Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Gazla Normal Çalışırken Benzinle Boğulma Stop Etme Sorunu.


Önder Zengin

Soru

Herkese selamlar.

2003 focus 1 ghia sahibiyim. aracım tüpgazla normal çalışmakta. Benim sorunum aracı benzinle kullanmak istediğimde araç 5-10 dk normal çalışıyor (bu suredede gazla oldugundan çekiş olarak daha düşük) daha sonra gaz yememeye boğulmaya başlıyor ve bazende stop ediyor. Aracı çalıştırırken herhangi bir sorun yok gaza gecene kadar normal çalışıyor. Gazda herhangibir problemim yok.  Ayrıca dik yokuşlarda aracı benzine aldığımda çok daha zor kalkış yapıyorum.

Bu sorun uzerıne sanayiye gittim benzin pompası değişti ama sorun düzelmedi. benden önceki sahibi 2 ay önce benzini sonuna kadar kullanmış hatta dibini görüp yolda bile kalmış bu yuzden sorun pompadadır dedik ama düzelme olmadı. Ayrıca sanayide takılan pompa çok sesli çalıştıgından bozuk olduğunu dusunup eski pompayı geri taktık.

Şimdi forumlarda araştırdığım kadarıyla

 

1- benzin pompası sorunlu olabilir. ( değiştirildi ama yeni pompa çok sesli çalıştığından eskisi geri takıldı belkıde o pompada bozuktu)

2- aracın ısı müşürü bozuk olabilir

3- Bazı forumlarda aracın tüpgaz ayarı ıyı olmadığından benzinde sorun olabılıyor yazıyor. benim aracında tupgaz beynı yanmıs ve zavollı olan sıralı sısteme aynı yazılımı kullanıp daha ucuz olduğu için atiker beyin takılmış ve daha sonrasında ayar için gidilmemiş. 

4- bazı araçlar uzun süre tüpgazda kullanıldığında oksijen sensoru benzindeykende araca fakır karısım yada zengın karısım gonderıyor vede motor boguluyor olabilir. bunun için akuyu sokup 3 dk bekleyın aracın beyni resetlensin deniyor.

5- aracın yakıt filtresi tıkalı olabılır diyen var. 1 ay once degısmıs fakat sonrasında arac son damla benzıne kadar kullanılmış.

 

    Benim araştırıp bulabildiğim sorunlar bunlar. Serviste sürekli parça değişim yoluna gidiliyor ve daha sonra bundan değilmiş deniyor bu yuzden masraflı oluyor. Araç ısındıkça boğulmaya başlıyor ısı müşürü dene bişey varmış birde bozuk olabiliyormuş.  sanayideki usta bosch car servise gotur orda enjektörleri temizlerler falan dedi. Araştırdığımda oraya gırınce cebindekı tum parayı alırlar dıyorlar.

 

   Biraz uzun oldu ama sizlerden ricam bu sorunu bilen duyan yaşayan varsa  yardımcı olursa çok sevinirim. Tekrar soyleyeyımkı gazdayken en ufak bir sorunum yok araç benzınde boguluyor vede çekmiyor.

tesekkurler

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

benzin basıncını kontrol ettirmenizde fayda var. basınç normalse biryerlerden hava giriyor olabilir. delik-gevşek hortum veya manifoldu deldikleri yer de gevşemiş olabilir.... bu sorunu çok duydum ve çözen bir usta da ne gördüm ne duydum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Malesef izmirdeyim.

 

ustalara sorun bence bir cihaz var benzin hortumuna bağlayıp basınç ölçüyor. pompadan  ise burada ortaya çıkar. bir de hava filtresine yakın biryerlerde hava akışını ayarlayan bir parça varmış bunu temizletenlerin de çözüme ulaştığını duydum.

yusuf terzi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Az önce akuyu sokup 15 dk kadar bekledim beyin sifirlansin diye ama malesef buda çözüm olmadi. Araç 3_4 km normal gidiyor sonra yigilmaya basliyor ve en sonunda stop ediyor. Kontagi tekrar cevirince yine 2_3 km gidiyor sonra yine yigilma basliyor ve gaz yemiyor. Bogulup kaliyor. Gazda herhangibir sorun yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

aynı sorun bendede var ama benimki sürekli yapıyoo. marşa basar basmaz benzinde çalışıyo ve devirde sürekli dalgalanma gaza köklediğimde devir fırlıyoo gazı bırakıp 2000 devire kadar düştüğünde aniden tekrar bastığımda pata pata ppata yapıp boguluo devri yükseltene kadar motor ölüyoo sanayide ustama gösterdim. enjektörler den 1 veya 2 tanesi bitmiş gelen benzini kesemiyor sızdırıyo o yüzden hava benzin oranı dengesizleşiyor motor sersemleşiyor dedi aynı gün ustaya fiyat sordurdum sıfırı 550 tl orjinal ankara cıkmacıda 250 tl fiyat sölediler fakat suan yaptırma fırsatımız olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.