantıklı teşekkür ederim.Rakım farkı derseniz çok küçük farklar vardır Sakarya Edirne arasında tamamen düz yol inşallah yakıt da etkilenmiştir Çünkü burada da fark yaşamaya başladım Edirne nin ilçesindeyim Edirne ilçe arası devamlı gidiyorum buradaki ortalamam da düştü 6.8 civarıyken 6.2 lerde şimdi bakalım belkide biz kullanmayı örendik gerçi 7 senedir dizel araç kullanıyorum ama

    Valla insallah dediginiz gibidir. Zira aynı fiyattan 2 kere mazot alamaz olduk...

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.