Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 201313 yıl comment_150616 Merhaba, foruma yeni üye oldum, umarım doğru yere yazıyorumdur. 2006 focus tdci sedan araca sahibim. Dün marşa bastıktan sonra direksiyonu 1-2 kere çevirdim, "viiyyyk, viyyyk" gibi bir ses geldi, hidrolik yağı bitiyor diye düşündüm. Çarşıya indim. Arabayı park ettim ve 1-2 saat sonra araca geri dödüm. Marşa bastığımda direksiyon çok ama çok ağırlaşmış, dönmeyecek derecedeydi. Bugün sanayiye götürdüm, 1500 lira masraf çıkarttılar, direksiyon pompası bozulmuş ve tamiri mümkün değilmiş. Bana bir yol gösterin lütfen, ne yapacağımı bilmiyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 201313 yıl comment_150617 Manevra yaparken direksiyonu sona kadar yaslıyormusunuz ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 201313 yıl Yazar comment_150618 Oturduğum siteden ana yola çıkarken evet günde 1 kere tam kırıyordum direksiyonu. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 201313 yıl comment_150619 direksyon pompası tamiri yapan yerler var aracınızı başka yere gösterin uğraşılmak istenmemiş kanımca.. bu arada aracınızdan herhangibir yağ sızıntısı olup olmadığını kontrol ettiniz mi? bu bahsettiğiniz sıkıntıdan kaynaklı olan arızalar giderilebiliyor boşuna dünya kadar para bayılmayın.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 201313 yıl comment_150620 Direksiyonu sonuna kadar çevirmek keçelere ve pompaya zarar veriyor. Aracı aldıgımda benide servisde uyarmışlardı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 201313 yıl comment_150624 Lütfen üyeliğinizi kurallara göre tamamlayın aksi halde üyeliğiniz durdurulacaktır. geçmiş olsun Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201313 yıl comment_161704 Merhaba arkadaşlar... Benimde aracımda benzer bir sorun var. 2005 model hb focus. geçen hafta sincandaki sanayiye motor yağı araştırmak için bi uğramıştım. o sırada direksiyon yağının azaldığını farkettik ve tamamladık. araçta herhangi bi sızıntı farketmemiştim. son 2 gündür özellikle bi yere geri geri park ederken alta epey bi yağ sızdığını gördüm. dünkünü başka arabadan akmış sandım umursamadım. bugün başka bi yerde akıtınca kaputu açıp baktım. direksiyon yağı minimum çizgisine inmiş. hemen şaşmazda babamın güvendiği yıllardır taunus tarzı araçlarımızı götürdüğü bi usta var oraya gittik. ilk arabayı kaldırmadan direksiyon kutusu olabilir. pahalı oluyo sadece tornacı 300 lira alıyo dedi. sonra arabayı kaldırıp alttan muayene etti direksiyon pompasından o değişecek dedi. 300 - 350 lira civarında dedi. zaten bu ara bakıma sokacaktım (85000 km) dedim. yağ ve filtreleride değiştirelim balatalara falan bi bakalım dedim. yağ motorcraft koyalım dedim filtrelerle beraber 120 de o tutar dedi. sizce fiyatlar nasıl? direksiyon pompasını akgür ticareti arayıp sordum pazartesi elimize gelecek 800 lira dediler. yağ falan ne koyalım? bu fiyatlar nasıl sizce? başına böyle bi sorun gelen varmı izlemem gereken yollar dikkat etmem gerekenler nedir acaba? şimdiden ilginize teşekkür ederim... Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 201313 yıl comment_161749 selam aracı yarın sanayiye götürcem bi bilgisi olan yokmu acaba? arkadaşlar konuyla ilgili tecrübesi olan yok heralde. bizim focusların direksiyon pompaları alüminyum mu onu bilen varmı acaba? Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 201313 yıl comment_161760 selam aracı yarın sanayiye götürcem bi bilgisi olan yokmu acaba? arkadaşlar konuyla ilgili tecrübesi olan yok heralde. bizim focusların direksiyon pompaları alüminyum mu onu bilen varmı acaba? Süleyman bey online olarak her cevabı bilebilen bir kimse bilemiyorum Keşke daha önceden yazsaydınız.. Zamanla cevabı bulabileceğiniz yer burası Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 201313 yıl comment_161763 Süleyman bey online olarak her cevabı bilebilen bir kimse bilemiyorum Keşke daha önceden yazsaydınız.. Zamanla cevabı bulabileceğiniz yer burası haklısınız aslında birazda acele ediyorum. arabamı yeni aldım 1,5 ay kadar oldu ama resmen aşık oldum başına bi iş gelmesinden korkuyorum. pimpirikliyim galiba biraz daha bekleyip burdan alacağım bilgilerle daha sağlıklı bişeyler yapsam diyorum ama çok fazla yağ akıtıyor damlama gibi değil bide adama haber verdik pazartesi gelecem diye ayıp olur diye erteleyemiyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 201313 yıl comment_163157 merhabalar... focusumu sanayiye götürdüm. direksiyon pompası ve hortumu söküldü. hortumun pompaya girdiği rakor tornalandı. ve geri takıldı. şimdilik seste kesildi damlamada. bi sıkıntı çıkmaz inş. ayrıyeten Delco 5w/30 motor yağı kondu direksiyon yağı tamamlandı. hava ve yağ filtreleri değişti. toplam masraf işçilik dahil 385 lira. bu arada delco motor yağıyla ilgili bilgisi olan varmı? Amerikan araçlarının montajda kullandığı kaliteli bi yağ olduğunu söylediler. bide direksiyon yağını max çizgisinin biraz üstünde doldurdu. ve hiç eksilmedi o şekilde kullanmamın bir zararı varmı yoksa üstten biraz çekiyimmi enjektörle falan Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 201312 yıl comment_183573 Beyler bende de böyle bir sorun var direksiyon yağı çamur gibi ve direk siyon şu an Şahin direksiyonu gibi. Çevirmeye 2 adam lazım. Benim usta da diyor pompa değişecek. Ama biz hasarlı araçlar dan çıkma düşünüyoruz...Hayırlısı inşallah. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın