Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Bekir Ilk

Üye
  • Toplam İleti

    57
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Bekir Ilk tarafından oluşturuldu

  1. 5/30/2017 - 23:15 tarihinde, Erkan Ceylan yazdı:


    İSelamlar, aynı sorun bendede başladığında servise gittim ve balataların daha 4-5bin gideceği söylenmesine rağmen ön balataları değiştirdim araba normale döndü. Frene bastığımda abs nin devreye girmesi beni rahatsız etti. Balatalarınızı da kontrol ettirin.

    Teşekkürler.  Balata değişimi yaklaştı sayılır. Bakalim benimki degisince duzelecek mi. Hangi marka taktirdiniz.

  2. merhaba. daha önce de yazmıştım. aracımı 2015 temmuzda 0 km olarak aldım. direksiyondaki yıpranma sorunu 1 yıl kadar sonra 15bin km civarında başladı. 2016 ağustosta 19bin km de iken yetkili servis tarafından değişimi sağlandı. önce direksiyonun resimleri çekildi. seri numarası alındı. servisin yazdığı raporla resimler otosana gönderildi. değişim onayı geldikten sonra direksiyon simidi sipariş verildi. direksiyon simidi servise ulaştığında servis tarafından aranıp randevu verildi. randevu gününde direksiyon simidi değişimi yapıldı. 

    eski direksiyon ve yeni direksiyonun resimleri ekliyorum. yeni hali direksiyon simidi değiştirildiği gün çekmiştim. km okunuyor:

    iki direksiyon simidi arasında kesinlikle malzeme farkı var. 

     

    Eg7VDv.jpg

     

    j8E469.jpg

    • Beğen 1
  3. 17.05.2015 - 21:42 tarihinde, İlker Mert yazdı:

    Selamlar Bende aranıza 2015 trendx 1.6 ps ile katıldım. Hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim. Benimde lpg ile ilgili planlarım var. Ancak klasik olarak bir sürü düşünceler kafamda dolaşıyor. eylül ekim ayı gibi lpg taktırayım diyorum brc-lovato-prins markalarından birini tercih edeceğim. yılda 15000 km yaparım diye düşünüyorum. Önceki aracım 2012 symbol dü. ona brc taktım 5000 km de. 47000km de sıfır sorunla sattım. iskenderunda oturuyorum meşhur Vahit usta yapmıştı uygulamayı. sanırım yine ona gideceğim.

     

    sizlerden mümkünse fikirlerinizi bekliyorum. mersin yada iskenderunda taktırabilirim. usta ve marka vede ayrıca önerilerinize açığım.

     

    tabi ford  garanti :sofeer: meselesi yine önümüzde duruyor.  o konuda buradaki bayi Ovalı motor+şanzıman garanti dışı dedi.

    hayırlı olsun hocam. aynı araçtan bende de var. 2015 temmuzda 0 km almıştım. 1700 kmde BRC taktırdım. 32bin km oldu sorunsuz kullanıyorum. lpg montajında önemli olan ustadır. montaj+ayar çok önemli. lpg kit fiyatları almış başını gitmiş. benim tavsiyem obd bağlantılı bir kit. lovato uygun fiyatıyla daha mantıklı gibi duruyor. şimdi taktıracak olsam lovato taktırırdım iyi bir usta bulmak şartıyla

  4. 8 dakika önce, Serkan Z. yazdı:

    ☺☺Aynen öyle. 2015 1.6 benzinli titanium'u sırf bu sıkıntılardan dolayı 17 bin km'de iken satıp 1.5 tdci aldım. Her anlamda bambaşka bir deneyim. 

    Senin şu anki araç eskisiyle kıyaslanamaz bile. Hatta muadillerini bırak 170 ps altındaki BMW'lere bile nal toplatır. 

     

    17 dakika önce, Mert Yürüyen yazdı:

    @Serkan Z. Vallahi doğru... Çok da bir şey söylemek istemiyorum bu konuda ama bende şu son iki haftadır atmosferik aracımı satıp turbo benzinli araca geçince resmen aydılandım... Hani benim 2,5 yılım nerede diye dövünüyorum şuanda ^_^

     

    24 dakika önce, Serkan Z. yazdı:

    Onda bile fark yok inan. Atmosferik atmosferiktir. Rampada düşük vites ister. Ara hızlanmalarda üzer. Yalnızca manuellerin  0-100 değeri dizellerin çok uzağında hissettirmez o kadar.

    Tüm bunlara rağmen manuel 125 ps bir focus rakip markaların atmosferiklerinden bir tık yine üstündür. 

    Focus 1.6 ti-vct'lerin 125 ps olmadığı zamanlardan kalma Honda üstündür algısı var sadece ama o da güncel atmosferikler için geçerliliğini yitirdi.

     

    56 dakika önce, Mert Yürüyen yazdı:

    Elma ile Armut'u kıyaslamak olmuş bu... 

    Sizin aracınız atmosferik motorlu, bahsettiğiniz dizeller ise turbo beslemeli ve yüksek torklu. O yüzden kıyaslamamak lazım. Maksimum torku sizin aracınızınkinin iki katı ve bunu 1500-1700 devir bandında verirken sizin aracınız daha az torku 3000 devirden sonra verir. Bu da demek oluyor ki arap atı gibi geç açılır araç. Aynı araçtan bende de vardı, sizi anlayabiliyorum :) 

    Honda dan kastınız yeni turbolular ise yine kıyaslamamak lazım fakat atmosferik motorlu olanlar ise focus ile arada fazla fark olacağını sanmam. Sadece Mazda'ların atmosferikleri biraz farklı, sıkıştırma oranları standart atmosferiklere göre oldukça fazla...

    yorumlar için teşekkürler. durumları düzeltince yapacağım ilk iş satıp dizel araba almak olacak.

