Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

6.vites Ses Sorunu


Misafir

Soru

Arkadaslar merhaba.aracim focus 2013 hb, 1.6 Dizel 115 hp..Daha once ayna mahruti basligi ile sorunumu dile getirmiştim..Aracimi yeni aldim 2.el, 2 exper raporu(dynomoss ve antalya computest firmalarindan) var lakin bir sorun gorunmuyor..araci 63 binde aldim suan 66 binde..arkadaslar sadece 6.vitese aldigimda her gaz pedalina basilmasinda islik misali, baska bir ses geliyor..hiz 130 ustundeyken surekli ve yükseliyor..Gaza basinca gelen ses; gazdan cekince, arac bostayken, vites 1-2-3-4-5'te iken gelmiyor..sadece 6 da iken hiz 80, 100, 120vb her gaza basista ses geliyor..Musta ogretmenim, Mus gezenler yetkisi servise araci goturdum..garantisi nisana dek devam etmekte..ayna mahruti dedi denem surusunde usta..ilk normal dedi, ben dikkat ettirip dinletince farketti.. ama bakmaliyiz arac biraz yatar dedi..ama baska ozel servis ustalar oyle olsa her viteste yapar dediler..bir usta ozelde 6.vites dislisinde sorun vardir dedi..tam araci verecekken Muş'a yakin olan tatvan aydinlar ford servisine gittim..bas ustayla yine araci surduk..ilk kez karsilastigini söyledi..bulmak icin sorunu arac yatar biraz dedi..cekisten dusmuyor arac, vites gecislerinde sorun yok, sanziman yagina bakildi tamamen dolu..sadece ses beni rahatsiz ediyor..iki servis ustasi ve ozel usta tatmin edici, rahatlatici bir aciklama yapamadi..birinin suphelendigini diğeri onemsemedi bile..bu sorun ne olabilir arkadaslar, ne yapmam gerekli sizce..sorun yayilir diye endiseligim ve yeni aldigimdan araci canim sıkkın..tatvanda ogrendigim(mus iki kez baktigi halde boyle bilgi vermedi sistemden) arac 21 binde iken baski balata ve 4.vites dislisi degismis..suan ses harici sorun yok..bu ne olabilir arkadaslar? Birazcik tatmin edici aciklama olsa birakcam araci ama tamamen deneme ben yonlendiriyorum..tavsiyeleriniz nelerdir? 6.viteste gaz pedalindan gelen islikimsi ses. :S

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 2 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Kardeş Merhaba,

Benim aracımda da aynı motor var. Bahsettiğin ıslık sesini ben de duyuyorum ama çok kısık, eğer duyduğumuz sesler aynı ise o ses turbonun motorun ihtiyacı basınçlı havayı oluşturup intercooler denen hava soğutucusuna gönderirken oluşan tazyikli hava akışının sesi. Ayrıca o sesi ben çok seviyorum. Hafif bir ıslık sesi, dikkatli dinleyince duyulur. Özellikle ani hızlanma veya rampa tırmanışlarında duyarım ve çok hoşuma gider. Ancak duyduğumuz ses aynı ses ise bunun böyle olduğunu tekrar belirtmeliyim. Sesin bendeki tarifi: Ani gaza yüklenmelerde araç ivmelenirken veya tırmanışlarda duyduğum hafif ıslık sesi. 6. vites dışında dikkat etmedim, diğer viteslerde de var mıdır bilmiyorum.

Ayrıca Hocam, ben Muş'ta 4 yıl görev yaptım, Muş'u severim yalnız oradaki yetkili servis biraz sıkıntılı, ustalar çok iyi değil. Biraz da kasaptırlar, dikkat et. Sanayide Aktif Oto var, sahibi Mehmet Usta. Adam önceden gezenlerde ustabaşı idi anlaşamadığı için ayrıldı. Gezenler, çözemediği arızaları hala getirip ona sorarlar. Rica edersen Mehmet Usta aracı dener ve sana daha doğru bilgi verir. Beni de tanır, Bedirhan Hoca dersen. Yetkili Servis işin olursa da imkanın varsa Tatvan'a gitmeni tavsiye ederim.

Hadi kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.