Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus Mk2 Turboşarj Sorunu Hakkında


Muhammed Şentürk

Soru

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bu yaz tatilinden hemen önce ben de bir 2007 model bir Focus Collection HB alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.

Geçtiğimiz Haziran ayının sonuna doğru bir tanıdık galerici ağabeyimden bir Focus aldım. 1 buçuk ay kullandığım aracın egzozdan çıkan siyah duman dışında bir sorunu gözükmüyordu.

Dumanın sebebi olarak Ford Altaş Otomotiv'de intercooler hortumunun metal ve kauçuk kısmının patlak olduğu söylendi.Babamın ısrarıyla yan sanayii bir hortum aldık taktırdık. Araca sıkıntısız şekilde binmeye devam ettim ta ki 17 Ağustos'ta satışını alana kadar.

Satışı aldıktan 2 saat sonra motordan siren sesleri gelmeye başladı. Sesi duyduğum an turbonun miadını doldurduğunu anladım.
2 gün sonra Istanbul'a dönmem gerektiği için babam araştırdı Samsun 19 Mayıs Sanayi Sitesi'nde Teknik Turbo diye bir dükkan buldu. Ağustos'un 19'unda söz konusu dükkana aracı yürüterek götürdük. Usta(!) milin kırıldığını revize ettirilmesi gerektiğini söyledi. 6 saat sonra aracı teslim etti.

Baştan beri orijinal parçadan yana olduğum için Samsun-Amasya-Ankara güzergahında aracı birazcık zorladım bana mısın demedi.

Ertesi gün Ankara-Istanbul yolunda Çamlıdere Kavşağı'nda saatte 205 km hıza kadar çıkardım yine hata vermedi. Çankırı'da 200 metre önümde rögar patlayıp karşı şeride fırladı sele girmek zorunda kaldım yine bir şey olmadı.

Bolu Tüneli çıkışı sisten dolayı 70 km/h ile giderken motordan yine motordan siren sesleri yükselmeye başladı.

Düzce Görür Otomotive kadar gittim. Aracın turbosunun yine değişmesi gerektiğini söylediler. 4850 lira gibi bir fiyat çıkardılar.

Şahsuvaroğlu Ford'da bulunan yakın bir arkadaşa akıl danıştıktan sonra Düzce'den Maltepe Şahsuvaroğlu'na kadar çekici sırtında geldim.
Serviste hasar tespiti yapıldı. 3250 lira fiyat çıkarıldı. 3 gün sonra arkadaşım test sürüşü için direksiyona geçince arıza lambasının yandığını ve akabinde aracın bir sürü problemi olduğu söylendi.

Samsun'daki usta geçinenler karteri, turbonun ayaklarını, banjo vidalarını yamultup, selenoid valfini bozmuşlar. Ayrıca aracın önceki sahibinin bozulan bütün parçalar yerine yan sanayi ve hatta uyumsuz parçaların takıldığını söylediler. Şöyle ki şapkalı bujiler yerine Connect'in vidalı bujilerini motor kapağına kaynatmışlar. Servisin çalıştığı usta bujileri sökmek için 5 buçuk saat uğraştı.

Devirdaim GM'nin, pabuçlar olması gerekenden 2mm daha dar. Sol ön takım patlak çıktı vesaire.

Nihayetinde, bana 4680 liralık bir fatura çıkarıldı.

Değişenler;

Turboşarj, eksantrik kayışı, sıvı conta, filtreler, yağ, v-kayışı, triger, eksantrik mili keçesi, selenoid valfi, 4 tane buji, yağ boşaltma tapası, EGR vakum supabı, devirdaim pompası, silindir kapak contası, 8 tane saplama diye uzayıp gidiyor.
Tavsiyem, turbo sorunu yaşayan arkadaşlar olursa şayet sakın işi bilmeyen bir adama yanaşmasınlar. Etraflıca araştırsınlar.

post-6952-0-20595300-1413412243.jpgpost-6952-0-17707600-1413412254.jpgpost-6952-0-57951200-1413412315_thumb.jp

Muhammed Şentürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Hocam kusura bakmayın interneti kapattgımdan ve başka teknik nedenlerden dolayı giriş yapamadım o ses aynen sizin dediğiniz gibi direksiyon hareket ettirince sertleşti ve hemen kesil saygılar.

 

O halde korkulacak bir şey yok hidrolik pompasının sesi. İçiniz rahat olsun  :yeah:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.