Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Yaman Sertdemir

Üye
  • Toplam İleti

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yaman Sertdemir Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Kocaeli
  • Arabam:
    VW Polo
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Yaman Sertdemir's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. Merhaba, yine bir soruyla sizlerleyim Focus 1.5 TDCI PS aracınızda otobandayken en üst viteste 2bin devirde düz yolda kaç KM yapıyor?
  2. Milleti otomatik vitesten soğuttum galiba Merak etmeyin manuel vitese göre kat kat rahat.
  3. Ya daha arabayı almadan biraz ayrıntıya giriyorum ama aklıma takıldı. :) Şimdi uzun süre duracaksak; frene basıyoruz, motor stop oluyor, vitesi N'ye alıyoruz, fren pedalını çekiyoruz. Bu şekilde motor tekrar çalışmıyor öyle değil mi? Tekrar çalışıtırırken, frene basıyoruz, vitesi D'ye alıyoruz ve freni bırakıp gaza basıyoruz. Böyle değil mi?
  4. Hocam çok açıklayıcı olmuş, teşekkür ederim Burada illa el freni şart mı? Düz yolda çekmesek de olur gibime geliyor? Ya da başka bir opsiyon olarak, N veya P'ye almadan direk el frenini çeksek nasıl oluyor? Hiç denediniz mi?
  5. Hocam start-stop'un devreye girmesinde bir sıkıntı yok, bunu akü'deki şarj seviyesi ve sizin kullandığınız özelliklere göre belirliyor. Mesela klima falan açıksa ve yeterli gelmeyeceğini düşünürse stop etmez. Golf'te de aynı şekilde bu olay. Start-stop sistemlerindeki aküler iki kat daha pahalı ve karmaşık sistemler, belki de uzun ömürlü olması için bu şekilde ayarlanmıştır. Benim derdim stop konumundayken frenden ayağı çekme isteği sadece. Zaten yolda giderken sağ ayakla sürekli gaza basılıyor, bir de dururken basınca ayağı dinlendiremiyoruz. Sanırım vitesi N'ye veya P'ye alarak çözmekten başka bir yöntem yok. Bu durumda ikinci soruma geçebilirim; Araç dururken ve stop'a almışken, vitesi P veya N'ye alınca ne oluyor? Tekrar D'ye alınca start-stop hemen aracı çalıştırıyor mu yoksa devre dışı mı kalıyor?
  6. Merhabalar, Geçen günlerde Focus 1.5 TDCI PS testi yaptım ve almayı planlıyorum. Aynı gün Mercedes B serisini test ettim ve ondaki bir özellik çok hoşuma gitmişti. Araç kısa süreli durmalarda start-stop devreye giriyor ve elektrikli park freni olduğu için, fren pedalına biraz fazla basınca ayağınızı fren pedalında tutmak zorunda kalmıyorsunuz. Gaza bastığınızda da araç motoru çalıştırıyor ve devam ediyorsunuz. Tabiki Focus'ta elektrikli park freni yok, aynı özelliğin olmasını beklemiyorum, fakat belki yoğun trafikte veya ışıkta beklerken start-stop devreye girdiğinde ayağımızı frenden çekmemizi sağlayan bir yöntem var mıdır diye merak ettim. Siz aracınızı yoğun trafikte beklerken nasıl kullanıyorsunuz?
  7. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, muhtemelen test aracı kazalıydı veya ayarlarında bir sıkıntı vardı. Hatta acaba yol hissiyatını kaybetmemek için mi böyle yapmışlar diye düşünmedim değil. Aynı gün Mercedes B serisindeki dizel otomatik modeli de test ettim, açıkçası Focus motor, süspansiyon, izolasyon, yol tutunma açısından B serisinden üstündü. B serisinin üstün olduğu şey ise iç aksamdaki malzeme kalitesi.
  8. Merhabalar, Geçen günlerde bir bayide Ford Focus 1.5 TDCI Powershift testine çıktım. Motor, ses izolasyonu, süspansiyonlar ve vites geçişleri çok iyidi, arabayı çok beğendim ve yeni arabam bu olabilir. Fakat direksiyonda dizel motorun titremesi geliyordu ve bu beni rahatsız etti. Mesela araçta şerit takip kontrolü vardı, şerit ihlali olduğunda direksiyonu titretiyor, ama normal durumla bu titreme arasında çok fark yoktu. Bu durumu satışçıya da söyledim "olmaması lazım" dedi. Bayideki test aracı kazalı ve düzgün yapılmamış olabilir, veya ayarlarında bir sıkıntı olabilir diye düşündüm. Yine de emin olmak isterim, en son ihtimal başka bir bayide test edeceğim. Sizlerin deneyimine ve bu aracın sahiplerine danışmak isterim, sizde de direksiyonda motorun titremesi geliyor mu?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.