Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2009 Focus LPG


Serkan Büyük

Önerilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. 2009 model 115hp focusuma lpg taktırmayı düşünüyorum. Tüm markaları gezdim, hepsi arıza lambasının yüksek bir ihtimal yanacağını söyledi. sadece lovato, smart modelini takarsam arıza lambasının yanmayacağını iddia ediyor, Aracında lovato kullanan ve/veya tavsiyesi olan var mı? Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu iş tamamen şansa kalmış bir durum.

Ben 2006 F2 115BG aracımda 50.000km (48.000-98.000km'ler arası) Teleflex GFI kullandım. Hiçbir sorun yaşamadım. Ha keza aynı sistemi F2 100BG modelde kullanan bir arkadaşımın aracında da yaklaşık 70.000km kullandık. Onda da hiçbir sorun yaşamadık.

Seçim sizin tabi. Naçizane deneyimlerim bunlardır...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teleflex biraz pahalı bir ürün ayrıca her yerde takan veya servisi bulunmuyor. bu yüzden BRC/Lovato/Landirenzo arasında kalıyorum. Focusunda BRC veya Lovato kullananlar varsa yorumlarını bekliyorum. Birde bu arıza lambası yanan var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Diğer benzer konuda cevap yazmıştım. Burayada kopyalıyorum.

Lpg kitlerinde Telefleks ile Prins ve diğerleri diye ayrılır benim için. Bunların dışında, BRC,Lovato, Landi Renzo ve Atiker vs. Telefleks ve prins çok pahalı gelirse, BRC yada Lovato tavsiye ederim. Hatta Lovato fiyat olarak BRC den biraz daha avantajlı.

Fakat kit kadar hatta ondan daha önemli olan montaj. Montaj iyi yapılmazsa, kitinde çok bir esprisi kalmaz.

Ben 1.4 Focusuma Lovato taktırmıştım, 10.000km kadar kullandım bir kez sorun yaşadım. Oda katkılı gazdan kaynaklandı, araçta titreme, silkeleme vs.oluyordu. Sorun yaşadığım dönemde katkılı gaz zengin-fakir karışımı verdiği için arıza lambasını yaktı. Katkısız gaz kullanmaya başlayınca sorun kalmadı. Ustamın dediğine göre, katkılı gazları aracın beyni farklı bir yakıt olarak algılayabiliyormuş. O yüzden zengin-fakir karışımı vererek bu tür sorunlar yapabiliyormuş, en kötü arıza lambasını yakıyormuş.

Yani sonuç; iyi bir kit, çok iyi bir montaj ve katkısız gaz ile sorunsuz kullanım. :nazar:

Bende Lovato var, arıza lambası birkaç kez yandı oda yukarıda belirttiğim nedenden ötürü. Ama bilgisayara bağlayınca sorunu bulup kalibrasyon ayarı yapılınca sönüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.