Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Hız Sabitleyici Sorunu


Osman Güzelel

Soru

 Merhabalar. Herkese kolay gelsin. Siteye yeni üye oldum. İnşallah doğru yere konu açmışımdır. Eğer yanlış ise şimdiden affola.

 

Arkadaşlar 1 hafta önce 2013 Focus hatchback aldım. Style paket. Tüplü.

1 haftadır arabanın herşeyini kurcalaya kurcalaya öğrendim. Çok da zor olmadı. Bugün Adana-Mersin arası otobanda hız sabitleyici yi kullanmak istedim. Şehir içi bir kaç deneme yaptım. Hız sabitleyici ve sınırlayıcı gayet güzel çalışıyordu.
Ama bugün uzun yolda giderken 5. viteste 115 e sabit bir halde giderken 4-5 dk sonra hız sabitleyici devre dışı kaldı ve bidaha alamadım. Aradan 10 dk geçince tekrar aldım hız sabitleyiciye. (ara ara kontrol ediyordum geldiğini fark edince tekrar aldım) yine busefer 1-2 dk sonra iptal oldu. Yol boyunca git gel yaparken hız sabitleyiciden faydalanamadım. Araba hız sabitleyici de giderken böyle hafif bi tık eder gibi olup  devre dışı oluyor. Kullanan haricinde de o sesi hissedecek yok. Sorunu anlayamadım. Sizce neden olabilir ? Yardımcı olursanız sevinirim. Yazılımsal mı yoksa başka bişey mi ? Ne yapabilirim ? Servise mi götüreyim yoksa başka yere mi ? Tahmini ne kadar masraf tutar. Tüm sorularımı yanıtlarsanız sevinirim :) Bu arada aracımda ki tüpün markası Atiker. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 1 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Fren ve debriyaja basıldığında hız sabitleyici devre dışı kalır.Acaba aracanızda fren yada debriyajdaki switchte sıkıntı olabileceği aklıma geldi.Tabi benimki tamamen bir fikir.Daha önce tecrübe ettiğim birşey değil.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.