Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Egzoz Ve Konvertör Hakkında


Hamdi Aydın

Soru

Aracım 2005 model focus I ve 1.6 benzinli ve lpgli. Bugün egzozdan ıslık çalma gibi ses geliyor diye ustanın yanına gittim. Egzozu kontrol edince esas problemin konvertörün sökülüp yerine ucuz olsun diye düz spiral egzoz takıldığını, en büyük sorun bunun olduğunu, ıslık sesinin ise orta susturucunun dolmasından ve delinmesinden kaynaklandığını söyledi. Ayrıca konvertörün sökülmesi sebebiyle sensör arızası vardır bu araçta dedi ( ki var, ben lpg den dolayı biliyordum) ve sensör okuma hatası sebebiyle aracın yakıt karışımını sağlıklı yapmayacağını söyledi. Daha sonra tüvtürk'ün artık konvertör sökülen araçları muayeneden geçirmediğini söyledi. En son ise üzerinde euro 4 yazan konvertör için 600 lira ve orta susturucu için 250 lira fiyat verdi. Susturucu tamam delik ama konvertörü taktırmalı mıyım? Bu kadar önemli bir parça mıdır konvertör? Son olarak bu fiyatlar normal midir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 1 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Konvertorun genelde doldugu ve gidişi kısıtladığı için içini bosaltiyorlar seninkini komple neden sökmüşler acaba konvektoru taktirirsan yakıtın az düşer ama performansında ona eşit olarak düşer. TUV içind e öyle bir hurafe var nereden çıktığı belli olmayan bende egzoz pulu vermiyorlar diye duymuştu. Ama verdiler   

--1 dakika sonra eklendi--

Fiyatlarda bana normal gibi geldi bu arada ama fiyatı konuşun da çok daha bilgili arkadaşlar var aramız da

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.