Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Mk4 8 ileri otomatik şanzıman devir dalgalanması ve vuruntu sorunu

Ümit HAMÇELİK

Soru

Mk4 1.5 dizel 8f35 kodlu 8 ileri tam otomatik şanzımanlı aracım mevcut. 1500 devirden sonra dalgalanma al ver yapıyordu. Vites geçişlerinde sarsıntı vardı. Bu sıkıntıdan şanzıman degistiren bile olmuş. Bu sanzimanlarin tork konvertörlerinin sorunlu olduğunu öğrendim. Söktürüp tamir ettirdim ve düzeldi. Aynı sorunu olan var ise yardımcı olabilirim.

IMG_20230808_105043.jpg

Ümit HAMÇELİK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

• 0
03.12.2024 - 11:27 tarihinde, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Arkadaşlar bu şanzımana garantiden bağımsız 150 bin km garanti veriyor Otosan, lütfen servise başvurun...

03.12.2024 - 11:27 tarihinde, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Arkadaşlar bu şanzımana garantiden bağımsız 150 bin km garanti veriyor Otosan, lütfen servise başvurun...

Gürkan abi selamlar araniza yeni katıldım bende

2020 focus 1.5 ecoblue dizel araç kullanıcısıyım aracımın garantisi yok 85 binde henüz .bir kac gündür kalkişlarda bazen vites geçişlerinde vuruntu yapiyor sert bir şekilde. Çözüm için ne onerirsin abi nasıl bir yol izlemeliyim beni bilgilendirirsen cok sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
50 dakika önce, Halil C. yazdı:

Çözüm için ne onerirsin abi

Şanzıman yağı değişti mi?

İlginç bir tespit yaptık Savaş ustayla; dpf dolu olduğu dönemlerde bir silkeleme süreci oluyor. Dpf doluluk oranın nedir? Forscan ile bir bakın dpf ye derim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
11 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Şanzıman yağı değişti mi?

İlginç bir tespit yaptık Savaş ustayla; dpf dolu olduğu dönemlerde bir silkeleme süreci oluyor. Dpf doluluk oranın nedir? Forscan ile bir bakın dpf ye derim.

Teşekkürler abi cevap verdiğin için.  Aracın 2. Sahibiyim .ilk sahibi yetkili serviste 45700 km de  garantiden dpf sistemini degistirmis. Şanzıman yağı hiç değişmemiş. Dpf doluluk oranını bilmiyorum abi ona nasıl baktiricam 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
6 dakika önce, Halil C. yazdı:

Teşekkürler abi cevap verdiğin için.  Aracın 2. Sahibiyim .ilk sahibi yetkili serviste 45700 km de  garantiden dpf sistemini degistirmis. Şanzıman yağı hiç değişmemiş. Dpf doluluk oranını bilmiyorum abi ona nasıl baktiricam 

Forscan veya Ids cihazıyla araca bağlanacaksın, bir ustadan/servisten destek al.

Dpf benim 55 binde garantiden değişti ve dpf şu an dolu/hata veriyor.

Önce doğru yağ ile şanzıman yağını değiştir, ilgili konu var forumda…

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
5 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Forscan veya Ids cihazıyla araca bağlanacaksın, bir ustadan/servisten destek al.

Dpf benim 55 binde garantiden değişti ve dpf şu an dolu/hata veriyor.

Önce doğru yağ ile şanzıman yağını değiştir, ilgili konu var forumda…

Teşekkürler abi. Baktırıp yazarım tekrar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.