Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

focus 1 yay ve jant kombinasyonu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

ilk konumu acayim dedim umarim dogru yere aciyorum:-)

1.6 hatchback aracimin jant ölcüleri 185.65.14 voglant 35mm yay taktim ama istedigim düsüklügü elde edemedim ön ve arkalara suan 3 parmak tam giriyor ilerde 205.50.16 jant takmayi düsünüyorum aceba 3 parmak olan ölcü kisalirmi kisalirsa nekadara iner.yoksa yaylari satip 40mm likmi almaliyim e aile arabasi couk falanda var bir senelik izine gidiyoruz bagaj ve arka koltuk zimba:-) nasil yapsam ne yapsam akil verin

Yanıtlama zamanı:

Lastik yanağı daralacağından çap aynı olacağı için aradaki ölçü değişmez offset farkından parmak iğle aldığınız ölçü yanıltıcı olarak azalır sadece o kadar.. Aracınızı aileye yönelik kullanıp.. Tatile gittiğinizde bozuk yollardanda geçiyorsanız bence Jant seçiminizi 15" ten yana kullanın..Uzun yol 16 jant+ yayla sizi çok yorar. -35 ile -40 mm arasında aman aman bir fark göremezsiniz. Boşuna masrafa girmeyin derim ben :yeah:

Yanıtlama zamanı:

Lastik yanağı daralacağından çap aynı olacağı için aradaki ölçü değişmez offset farkından parmak iğle aldığınız ölçü yanıltıcı olarak azalır sadece o kadar.. Aracınızı aileye yönelik kullanıp.. Tatile gittiğinizde bozuk yollardanda geçiyorsanız bence Jant seçiminizi 15" ten yana kullanın..Uzun yol 16 jant+ yayla sizi çok yorar. -35 ile -40 mm arasında aman aman bir fark göremezsiniz. Boşuna masrafa girmeyin derim ben :)

:):yeah:

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

napmaliyim peki 195.50 veya 55 15 taksam ki denedik suanki 3 parmak olan ara 5 parmaga kadar cikiyor ben kisalsin isterken o büyüyor napmaliyim aile boyutlarinda

Yanıtlama zamanı:

sizin aracınıza uyacak lastik 195-50-15 tir.. 195-55-15 kalınlaşan yanakla birlikte lastiğin dönüş çapını büyütür. Bu size yakıt tüketimi ve performans konusunda daha büyük dezavantaj demektir. Ayrıca kadranda 100 gösterirken aracınız 110-120 ile falan gidiyor olur.

Jant seçimi yaparken.. Sadece şekline değil.. aracınıza uygun E.T. ve offset değerlerine uygun jant seçerseniz istediğiniz sonuca daha yakın ulaşırsınız.

Ayrıca bir karar vermek zorundasınız. Ya aracınızın yüksekliğini düşürüp ailenizle sarsıntılı yolculuklar yapacaksınız yada biraz yüksek olmasına razı gelip daha konforlu bir sürüş yaşayacaksınız. Ayrıca 50 yanağa düştükten sonra aracınızın bagajınıda istediğiniz gibi yükleyemeyeceksiniz

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

50 yanaga düsünce neden bagaji yükleyemicem.

simdi 205-50-16 takarsam artilari eksileri 35 mm lik yayla asiri yüklü ve kalabalikken göz önünde olarak ne olur arti eksi

Yanıtlama zamanı:

Bagajı kısıtlı yükleyebileceksiniz fazla ağırlık ince yanağı ezer ondan sonra en ufak bir darbede lastikleriniz balon yapar..

aşırı yük ve kalabalık seyahatlere çıkacaksanız ve 205-45-16 lastik (50 olmaz) koymakta ısrarlıysanız sürekli balon yapan lastiklere. Vuruntulu ve yorucu uzun yol seyahatlerine ve en önemlisi eşinizin bir zaman sonra ne kötü oldu bu araba gibi söylemlerine göz yumacaksınız :D

Bu işin ortası yok

ya sportif görünüm = Sert ve yorucu sürüş daha yüksek yakıt tüketimi daha fazla masraf

ya orjinal görünüm = rahat sürüş dilediğince kullanabilme imkanı standart yakıt tüketimi

2 sinden biri sizin tercihinize kalmış

Yanıtlama zamanı:

Bagajı kısıtlı yükleyebileceksiniz fazla ağırlık ince yanağı ezer ondan sonra en ufak bir darbede lastikleriniz balon yapar..

aşırı yük ve kalabalık seyahatlere çıkacaksanız ve 205-45-16 lastik (50 olmaz) koymakta ısrarlıysanız sürekli balon yapan lastiklere. Vuruntulu ve yorucu uzun yol seyahatlerine ve en önemlisi eşinizin bir zaman sonra ne kötü oldu bu araba gibi söylemlerine göz yumacaksınız :D

Bu işin ortası yok

ya sportif görünüm = Sert ve yorucu sürüş daha yüksek yakıt tüketimi daha fazla masraf

ya orjinal görünüm = rahat sürüş dilediğince kullanabilme imkanı standart yakıt tüketimi

2 sinden biri sizin tercihinize kalmış

Ben 2.cisini tercih ederim herdaim :D

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Bence yay takmayıp, 205/45 R16 ebadını tercih edin derim. Tecrübeyle sabit, oldukça rahat.

Yanıtlama zamanı:

arkadaşlar selamlar herkeze 2002 sporttrendim var 16-17 jant kombinasyonuyla fk 5cm yay kombinasyonu düşünüyorum basık istediğimden konforu çok umursamıyorum, bugüne kadar araçlarıma hep basık bindim malum :) yardımcı oluabilirseniz sevinirim fordlarda nasıl olur nası durur?

• 8 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

fordun tavsiye ettiği lastik ölçüleri

185/65 R14

195/60 R15

205/50 R16

215/45 R17

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.