Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Cevat Topaloğlu

Üye
  • Toplam İleti

    36
  • Katılım

  • Son ziyaret

Cevat Topaloğlu tarafından yazılan her şey

  1. İyi akşamlar :) Focus 2001 ghia aracımıza yaptıklarımızı siz değerli grup üyeleriyle paylaşmak istedik. Yapılan işlemler; •Ayna altı karşılama ışığı(power led) •Kilitlerin açılmasıyla istenilen süre kadar yanan sis , ayna altı ve parklar •Kilitlerin kapanmasıyla istenilen süre kadar yanıp sönen stoplar •Far sensoru •7 renkli km ışıkları ve iç ışıklar ( Rgb led istenilen renk yapilabilir) •Sinyalle beraber yanan sisler •Sislerde flaşör •Ayak altı aydınlatma Yakın zamanda hız sabitleyici ve eletrikli açılıp kapanan aynalar ile karşınızda olacaz :) Video biraz amatör kusura bakmayın :)
  2. Yüksek hızda gidiyorsan devir de yüksek demektir. Ve eğer sürekli olarak yüksek devirlerde kullanırsan hararet olmasa bile gerek yataklarda gerek gömleklerde haddinden fazla aşınmalar olacak. Buda senin motor ömrüyle orantılı birşey. Ne kadar çok aşınma o kadar kısa motor ömrü. Eğer yüksek devirle kalmayıp daha da sıkıştırıp çok daha yüksek devirlerde kullanırsan sürekli olarak , ya kol kirarsin ya da krank mili kırılır. Zaten kol kırmak gibi eylemler olmasın diye adamlar kesiciyi koymuş arabaya. Yinede size tavsiyem sınırlar dışına çıkmayın ne arabniz üzülsün ne de siz üzülün
  3. Fiyatını herhangi biryere sormadım. Ancak internetten araştırdığım kadarıyla sıfır motorun sadece silindir bloğu kısmı (yarım motor diye geçer) 3500 TLnin üzerinde. Dolayısıyla sıfır sandık motorun da en az 6000-7000 lira olacağı kanaatindeyim.
  4. Aklıma geldi fakat fatura ruhsatın içinde olduğundan gidip almaya üşendim açıkcası. Yarın fırsat bulursam onlarida yazacam. Teşekkürler abi. Dediğin gibi kafam rahat artık.
  5. Arkadaşlar arabayı geçen hafta tamirciden teslim aldım. Merak edenleriniz için değişen parçalar , yapılan işlemler ve maliyet konusunda bilgi vermek istiyorum. Değişen parça ve alınan malzeme listesi; -0.50 piston sekman takımı -Ana kol yatak takımı -Sibop , sibop lastiği , sibop emziği -Elring marka conta takımı -Yağ pompası -Termostat -Baskı balata -Triger seti -Debriyaj bilyası -Bir takım buji -Bir takım buji kablosu -Ateşleme bobini -Motor yağı -Şanzıman yağı Motor yenileme işlemleri için 800 TL Parça maliyeti icin toplam 2500 TL Usta el emeği (temizlik malzemesi dahil) 1100 TL Toplam maliyet olarak 4400 TL harcandı. Aracımı teslim alalı bir hafta kadar olacak ve aldığımdan beri gerek performans gerek motor sesi olarak gayet memnun kaldım. Motorun ilk günkü halinden hiç farkı yok şuan. Umarım kimsenin başına benzeri bi olay gelmez Göz var dediler onun için de önlem aldım ve damacida bu arka cama bu yazıyı yazdırdım.
  6. Hocam aynı olayın benzeri arkadaşımın başına geldi. Arkadaşım 22 yaşında arabayı kendi adına aldı. Fakat yaş ve ilk araç sebeplerinden dolayı sigortası 1050 lira çıkmıştı. Oda sigorta parası daha ucuz olur diye devri annesinin üstüne yaptı. Annesi de 45-50 yaşlarında. Ama yinede pek bişey değişmedi. 1050 lira olan sigorta 750 lira çıktı. Devir verme işlem ücretleri göz önünde bulundurulduğunda hemen hemen aynı hesaba geldi. Pek bir fark olmadı.
  7. Abi daha öncede belirttim ustalık konusunda kesinlikle sorun yaşamıyorum. Çünkü yenileme konusunda adanada en iyisine yaptırıyorum. Toplama kısmına gelirsek ustama güveniyorum. İnşallah dediğin gibi olurda eskisinden iyi olur.
  8. Arkadaşlar motor bugün tamamen söküldü.Ardından yapılan ölçümler sonucu motor yataklarında aşırı boşluk olduğu tespit edildi. Usta dilersem sadece piston ve sekman takımı değiştirerek maliyet olarak ucuza kaçabileceğimi söyledi. Ama bunun pek sağlıklı olmadığını ve bu işlem sonucu yarım motor olarak devam edebileceğimi söyledi. Yarım motor sonucu ise sürekli yağ yakma ve gaza yüklendiğimde duman atma olacağını ve bunun yanında motorun şakırtılı çalışacağını belirtti. Bunun yerine komple yatak,gömlek,piston ve sekman değişiminin daha sağlıklı olacağını ve motorun ilk günkü haline geleceğini ama bununda en az 3000 liraya mal olacağını söyledi. Sonuç olarak bende motorun komple yenilenmesini istedim. Yarın malzeme ve motor işçiliğinin net maliyetini çıkaracaz. Merak edecek olanlar için herşeyi fiyatıyla beraber tek tek yazacam.
  9. Çok sağol abi. Benimde tek dileğim bu şuan.
  10. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Bende sizinle aynı görüşteyim. Sonuçta motor sıfır ayarına getirilecek. Aracın ilk günkü performansı ile 200.000 kmdeki performansı bir olmaz. Bu arada araç 206binde.
  11. Adanada bu işı en iyi yapan Adana motor yenileme var. Piston ve sekman alıştırmalarını onlar yapacak. Motor toplama işi konusunda ise ustama güveniyorum. Umarım bi sıkıntı olmaz. Yorumun içinde ayrıca teşekkür ederim abi
  12. Öncelikle herkese iyi akşamlar Değerli forum üyesi abilerim ve kardeşlerim. Bugün 2005 model focus 2 (1.6 Ti-Vct) aracımla giderken birde bir sorun oldu ve hararet yükselmeye başladı. Hemen sağa çekip baktığımda motor suyunun dönüş hortumunun yarıldığını gördüm. Hemen suyu ekleyip en en yakın yer olan 5km uzaklıktaki hırdavatçıdan hortumu eklemek için malzeme aldım ve hortumda eki yaptım. Daha sonra tekrar suyu ekledim ve tamirciye doğru yola koyuldum. Belli biryere kadar gidip tamirciyi bekledim.Buraya kadar herşey normaldi. Yaklaşık 30dk sonra tamirci arkadaş arabasıyla geldi ve marşa basmamı istedi. Tam marşa bastım ve o an beynimden vurulmuşa döndüm. Motor kitlenmiş. Meğer hararet esnasında conta patlamış ve farketmedim.Durum böyle olunca ben tamirciyi beklerken motor soğumuş ve motor kitlenmiş. Henüz motor tam sökülmedi. Dolayısıyla net olarak hangi kısımlar sorunlu ne değişecek bilmiyoruz.Allah izin verirse yarın ne iş yapılacağı netleşecek. Merak ettiğim kısma gelirsek. Büyük bi ihtimalle (%95) motor piston ve sekmanlar değişecek bununla beraber bir dünya iş çıkacak. 1)Tüm bu işlemlerin bana maliyeti ortalama ne kadar olabilir? 2)Rektefe dediğimiz bu durum motor açısından sağlıklı olacak mı ? Şahsen rektefenin motor için gayet sağlıklı bir durum olduğu kanaatindeyim. Çünkü her ne sebeple olursa olsun motorda aşınan ve eskiyen parçalar yenilenecek ve motor ilk günkü fabrika degerlerine yakın değerlere çıkacak.Ama bazı forumlarda gördüğüm kadarıyla bu durumun araç değeri açısından iyi olmadığını iddaa edenler var. Siz değerli büyüklerimin bu konudaki fikirlerini alabilirsem ne mutlu bana.
  13. Yorumlarınız için teşekküer ederim O zaman en kısa zamanda AFL merceğini alıp denemek lazım. Araçta viraj aydınlatma için gerekli tesisat felan herşey hazır. Belki şansıma merceği takınca viraj aydınlatma aktif hale gelir
  14. Yakup bey bu dediklerinizi bende biliyorum. Aracımın orjinali zaten dönen halojenli fakat far değişimde normal halojen takılmış. Benim merak ettiğim konu şu; Bi-xenon farın sadece mercek kısmını alıp taktığım zaman farın AFL özelliği tekrar kullanılabilir hale gelir mi ? Yoksa mercek orada sadece görüntü olarak mı durur? Bazı forumlarda bi-xenon'un kendiliğinden afl uyumlu olduğu yazıyor ama bunun doğruluğundan emin değilim.
