Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Avcı

Üye
  • Toplam İleti

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Mehmet Avcı tarafından oluşturuldu

  1. Bir saat önce, Cem Boneval said:

    Hangilerini kullanabilirsiniz?

    HTHS değeri 3 veya altında olsun ve en azından ACEA A5/B5 stnadartını karşılayacak. 

    Bu durumda...

    MOTUL 8100 ECO-NERGY 0W-30 (Tam uyumlu)

    http://urun.n11.com/motor-yagi/motul-8100-eco-nergy-0w-30-5-litre-P60531959

     

    Bu ürün tam uyumlu değil uyumlu olan MOTUL 8100 ECO-CLEAN 0W-30

     

    tavsiye.JPG

     

    Motulun dört adet 0-30 yağı var

     

    motul.JPG

     

  2. 50 TL yağ masrafı ucuza gelsin diye Otosan ın 5-30 koydurduğuna beni kimse inandıramaz madem bu yağın en önemli özelliği yakıt ekonomisi ve emisyon, 1 yılda 50 TL yakıt tasarrufu bu yağla sağlanamaz mı? 

    Motulun bu ürünü bulunabilirse gereksinimleri karşılıyor zannımca. 

    https://www.motul.com/tr/tr/products/oils-lubricants/8100-eco-clean-0w30?f%5Brange%5D=25&f%5Bviscosity%5D=43

     

    ew.JPG

    Bu arada aynı tartışma Rus forum stesinde de dönüyor.

    http://fkclub.ru/forum/viewtopic.php?f=77&t=4214&start=240

    • Beğen 1
  3. On 22.12.2015 at 23:22, Emre Varıslı said:

    Nihayet bugun teslim aldim HB Mondeomu. Otomatik start stoplu geldi, demekki Kasim uretiminden baslamislar.

    Bu arada bagaj otomatik olmamasi evet kotu ama kapatirken hafifce asagi ittiriyorsunuz ve kendi kapaniyor (1 kere acip kapattim, acma olayina da detayli bakip yazarim)

    Masajli deri koltuklar cok iyi, bej renkte geldi (kasa yakut kirmizi) ve tam saymadim ama 16 noktasi falan ayri ayri ayarlanabiliyor.

    Navigasyon SD karti takili degildi, bir sekilde alacagiz artik.

    Biraz daha tecrube ettikten sonra izlenimlerimi aktarmaya calisirim.

    Hayırlı olsun, Allah kazasız belasız kullanmanızı nasip etsin.

    • Beğen 1
  4. On 12.12.2015 at 13:11, Yakup Çağatay said:

     

    Keşke gelse değil mi? :) Böyle kısıtlamalar olmasa.

    Görende HB kasa üretimi yettiremiyor, sanacak :P 

    Bu tamamen Ford Türkiye'nin tercihi, tüketici sedan istiyor diye düşünüyorlar ancak bu aracın sedanı ile hb yani liftback i arasında dıştan pek bir fark yok, yükleme imkanı daha kolay ve geniş liftback de. İngiltere, Fransa gibi batı avrupa ülkelerinde sedan kasa yalnızca hibrit versiyon ile alınabiliyor. Yani bu araç asıl olaraktır liftback tasarlanmış. Bu aracın yabancı incelemeleri de hep liftback üzerinden yapılmış.

    • Beğen 1
  5. Bir saat önce, çağlar çetinkaya said:

    İstanbul da satışlar otomatik olabilir ama buralarda iç anadoluda durum tam tersi satışların %99u 1.6 dizel...Bu otomatik sevdası sadece istanbul gibi büyük sehirlerde ve bu forumda var yoksa Anadolu da milletin çoğu manuel tercih ediyor markaların otomatik -manuel satışlarını kıyaslarsak tüm TR için manuelin daha fazla olduğuna bahse girerim premuim hariç...Şahsen ben mondeonun 1.6 otomatik dizelide olsa gider manuel alırım...Bu forumda bahs edildiği gibi TR de otomatik sevdası yok manuel tercihi daha fazla.Dün ford edge ile ilgili bilgileri okurken manuel getirme gibi bi yanlışlık yapmaz otosan demiş arkadaşın birisi neden yanlışlık olsunki sanki tüm Tr de herkes ıstanbul trafiğinde mi araba kullanıyor bence iki seçeneğide satışa sunmali isteyen istediğini alsın  ben olsam direk manuelini alırım hem  daha az yakıt harcarim hem daha performanslı kullanırım hemde fazla para vermem..

    İnsanların neyi tercih ettikleri neyi almak istediklerini tam olarak yansıtmaz. Bu otomobilin 3 farklı gövde tipi var. Şuan satılan da 3 farklı motoru ve 2 ana donanım seviyesi var. Yani normalde 3x3x2 en az 18 ana seçeneğin olması lazım ancak HB ve SW da dizel zaten yok.  HB ve SW alacaksan 1,5 benzinli modeli ve titanyum donanımını almak zorundasın. Benzinli alacaksan da düz vites benzinli almak gibi bir şansın yok. Ben eğer ithal edilirse HB ve dizel mümkünse de otomatik almak istiyorum ancak yakın gelecekte böyle bir ithalat gözükmüyor. Bu arabanın hb versiyonunun sedandan hiçbir eksiği yok.( 2.000 TL fiyat farkı dışında) Sedanı tercih etmek için bir sebep de. Bunu gören batı avrupa ülkelerinde sedan model yalnızca hibrit versiyonda sunulmuş.

  6. On 12.11.2015 12:16:51, Kaan Yagizer said:

     

    gitmiyor ki...

    Yani Mondeo satıyoruz, alanlar da gayet memnun ama %99.99'un tercihi benzinli+A/T ... 1,6 TDCI bile değil ... Benzinli 1,5EB+A/T Style O.K, Titanium'da ... ama son kullanıcı yönelimi benzinli'den yana. 

     

    İnsanlar o fiyatı verince otomatik arabaya binmek istiyorlar. İstanbul içinde otomatik vitesli bir araç gereklilik bile değil zorunluluk haline gelmiş durumda. Bu aracın 1.5 ve 1.6 tdci otomatik versiyonu satılsa satışları en az 5 katı olur. Benzinli 1.5 otomatiği alanda çıkmaz zannımca. İstenirse passatın veya insignia nın satışlarına bakılabilir. Tabi bu durum Türkiyeye özgü de değil dünya genelinde bu modelde 2.0 altı otomatik dizel yok. Sebebinin emisyon olduğunu da düşünmüyorum. Focus da bu olabiliyorsa en fazla 200 kg daha ağır mondeo ya da 1,5 tdci powershift motor şanzıman ikilisi konabilir. Yani son kullanıcının yönelimi otomatikten yana demek daha doğru zannımca.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.