Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

FORD FOCUS 1.0 ECOBOOST 2016 MODEL YEDEK SU DEPOSU SU KAYNATIYOR

Sadık Toprak

Soru

Merhaba, Umarım başlığı doğru yerden açmışımdır. 2016 model 1.0 ecoboost otomatik vites arabam var. Aracı alalı henüz 1500 km olmuşken yedek su deposundan su kaynattığını ve taşırdığını gördüm. Birkaç farklı usta gördü ve fan açmadığı tespit edildi. Klima açınca açıyor. termostat, fan müşürü,fan termiği ve conta ısı sensörü değişmesine rağmen düzelmedi. yetkili servis motor kapağını açıp motor değişecek dedi ve kapattı. 3 sn kontrol süreci oldu... Birçok sanayi ustası bu motordan anlamadığı için aksiyon almıyor. Araç bu zamana kadar hep erdeğer yalovada kontrol edilip bakımı yapılmış. Ben aracı 2.sahibinden 87bin kmde aldıktan 1 ay sonra (1500 km sonra) bu olay başıma geldi. Aracı otoparkıma park ettim ve bıraktım. İstanbul avrupa yakasında ikamet ediyorum. Bu araçtan anlayan, sorunu çözebilecek bir servise ihtiyacım var. 

Araç şuan 88 bin orijinal kmde. 

Daha önce serviste 2 kez rektefiye edilmiş(aldıktan sonra ford kayıtlarında gördüm)

Sorun ne olabilir? Ben bir ustanın göstermesiyle fan olduğunu düşünüyorum. Ancak bazı ustalar motor diyip konuyu geçiyor. Fanın çalışmadığını ve su deposunun kaynamaya başladığını kendi gözümle gördüm. Klima açınca fan açılıyor ve araç rahatlıyor. Sorun ne olabilir? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 2 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

• 0

Evet ihtimaller arasında. Ancak klima açıkken kullandığımda bir sorun yaşamıyorum. Aracı kullanıyorum ve beyaz duman, su deposunda yağ vb hiçbir sorun gözükmüyor. Klima kapalıyken su ısınıp kaynamaya başlıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.