Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

[XDANDROID] HTC Windows Telefonlara Android Yükleme


Hasan K.

Önerilen Mesajlar

Mobil dünyanın en gözde platformu olan Android, diğer platform kullanıcılarını da etkilemeyi başarıyor. Malumunuz akıllı telefon fiyatları bir hayli yüksek. Durumun farkına varan geliştiriciler ise, Windows Phone işletim sistemli cihazlar için Android paketleri yazarak, kullanıcıların bu isteğini masrafsız olarak gerçekleştirmelerine imkan tanıyor.

Yazımızda HTC'nin Windows Phone işletim sistemli Touch serisi; Touch Diamond, Touch Diamond 2, Touch Pro, Touch Pro 2 ve Touch HD cihazları kapsayan XDAndroid paketinin yükleme işlemlerini ayrıntılı bir şekilde izah edeceğiz. Konumuza geçmeden önce;

Yapmaya niyetlendiğiniz bu işlemlerin bazı riskleri mevcuttur. İşlemler ve işlemler sonrası oluşabilecek yazılımsal arızalardan bizler sorumlu değiliz.

2ngcrci.jpg

İNDİRMELER

XDAndroid Froyo 2.2.2 - 25.03.2011

Dosyayı indirdikten sonra bir klasöre çıkartın. SD Kartınızın formatının FAT32 olduğundan emin olun ve PIN kodunu devre dışı bırakın. Daha sonra aşağıdaki yükleme işlemlerine geçebilirsiniz.

YüKLEME

1. SD kartınızın ana dizininde "andboot" adlı bir klasör oluşturun. Bu klasöre indirdiğiniz Android paketindeki STARTUPS klasörü hariç tüm dosyaları atın.

2. STARTUPS klasörünün içinde startup.txt dosyasını sd kartınızın ana dizinine kopyalayın. Klasörlerde birden fazla startup metni bulunabilir. Siz, sonu 100 ile biten klasördeki metni kullanın. Cihazlara göre klasör isimleri aşağıdadır.

RAPH - Touch Pro

DIAMOND - Touch Diamond

BLACSTONE - Touch HD

Topaz - Touch Diamond 2

RHOD - Touch Pro 2

3. Kopyaladığınız startup metninin içine "rel_path=andboot" satırını ekleyin.

4. Uygun startup dosyasını ve Android işletim sistemi dosyalarını kopyaladıktan sonra "androot" klasöründeki "HaRET.exe" programını çalıştırın.

5. Programın çalışması ile birlikte telefonunuzun işletim sistemi kendini sonlandıracaktır.

6. İşlemler sırasında ekranda bazı kodların geçtiğini göreceksiniz.

7. İşlemler ve ilk açılış 5-10 dakika sürebilir. Android Setup Wizard'ı gördüğünüzde işlemler bitmiştir.

Wi-Fi, GPS, sensörler gibi hemen her özellik çalışırken, Bluetooth bazı modellerde düzgün ya da hiç çalışmayabilir.

çift Boot özelliği

Yozgatsporlu kardeşimiz yozgatg tarafından geliştirilmiş olan Gen.Y DualBoot programı sayesinde başlangıçta istediğiniz işletim sistemini seçebiliyorsunuz. Buradan programın ekran çözünürlüğüne göre tüm dosyaların bulunduğu paketi indirebilirsiniz. Cihazlara göre yükleyeceğiniz dosya şu şekildedir;

QVGA- Hafıza Kartına

WQVGA - Hafıza Kartına

VGA (Touch Diamond) - Dahili Hafızaya

VGA (Touch Pro) - Hafıza Kartına

WVGA (Touch HD, Touch Diamond 2, Touch Pro 2) - Hafıza Kartına

İndirdiğiniz zip dosyasını cihazınızın SD kartına atın. Daha sonra içinden çıkan çözünürlük ve yüklenecek yerine göre yükleme işlemini gerçekleştirin. Bu şekilde telefonunuzu açarken ekrana iki işletim sisteminden istediğinizi seçebileceğiniz Gen.Y DualBoot programı gelecektir. Bu programı kullanmazsanız, telefonunuzu her kapatıp açtığınızda 4, 5, 6 ve 7. işlemleri tekrar uygulamanız gerekir.

Artık HTC Touch serisi cihazınıza Android işletim sistemini kurmuş ve DualBoot özelliği ile basit bir şekilde erişim sağlamış oldunuz. Telefonunuza Root erişimi kazandırmak için; forumumuzdaki Gingerbread ya da SuperOneClick uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Yazıda hatalı bulduğunuz yerler, öneriler, sorunlar için lütfen yorum yapalım. Birebirden mesajlaştığımızda yalnızca kendiniz faydalanmış olacağınızı unutmayın!

-----------------

androidturkiye.net'den Alıntıdır...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.