Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2020 Ford Focus 1.5 ecoblue eksantrik zincir sorunu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Aracım 85 binde soğuk çalıştırmada ilk 30 saniye kadar zincir sesi geliyor biraz araştırdım 7mm zincir varmış bunlarda tamircim uzatmadan değiştirelim dedi .8mm zincire geçiyorlarmış biraz masraflı bir iş açmışken triger ve devirdaim de değişecek. Daha önceden bu işlemi yapan var mı? 8 e mi geçmeliyim yoksa eski zinciri değiştirip devam mi etmeliyim? 

Yanıtlama zamanı:
3 saat önce, Halil C. yazdı:

Aracım 85 binde soğuk çalıştırmada ilk 30 saniye kadar zincir sesi geliyor biraz araştırdım 7mm zincir varmış bunlarda tamircim uzatmadan değiştirelim dedi .8mm zincire geçiyorlarmış biraz masraflı bir iş açmışken triger ve devirdaim de değişecek. Daha önceden bu işlemi yapan var mı? 8 e mi geçmeliyim yoksa eski zinciri değiştirip devam mi etmeliyim? 

orjinal parçalar ile hiç vakit kaybetmeden 8mm zincir ve yeni tip üst kapak allah korusun zincir koparsa motor yapmaya gidiyor.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
19 dakika önce, Adem Kazıl yazdı:

orjinal parçalar ile hiç vakit kaybetmeden 8mm zincir ve yeni tip üst kapak allah korusun zincir koparsa motor yapmaya gidiyor.

Üst kapakla beraber değişecek triger devir daim diğer parçalarla beraber işçilikte icinde 85 bin ortalama maliyet çıktı 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
13 saat önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Ben yetkili serviste değiştirdim.(garantiden)

Garantisi yok abi arabanin  masrafı bana kaldı 

Yanıtlama zamanı:

Komple kapağın değişmesine gerek yok. Kep değişse yeter. Biz kasımda Bostancıda otozeybek diye bir yerden aldık. (benim eski Kuga için) 28 bin lira mı ne verildi. Horoz tavuk hepsi dahil.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
06.02.2026 - 09:28 tarihinde, Mertol Kip yazdı:

Komple kapağın değişmesine gerek yok. Kep değişse yeter. Biz kasımda Bostancıda otozeybek diye bir yerden aldık. (benim eski Kuga için) 28 bin lira mı ne verildi. Horoz tavuk hepsi dahil.

8mm zincir eski kapağa sığmıyor diyorlar eskisi 7mm olduğu için 

Yanıtlama zamanı:

1mm clearance ile çalışacak PSA/ford öyle mi? sadghfajhgsa

Yok öyle bir şey. Kugaya taktık 5-10 bin km falan olmuştur, araba hala yürüyor. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Bir saat önce, Mertol Kip yazdı:

1mm clearance ile çalışacak PSA/ford öyle mi? sadghfajhgsa

Yok öyle bir şey. Kugaya taktık 5-10 bin km falan olmuştur, araba hala yürüyor. 

Ilk calistirmada zincir sesi falan geliyor mu peki degistirdikten sonra. Bu dedigini pazartesi paylaşırım ustayla. Bende soyledim ustaya degistirmeden olmaz mi diye ?olmaz dedi. Aslinda youtubeda da araştırdım genelde degistirmisler hep üst kapagida 8 e gecince.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
11 dakika önce, Şeyhmus Kalın yazdı:

Benimki koptu komple motora zarar verdi vakit geçirmeden değiştir bence çoook masraf çıkarıyor 

Gecmiş olsun Şeyhmuz abi . 8mm mi gectin peki abi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
14 dakika önce, Şeyhmus Kalın yazdı:

Sağol Evet 8 mm taktırdım benim zincir sesi çok az geliyordu hareket halinde koptu çalıştırmaya çalışırken bütün motora zarar verdik senin başına gelmeden hemen değiştir hemde hemen 

Tarif ettigim gibi üst kapak birde millerle beraber değişiyor demi abi. Pazartesi birakicam abi arabayı kullanmiyorum 1 haftadir 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
55 dakika önce, Mertol Kip yazdı:

Kep değişiyor kapak değil. İkisi aynı şey değil. 

Kep dedigin şey  nedir usta açıklayabilir misin?

Yanıtlama zamanı:

kapağın üstündeki kısım işte. Motor üç parça bunlarda. blok, kapak, kep. aşağıdaki senin arabada da kullanılan PSA nın 1.5 dizellerindeki kep mesela. Eskinin külbütör kapağı gibi ama egzantrik ve enjektörler bunun üzerinde, süpaplar kapağın üstünde. 
image.png.a0bf3b1c64f2151dcaa508a530bc418d.png

Bu blok

image.png.244e05da26e7fdb235fc5d696e66cfee.png

Komple motora bakarsan, yeşil olan kep, mavi olan kapak, kırmızı olan blok. 

image.png.337aeac666bb24e0194b396fdafe0891.png

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
9 saat önce, Mertol Kip yazdı:

kapağın üstündeki kısım işte. Motor üç parça bunlarda. blok, kapak, kep. aşağıdaki senin arabada da kullanılan PSA nın 1.5 dizellerindeki kep mesela. Eskinin külbütör kapağı gibi ama egzantrik ve enjektörler bunun üzerinde, süpaplar kapağın üstünde. 
image.png.a0bf3b1c64f2151dcaa508a530bc418d.png

Bu blok

image.png.244e05da26e7fdb235fc5d696e66cfee.png

Komple motora bakarsan, yeşil olan kep, mavi olan kapak, kırmızı olan blok. 

image.png.337aeac666bb24e0194b396fdafe0891.png

Tamam usta bende  de kep değişecek ben üst kapak demişim ona kusura bakma 

bu konuda cok bilgili degilim kusura bakma. Baya bi açıklama yaptırdık sana.icindeki millerle beraber degisecek dedi usta.triger seti devirdaim v kayış gergisi bunlari orayi acmisken degistirtecem.onun haricinde  zincir gergisi millerle beraber değişecek ilave parcalarla işçilik dahil 85 tutuyor 80 e bagladik ama

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.