    • Beğen 2
  5. Merhaba. Yeni bir konu açmak yerine açılmış bir konuya yazayım dedim. Benim aracım 2015 Focus 1.6 Ti-VCT MCA Trend-X sedan. temmuz 2015te 0 km almıştım. şu an 30bin kmyi geçtik. Benzin-LPG'li. Performans olarak memnun değilim. LPGden dolayı diyebilirsiniz LPG taktırmadan önce de böyleydi ve şu an araç giderken benzin ve LPG arasında performans farkı hissetmiyorum zira LPG ayarlarını LFT-FST değerlerine bakarak hassas bir şekilde kendim yapıyorum. 

    Yokuşlarda çekişi tatmin edici 5. viteste 100 km hızla şehirlerarası yoldaki bütün yokuşları çıkabiliyorum. 

    Ara hızlanmalar ve sollamalar çok iyi değil.

    Dizel arabalarla aynı performansı beklemiyorum ama dizellerin çok gerisinde bir performansı var. bütün dizeller 120 km hız civarına kadar beni çok rahat bir şekilde geçebiliyorlar. edit: yanlış anlaşılmasın yarış yapmıyorum. bu hızdan sonra yarış yaparcasına basmam.

    Çok hız yapmayı sevmem. genelde sakin kullanırım. şehirlerarası hız limitlerine uyarım. 90-110 arası giderim.

    Benzinli bir araçla karşılaştırma yapacak olursam yeni civic'in performansı bundan kat kat iyi.

  6. bu dakkadan itibaren ford benim için bitmiştir. bakım için bile servise gitmeyeceğim. bakımlarını garanti bozulmasını göze alarak kendim yapacağım. max 250 TL lik bakım için 550 TL ödemişim.  hatalı üretim direksiyonu bile değiştirmiyorlar neyin garantisini bekliyecem( benim direksiyon değişti ama şimdi başvursam değişmeyeceklermiş). zaten arabamda LPG var ve bu yüzden de garanti dışı bırakacaklar orası ayrı bir tartışma konusu ona hiç girmeyeceğim.

  7. 13 saat önce, Ömer Şen yazdı:

    1 yıl veya 15bin km ye kadar garantiye giriyormuş.

    ben direksiyonu değiştirdiğimde bir yıl ve 15 bin km dolmuştu. 18bin km civarı idi yanlış hatırlamıyorsam ve kesinlikle 1 yılı en az iki ay geçmişti. 

    servis böyle bir durumda şu yolu izliyor. direksiyon simidinin fotoğrafı çekiliyor. direksiyonun içindeki seri numarası alınıyor. servis görevlisinin kanaatiyle beraber fotograf ve seri numarası merkeze gönderiliyor. merkez onay verirse parça ellerinde varsa takılıyor. yoksa sipariş verilip parça geldiği zaman haber verilip randevu verilerek montajı yapılıyor.

    • Beğen 1
  8. Şimdi, Yakup Çağatay yazdı:

     

    Selam, sizin aracınız yukardaki araçtan farklı öncelikle karışıklık olmasın.

    Eğer uyarı gelirse bunu yapmanız yeterlidir; https://www.focusclubtr.com/topic/3564-bakımdan-4000km-sonra-yağı-değiş-uyarısı/

     

    evet benim araba farklı uyarı gelince düzeltmeyi de öğrendim ama uyarı gelmemesi normal mi onu merak ettim?

  9. 22 dakika önce, okan ali yazdı:

    yani kesin ben bunlardan birini alacağım diyorsan..

     

    Yeni kasa trend-x al.. Yaş itibari ile ve makyajdan ötürü onu öneririm..

     

    acelen yoksa o paralara style biraz zor ama bakarsın düşer.

     

     

    hayırlı olsun şimdiden

    bu düşünceye katılıyorum. 2015 benzinli trend x kullanıcısıyım. donanım açısından bana yetiyor. 95pslik dizel motor da yeterli olacaktır. yeni yenidir. 

  10. ben direksiyon yıpranmasın diye yüzük takmadığım halde yıprandı. hatta o değişim için başvurmadan önce başka bir konuda yazmıştım. garantiden değişimi yapıldı. işte direksiyonun soyulmuş hali ve yeni hali

     

    X0oRG5.jpg

     

    Ja4bJ5.jpg

    --2 dakika sonra eklendi--
    11 saat önce, Ömer Şen yazdı:

    Benimde aracım 2015 47bim km de direksiyonun üst kısmında soyulmalar var. Ben aracın 2. Sahibiyim önceli sahibinde yüzük varmıydı yokmuydu bilmiyorum ama acaba bunu güneş zarar vermiş yüzük takmıyorum diye servise gitsem garantiden değiştirirler mi emoji848.png
    Kafamda deli sorular :)

    bence servise başvurun. yüzükle veya güneşle alakalı değil. benim direksiyonu değiştirdiler ve yeni takılan direksiyon simidinin yapısı çok farklı. yukardaki mesajda arkadaşın dediği gibi 2015 serilerinde bu sorun var demekki.

    • Beğen 2
  11. Benim arac 2015 focus 1.6 tivct trendx. Direksiyonda soyulmalar vardı. 20bin km civarı idi. Garantiden sorgusuz sualsiz değişti. Fotolar genel merkeze gitti ve onay geldi değiştirdiler. Yeni gelen direksiyon simidi daha kaliteli bir hissiyata sahip. Onceki ilk aldığımda bile soyulacağı az çok belli ediyordu. Soyulmasindan anladim ki deri kısmı yuzeyde zar gibi bir ince tabak idi. 

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.