Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus2 Cam Kod Ayarı


Emre V.

Soru

Bugun farkettim ki sürücü camında problem var.Sanıyorum ki tuşun altında oksitlenme yaptı..

Anahtar ile komple camları açtığımda araç içinden tuş ile kaldırabiliyorum fakat indiremiyorum..Focus'lar da bi kod vardı bildigim kadarıyla yarı kontak şeklinde her camı 3 saniye yukarı basılı tutuyorduk diye hatırlıyorum.Tam biigisi olandan ricam fikir vermesi belki ayar ile iligli sıkıntıdır :)

Tahminim tuşun altında problem var ama denemek istiyorum.(Geçen detaylı temizlik yaparken su gitmişti tuşların o kısma , büyük olasılıkla altına su gitmiş ve oksitlenme yapmıştır)

Bu tür olay başına gelen var mı ? :sofeer:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 6 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Sonuç :

ayara falan gerek kalmadı.Babamla arabayı gölge bi yere çekip güzelce panzotu sökmeden o tuş takımını söktük.Bunun için extra yıldız küçük tornavida takımı almamız gerekti.Sonrasında içini güzelce açıp kolonyalı mendil ile temizledik taktık çalışıyor :)

Servise gitmiş olsak hiç uğraşmadan direk yenisini takmak isterlerdi.Sanayiye gitmiş olsak en az temizlik işlemi içi 25-30 lira alırlardı ki teferruatlı bişey olduğu için...

Bu yüzden ford servise bu konuda karşıyım :mad:

Extra olarak dikiz aynas ayarlama butonu çalışmıyordu , oda çalışmaya başladı fakat artı ve eksi kutupları ters koymuşuz o yüzden tam tersi çalışıyor :kıhkıh: tekrar açıp sökmek istemedik fazla kullanılmadığı için :) Aynı sorun başına gelenler kesinlikle kendi yapmalı

Emre V. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

emre kardeş senin o söyledigin ayar bu tarzdaki sorunlar için degil cam ların otomatik kalkıp inme problemlerinde kullanılan bir ayarlamadır. ( camı tam kapattıktan sonra kapama yönü tuşuna 5 defa 1 sn.tutarak ayarlanıyordu )

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benim focus tada camın kapanmama sorunu olmuştu. Önce bende oksitlenme sorunu var diye alkolle temizledim ama sorun çözülmemişti. Yenisini sordum 95 tl. demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. Sonra tamirci arkadaşım şurda ki televizyoncuya bi göster dedi. Gittim Suriyeli bi usta açtı baktı " sigara var mı yanında" dedi.  Dedim sana feda olsun. " Yok ben kullanmıyorum kağıdından ver "dedi. Tuşların altına japonla aleminyumlu kağıttan yapıştırdı ve Maşaallah sıfır gibi oldu. 

Sonuç 10 lira el emeği + sigara kağıdına işlem tamam. 85 lira kar ettik.

( Biraz uzun mu yazdım ne. Neyse kusura bakmayın. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.