  15. Orjinal gibi olmaz ama orjinalin çalıştığı gibi çalışır , benimde istediğim bu zaten.
  16. Iyi akşamlar arkadaşlar 2005 model Hb ghia teknopaket aracımın ön farları orjinalinde adaptif fardı. Fakat daha önce yaşanan ufak çaplı bir kaza sonucu farlar değişmiş. Ve eski sahibi farların adaptif mercekli far olduğunu bilmeden gidip normal far taktrmış. Orjinal mercekli far almak istedim fakat çiftine 1500 liradan aşağı isteyen yok. Ebaydan felan baktım çıkma olarak çifti en ucuz 700 lira civarında. Benim sorum ise şu olacak. Netten biraz baktım bi-xenon farlar mercekli oluyor. Bi-xenon farın sadece mercek kısmını motoruyla beraber alsam ve montajını yapsam farlar ilk hali gibi adaptif (viraj aydınlatmalı) olur mu ? Yoksa sadece farlar yukarı aşağı yükseklik ayarlı olarak mı çalışır?? Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
  17. Geçmiş olsun hocam. Aynı sorun daha önce benim aracımında başına geldi. O zaman araba daha eski sahibindeydi. Fakat eski sahibi yakın arkadaşımdı. Babası arabayla giderken radyatör hortumu patlıyor ve farketmiyor. Oda gidip suyu ekleyip devam edince conta yakıyor. Üst kapak contası ve subap takımi değiştiriliyor. Bide üst kapak traşlaniyor. 1000 Tl civarı masraf çıkıyor yanılmıyorsam.
  18. Farların sökülmüş hali ve montaj hali resimlerde görüldüğü gibidir. Farları sökmek baya uğraştırdı. Fakat sonucu görünce uğraştığıma değdi diye düşünüyorum Araç inci beyazı olduğu için ayna altı karşılama ışıklarını turuncu olarak tercih ettim. Ayni şekilde teyip ve göğüste ışıklar yeşil olduğu için ic kapı kollarinda yeşil renk led tercih ettim.
  19. Muhtemelen Serkan beyin dediği gibi rail ( Common Rail)'den kaynaklanan bir arızadır. Common Rail ne diye soran olursa da; Common-Rail aslında bir sensör değildir. Sadece sensörler aracılığıyla ölçülen bazı değerlere göre ( motorun devir sayısı ve yükü gibi değerler ) enjektörlere giden yakıtın basıncını ayarlar.Ve yakıtı ortak bir boru ile enjektörlere dağıtır. Bu sensörlerden gelen değerleri de Ecu okur ve buna göre yakıt basıncını ayarlar. Bu basınç 1500 bara kadar yükselebiliyor. Şayet bu parçadan kaynaklanan bir sorun varsa yakıt enjektörlere ecunun istediği basınç ve periyotlarda gitmeyecek ve arızaya sebep olacaktır. Baska forumlarda da gördüğüm kadarıyla sizin gibi aynı sorunu yaşayıp arızaya sebebiyet veren kısmın common rail olduğunu tespit eden arkadaşlar var. Umarım biran önce bu problemden kurtulursunuz.
  20. Bence tır şoförlerinin yeteneklerinden ziyade tırların volvo olması ile alakalı bir durum Kızın cesareti de takdire şayan bir durum tabikide :)
  21. Oncelikle herkese iyi forumlar ve iyi geceler... Arkadaşlar kısa süre önce almış olduğum focus 2 aracıma basit ışıklandırmalar yaptım. Sizlerin de konu hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Yapmak isteyenlere de her türlü yardımcı olmaya çalışırım. Yaptıklarımıza gelince; •Kontaktan kilit açılınca kısa süreliğine yanan sisler ve parklar (süreyi istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz) •İç kapi kollarına yeşil led •Yan ayna altlarına turuncu karşılama ışığı •Farlardaki sinyalelin içine amerikan park tarzı ampul. •Yan aynalara sinyal. •2 renkli far içi led. Hem gündüz farı hemde sinyal olarak kullanılıyor. Uygulama ile ilgili videolar mevcut. Farların yapım aşaması ile ilgili yakın zamanda resim atmaya çalışacam.Sadece ic kapı kollarındaki led ile ilgili görsel yok elimde. Onu da en kısa zamanda atmaya çalışacam.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.