Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Semih Yaşar

Üye
  • Toplam İleti

    44
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Semih Yaşar tarafından oluşturuldu

  1. Geçen hafta, 2014 Focus arabamın aküsü bitti. Tamirci , ara kablo ile takviye denedi, olmadı. Sonra, 60A inci akü taktık araba çalıştı ama şanzıman hatalı uyarısı çıktı.

    Araba 2. vitese geçiyor, 3. vitese 4000 devirde geçiyor ve bazen kendiliğinden 

    N'ye geçiyordu.

    Sanayide, Ortaş otomotive gittim, Zikri Usta, oğlu Selim bilgisayar ile bağlandı, 

    TCM arıza kaydetmiş , hatayı sildi ve araba düzeldi.

    Bazen voltaj düştüğünde bu tip hatalar olabiliyormuş. 

    TCM'yi değiştirmeden , gerçekten yanmış olduğuna emin olmak lazım, yoksa basit arızalar için büyük ve gereksiz masraf çıkmış olur.

  2. Hasar varsa, tamir edilir, bu nedenle de kayıt oluşur. Piyasada bu işi istismar ediyorlar. Ben arabamı çıkma parçalarla toplatsam daha mı değerli olacaktı yani. Öndeki airbagler açıldı, hasar kaydının yarısı airbag zaten. Arabanın şasisinde bir eğilme yoktu, motor kaputu, radyatör, tampon değişti. Hepsi montajlı parça zaten, söküyorsun ve takıyorsun. Arabanın fren balatası değişince nasıl değer kaybetmiyorsa, motor kaputu değişince de değer kaybetmemeli.

    2014 model araba, 3-4 sene kullanıp öyle satarım, değer kaybı daha az olur herhalde.

  3. Benim arabanın hasar kaydı var. Dün, Otokoç'a gittim ve hasar kaydı olan arabaları ne şartlarla aldıklarını sordum. Beyefendiler şöyle diyor;

    Arabanın hasar kaydının yarısı, piyasa fiyatından düşüyormuş. Bende, arkadaşlara teşekkür ettim, çok önemli bir bilgi verdiler diye bana.

    İşin komiği şu, ben arabam güzel tamir edilsin diye, serviste yaptırıyorum, ama hasar kaydı yüksek çıktığı için araba değer kaybediyor. El insaf be kardeşim. Yani illaki merdiven altı bir tamircide , çıkma parçalarla araba toplatıp, yüksek fiyata satmak lazım, birilerinin canını yakmak lazım. Piyasa bunu istiyor demek ki, insanları aptal yerine koyuyorlar. Bende ilerde arabamı bu şartlarda takasa vereceğime, uygun fiyata bir yakınıma satarım. 

    Araba gerçekten güzel tamir edildi, yüksek hızda dümdüz gidiyor, hiçbir sorunu yok, yeniden farklı değil.

  4. Ben, yeni kasa A4'ü yurtdışında kullandım.  Benzinliydi ama motor hacmini ruhsatta bulamadım, büyük ihtimal 2.0 TFSI idi. gidişi çok güzel, iç tasarımını da beğendim.

    Ama iş satın almaya gelince, ben yine BMW diyorum. 

    Ayrıca, arabanın arka stop lambaları, yeni çıkacak olan Alfa Giulia'ya benziyor.

    • Beğen 1
  5. Bu düşündüğünüz takas operasyonunu 1000 TL için yapıyorsanız uğraştığınıza değmez. Focus'u alacaksınız, sonra onu da 36,000 TL'ye satmak için uğraşacaksınız. Ayrıca  2012 model bir Passat için 71,000 TL fena para değil, sıfırı kaç para ki bu arabanın, DSG şanzıman yoksa en fazla 100,000 TL eder. Bu durumda araç 4 yılda %30 değer kaybetmiş olur ki, bence gayet normal.

  6. 9 minutes ago, Mehmet Gün said:

    Üstad emin olun haksızlık değil, bence az bile yazmışım.

     

    Bildiklerinizi somut verilerle destekleyip yazarsanız, katkıda bulunmuş olursunuz. Ben 3 yıldır Bravo multijet kullanıyorum, karma tüketim değerim 6,0  litre/100 km. Otobanda rahatlıkla  200 km/saat hız yapabiliyorum. Eğer sizin arabanız çok yakıyorsa, bence servise sokun aracınızı.

    • Beğen 1
  7. ben aracı test ettim. yol tutuş iyi. İç donanım benim için çok cazip değil ama geri görüş kamerası güzel. arka koltuk ortasındaki kol dayama ve bardaklık güzel. 1.6 multijet motor zaten süper. birçok insanın otomobil ihtiyacını fazlasıyla karşılar,

    ben ise zaten 3 yıldır Fiat bravo multijet kullanıyorum, bu nedenle herhalde başka bir araba alırım gibi geliyor.

  8. Motor güç testinde , 3200 devirde  86 BG güç görünüyor.  Bahsedilen devir, motor devrinden farklı birşey mi? Normalde motorun 5500 devir civarında  azami güç üretmesi gerekir, yaklaşık 100 BG güç üretmesi gerekir.

     

    ayrıca 2001 model arabaya 22,000 TL bence fazla, biraz kredi falan kullanın ve daha yeni model bir araba alın bence.

  9. Focus'u kullandığımda bir konu çok dikkatimi çekiyor, tecrübeli arkadaşlar cevaplayabilirse seviniri.

     

    1.6 Ti-VCT aracımın motor sıcaklığı, çok kısa sürede normal seviyeye yükseliyor. Acaba, radyatör sıvısını hızlı bir şekilde ısıtan bir sistem mi var? 

    Yaklaşık 1 dakika içinde hararet göstergesi 90'a geliyor ve birdaha hiç değişmiyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.