Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2006 Focus Ghia Sedan - Direksiyon Pompası Bozul-Muş-


Ferhat Toprak

Soru

Merhaba, foruma yeni üye oldum, umarım doğru yere yazıyorumdur.

 

2006 focus tdci sedan araca sahibim.

 

Dün marşa bastıktan sonra direksiyonu 1-2 kere çevirdim, "viiyyyk, viyyyk" gibi bir ses geldi, hidrolik yağı bitiyor diye düşündüm. Çarşıya indim. Arabayı park ettim ve 1-2 saat sonra araca geri dödüm. Marşa bastığımda direksiyon çok ama çok ağırlaşmış, dönmeyecek derecedeydi. 

 

Bugün sanayiye götürdüm, 1500 lira masraf çıkarttılar, direksiyon pompası bozulmuş ve tamiri mümkün değilmiş. 

 

Bana bir yol gösterin lütfen, ne yapacağımı bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 11 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

direksyon pompası tamiri yapan yerler var aracınızı başka yere gösterin uğraşılmak istenmemiş kanımca.. bu arada aracınızdan herhangibir yağ sızıntısı olup olmadığını kontrol ettiniz mi?

bu bahsettiğiniz sıkıntıdan kaynaklı olan arızalar giderilebiliyor boşuna dünya kadar para bayılmayın..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhaba arkadaşlar...

 

Benimde aracımda benzer bir sorun var. 2005 model hb focus. geçen hafta sincandaki sanayiye motor yağı araştırmak için bi uğramıştım. o sırada direksiyon yağının azaldığını farkettik ve tamamladık. araçta herhangi bi sızıntı farketmemiştim. son 2 gündür özellikle bi yere geri geri park ederken alta epey bi yağ sızdığını gördüm. dünkünü başka arabadan akmış sandım umursamadım. bugün başka bi yerde akıtınca kaputu açıp baktım. direksiyon yağı minimum çizgisine inmiş. hemen şaşmazda babamın güvendiği yıllardır taunus tarzı araçlarımızı götürdüğü bi usta var oraya gittik. ilk arabayı kaldırmadan direksiyon kutusu olabilir. pahalı oluyo sadece tornacı 300 lira alıyo dedi. sonra arabayı kaldırıp alttan muayene etti direksiyon pompasından o değişecek dedi. 300 - 350 lira civarında dedi. zaten bu ara bakıma sokacaktım (85000 km) dedim. yağ ve filtreleride değiştirelim balatalara falan bi bakalım dedim. yağ motorcraft koyalım dedim filtrelerle beraber 120 de o tutar dedi. sizce fiyatlar nasıl? direksiyon pompasını akgür ticareti arayıp sordum pazartesi elimize gelecek 800 lira dediler. yağ falan ne koyalım? bu fiyatlar nasıl sizce? başına böyle bi sorun gelen varmı izlemem gereken yollar dikkat etmem gerekenler nedir acaba? şimdiden ilginize teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

selam aracı yarın sanayiye götürcem

 

bi bilgisi olan yokmu acaba? 

arkadaşlar konuyla ilgili tecrübesi olan yok heralde.

 

bizim focusların direksiyon pompaları alüminyum mu onu bilen varmı acaba?

 

Süleyman bey online olarak her cevabı bilebilen bir kimse bilemiyorum :) Keşke daha önceden yazsaydınız.. 

Zamanla cevabı bulabileceğiniz yer burası :yeah: 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Süleyman bey online olarak her cevabı bilebilen bir kimse bilemiyorum :) Keşke daha önceden yazsaydınız.. 

Zamanla cevabı bulabileceğiniz yer burası :yeah:

 

haklısınız aslında birazda acele ediyorum. arabamı yeni aldım 1,5 ay kadar oldu ama resmen aşık oldum başına bi iş gelmesinden korkuyorum. pimpirikliyim galiba :blink:  biraz daha bekleyip burdan alacağım bilgilerle daha sağlıklı bişeyler yapsam diyorum ama çok fazla yağ akıtıyor damlama gibi değil bide adama haber verdik pazartesi gelecem diye ayıp olur diye erteleyemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

merhabalar...

 

focusumu sanayiye götürdüm. direksiyon pompası ve hortumu söküldü. hortumun pompaya girdiği rakor tornalandı. ve geri takıldı. şimdilik seste kesildi damlamada. bi sıkıntı çıkmaz inş. ayrıyeten Delco 5w/30 motor yağı kondu direksiyon yağı tamamlandı. hava ve yağ filtreleri değişti. toplam masraf işçilik dahil 385 lira. 

 

bu arada delco motor yağıyla ilgili bilgisi olan varmı? Amerikan araçlarının montajda kullandığı kaliteli bi yağ olduğunu söylediler. 

 

bide direksiyon yağını max çizgisinin biraz üstünde doldurdu. ve hiç eksilmedi o şekilde kullanmamın bir zararı varmı yoksa üstten biraz çekiyimmi enjektörle falan

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Beyler bende de böyle bir sorun var direksiyon yağı çamur gibi ve direk siyon şu an Şahin direksiyonu gibi. Çevirmeye 2 adam lazım. Benim usta da diyor pompa değişecek. Ama biz hasarlı araçlar dan çıkma düşünüyoruz...Hayırlısı inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.