Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

‘Ab Dizel Emisyonlarını Azaltmalı’ (Kaynak Ntv)


Bekir B.

Önerilen Mesajlar

   .‘AB dizel emisyonlarını azaltmalı’
AB yetkilileri, Avrupa Birliği’nin yılda beş yüz bine yakın kişinin erken ölmesine yol açan hava kirliliğini azaltmaya yönelik çabaları kapsamında, dizel araçların emisyonlarını azaltması gerektiğini söyledi..

    .Avrupa’da satılan otomobillerin yarısından fazlası dizel güç aktarım organları kullanıyor, ama yakında yürürlüğe girecek ve kirli havanın kilit bir bileşeni olan azot oksitlerin (NOx) emisyonunu sıkı bir şekilde sınırlayacak düzenlemeler nedeniyle dizel hakimiyetinde dengeler değişecek.

Avrupa Komisyonu bu yılın ikinci yarısında hava kalitesini arttıracak yasal teklifler yayınlayacağını söylüyor. Kurum hava kalitesiyle ilgili bir yasanın yanı sıra daha katı araç emisyonları standartları önerdi ve ayrıca daha sıkı araç test standartlarını da yürürlüğe koyuyor.

Amaç testler sırasında kaydedilen emisyon seviyelerinin, sadece kontrollü bir ortamdaki değil, günlük kullanım sırasındaki kirlilik seviyelerini de doğru bir şekilde yansıtması.

    .Avrupa Taşımacılık ve Çevre Federasyonu, yakıt tüketim verilerinin analizine göre, sürücülerin 2006 ile 2010 arasında satın aldıkları yeni otomobillerde vaat edilen yakıt tasarrufunun, ancak yarısını elde ettiklerini söyledi.

Brüksel merkezli çevresel lobi grubu, otomobil üreticilerinin açıkladığı yakıt ekonomisi verileriyle, gerçek dünya sonuçları arasındaki farklara ilişkin daha fazla bilgi yayınlamayı planladığını belirtti.

AB’nin çevre komisyonu üyesi Janez Potocnik bir Brüksel konferansında, “Dizel otomobil meselesini ele almamız gerekecek. Dizel otomobillerin düzenlemelerle uyumlu hale gelmesi için mutlaka gerçek dünya emisyonlarının azaltılması gerekiyor” dedi.

AB’de oldukça fazla sayıda dizel araç bulunuyor, çünkü vergi avantajları birçok durumda dizel araçların benzinli araçlara göre daha ucuz olmasını sağlıyor. Ancak geçen yıl bir Dünya Sağlık Örgütü araştırması dizel araçların kanser riski oluşturduğunun altını çizdi.

Avrupa Çevre Ajansı’nın AB organının yetkili müdürü Jacqueline McGlade, “Bütün dizel sübvansiyonları aşamalı olarak sona erdirilmeli” dedi.

Komisyonun tahminine göre, dumanın ve trafiğin açığa çıkardığı NOx ve parçacıklı madde adıyla anılan çok küçük zerreler gibi başka kirleticiler, AB’de her yıl yaklaşık 420.000 kişinin erken ölmesine neden oluyor. Hava kirliliği kanser riski yaratması dışında akciğer ve kalp hastalıklarına da yol açıyor.

İngiliz Avam Kamarası’na 2011’in sonlarında sunulan yazılı bir cevaba göre, dizel binek araçlar benzinli araçlarla karşılaştırıldığında kilometre başına gram cinsinden 21 kat daha fazla PM10 (büyük boyutlu parçacıklı madde) ve iki kat daha fazla azot oksit oluşturuyor.

Avrupa Çevre Ajansı, en yeni dizel araçların çok düşük parçacıklı madde emisyonu oluşturduğu göz önüne alındığında, karşılaştırmaların karmaşık olduğunu, ama eski araç filosunun hâlâ önemli bir sorun olduğunu söyledi

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yeni nesil Euro 4- Euro 5 motorlu olan araçlarda kamyon tır otobüslerde ADBLUE diye sıvı bir ürün var bu kullanılmaktadır.faydasına gelecek olursak araçta hava kirliliğini önlüyor yakıtta %10 tasarruf sağlıyor. Bende bu ürünün üretimin yapmaktayım... Dizel araçlarda partikül filtresi bu görevi görüyor... Detaylar aşağıdaki linktedir...

http://www.opet.com.tr/opetoil_uploaded_files/product_file/DT/Teknik%20Bilgi%20Formu_ADBLUE.pdf

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.