Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 201312 yıl comment_207055 Arkadaşlar herkese selamlar Öncelikle foruma ilk defa konu açıyorum çok fazla inceleme fırsatım olmadı iş yoğunluğundan dolayı daha önce soruldu/açıldıysa aynı konu affola. Aracım Focus HB 1.0 Ecobost şu anda mevsim gereği üzerinde kış lastikleri var. zamanı geldiğinde yaz lastiklerimi takarken yeni jant&lastik kombinasyonu yapmak istiyorum. Mevcut jantları kış lastikeri ile bırakıp 17" (yada 18" henüz o konuda kararsızım) jant ve buna uygun yaz lastikleri almak istiyorum. lastik yanak ölçüsü vs tabiki o zaman geldiğinde hesaplanır sorum bununla ilgili değil. Asıl soruma gelince daha önce bir arkadaşım farklı model bir araçta jant ebadını değiştirdiğinde araç servisinde ABS ayarlarını yaptırması gerektiğini öğrenmiş ve araç bilgisayarında yeni jant lastik kombinasyonuna göre ABS ayarları yapılmış. Forumda jant ebadını değiştiren ve sonucunda böyle bir işlem yaptıran yada konu hakkında bilgisi olan bir arkadaşım konu hakkında yardımcı olabilir mi? Tecrübelerinize ve bilgi birikiminize göre yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 201312 yıl comment_207058 Öncelikle 17 ve 18 için uygun değerleri verelim 215/50 R17 235/40 R18 Bu ölçüleri kullanırsanız bir ayar yaptırmasanız da olur. Eğer bunlar dışında lastik takarsanız kadran yanlış hız gösterir. Sorunuza gelince; Abs ve vb ayarlara ihtiyaç duyulmuyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 201312 yıl Yazar comment_207059 Teşekkür ederim dediğim gibi henüz lastik yanak ebatı hesaplamasına girmemiştim daha önümüzde bir kaç ay olduğundan. Neticede toplam çap aynı kaldığında sorun olmayacak gibi görünüyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 201312 yıl comment_207070 Serviste aracinizin beynine 215/55/16 olarak tanitilmis onu yeni olculere cevirebiliyorsunuz buda kadran dogrulugunu ve belkide absyi ona gore ayarliyodur bilemiyorum. Ben sormustum zamaninda janti buyuturseniz gelin yukleyelim demisti Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 201312 yıl comment_207073 Serviste aracinizin beynine 215/55/16 olarak tanitilmis onu yeni olculere cevirebiliyorsunuz buda kadran dogrulugunu ve belkide absyi ona gore ayarliyodur bilemiyorum. Ben sormustum zamaninda janti buyuturseniz gelin yukleyelim demisti Focus 2.5 için de geçerli mi acaba? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 201312 yıl comment_207075 Focus 2.5 için de geçerli mi acaba? Inanin bilmiyorum ben Focus 3 için sormustum ama %90 vardir. Arabaya lastik olculerini giriyolarlar bir nevi update Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 201312 yıl Yazar comment_207077 Bahsettiğim şeyde buydu tamamen yani araç sistemine yeni ölçüleri girmek öncelikle olası kadran hatalarını oluşmadan giderir ama toplam lastik çapı aynı kaldığında kadran hatası olmaz diye tahmin ediyorum mantıken. ABS nin bu durumla bir ilgisi varmı bilemiyorum ama bahsetmiş olduğum arkadaşın aracı için bu uyarıyı yapmışlardı. yinede her durumda böyle bir değişiklik yapılırsa serviste araç bilgisayarını güncelletmek ideal olacak gibi görünüyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 201312 yıl comment_207078 Bahsettiğim şeyde buydu tamamen yani araç sistemine yeni ölçüleri girmek öncelikle olası kadran hatalarını oluşmadan giderir ama toplam lastik çapı aynı kaldığında kadran hatası olmaz diye tahmin ediyorum mantıken. ABS nin bu durumla bir ilgisi varmı bilemiyorum ama bahsetmiş olduğum arkadaşın aracı için bu uyarıyı yapmışlardı. yinede her durumda böyle bir değişiklik yapılırsa serviste araç bilgisayarını güncelletmek ideal olacak gibi görünüyor. Faydasi var zarari yok. Hem kafaniz rahat olur. Benim onceligim odur degisiklik olmasa bile kafam rahat olsun Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın