Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kasko Geçerliliği


Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar, daha önce kullandığım aracıma herhangi bir kasko yaptırmamıştım. Dolayısıyla kaskonun hangi şartlarda geçerli olduğunu bilmiyorum. Bakım masraflarının da kasko üzerinden karşılanması mümkün mü ? Sonuçta mesela amortisörlerde bir problem olmuşsa bu küçük bir kaza sonucu gerçekleşmiştir diye düşünüyorum,istemsiz herhangi bir çukura girmek kaldırıma lastiği sert çarpmak vs. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otomobiliniz çeşitli yıpranma veya aşınma durumundayken beklenmedik arıza hatta kaza yapması sonucunda ortaya çıkan zararların kasko poliçesi kapsamında ödenmeyeceğini bilmelisiniz.

Zamana ve kullanıma bağlı olarak otomobilinizin mekanik veya elektronik aksamlarında çeşitli yıpranmalar, aşınmalar oluşabilir. Otomobilinizi bu haliyle kullanmanız durumunda hiç de istemediğiniz arızalar ve hatta kazalar meydana gelebilir. Birçok sigortalı bu tür arızalar nedeniyle ortaya çıkan zararların da kasko poliçesi kapsamında ödeneceği şeklinde yanlış bir düşünce içindedir.

Kasko Sigortası Genel Şartları'na göre 'yağsızlık, susuzluk, donma, bozukluk, eskime, çürüme, paslanma veya bakımsızlık nedenleri ile meydana gelen zararlar' kasko poliçesi kapsamı dışındadır. Ayrıca, sigorta kapsamına giren bir olaydan doğmadıkça ve böyle bir olayla sonuçlanmadıkça otomobilin mekanik, elektrik ve elektronik donanımında meydana gelen her türlü arıza ve kırılmalar da kasko poliçesi kapsamı dışında kalmaktadır. çünkü, kasko sigortası gerçekleşmesi kesin olmayan, ani ve beklenmedik risklerin meydana gelme olasılığına karşı yapılır. Ama, normal koşullar altında belirli bir süre sonra otomobilinizin mekanik aksamında ya da elektrik ve elektronik donanımında bazı arızaların meydana gelmesi kaçınılmaz bir durumdur. Bu nedenle, bu tür arızaların kasko poliçesinden karşılanması mümkün değildir. Azalan motor yağının değiştirilmemesi ve motorun yanması, suyu bitmiş bir radyatörün hararet yaparak araca zarar vermesi, zaman içerisinde aracın kaportasında meydana gelmiş çürüme veya paslanmalar, normal yol şartlarında zaman içinde patlayan bir amortisör yukarıda belirttiğimiz gibi kasko sigortası teminatına girmeyen hasarlardır. Bu nedenle, kasko poliçenizden en iyi şekilde yararlanmak, gerçekleşen zararlar nedeniyle mağdur olmamak ve oluşabilecek herhangi bir arıza nedeniyle yolda kalmamak için otomobilinizin bakımlarını düzenli olarak yaptırmaya özen göstermelisiniz.

Arıza ve kazalardan uzak iyi sürüşler dileğiyle...

Burak Kaan Karataş / Sigorta Danışmanı nın dan alıntıdır.

oğuz mete tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence boşluklar, açıklar var. çünkü normal yol şartlarında yeni iken özellikle belirtiyorum ki yeni iken patlayan amortisör fabrika çıkışı arızalıdır ya da bir amortisör uzun zaman sonucu tamamen malzemenin ömrünü yitirmesiyle alakalı olarak patlar. Benim görüşüm normal olmayan bir yolda girilen çukur sonucu oluşan amortisör hasarı tamamen bir kaza olarak ele alınmalı ve değerlendirilmelidir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.