Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Aşırı Yakıt Tüketimi Ve Korozyon

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

İyi akşamlar. 2015 Trend x 1.6 ti-vct powershift aracımı 8 aralıkta ankarada satın aldım. Sol ön ve arka çamurlukta lokal boya var diye aldım bilerek. Aracın sol arka çamurluk kısmında tam büküm noktasında korozyon var parmak ucu kadar... nasıl bir yol takip etmeliyim? Araç 24972 km'de. 250 km yolu 200 lira yakıtla kat ettim. Şehir içi... Neden bu kadar çok?

Burhan Halil tarafından düzenlendi
Harf hatası

Solved by Yakup Ç. A.

Yanıtlama zamanı:
  • Solution

Yakıt değerlerini tl/krş gibi vermektense LT olarak vermeniz gerekir ki sağlıklı veri olsun. Bugün 4.80 TL olan yakıt yarın 5.20 oluyor haliyle hesap tutmaz.

Son dönemden hesapladığınızı varsayarsak; 38.5 lt harcamış araç yani 100 km'de 15 lt. Ya sizin ölçüm taktiğiniz fena bozuk veya araçta fena bozukluk var derhal yetkili servise :yeah: 

Diğer hasar içinde yine iyi bir ustaya gitmeniz işinizi çözer

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Şimdi, Yakup Çağatay yazdı:

Diğer hasar içinde yine iyi bir ustaya gitmeniz işinizi çözer

Araç korozyona karşı garantili değil mi? Benim merak ettiğim sürmeden ötürü oluşabilmişse eğer bu pas garanti kapsamına girer mi?

Yanıtlama zamanı:
25 dakika önce, Burhan Halil yazdı:

Araç korozyona karşı garantili değil mi? Benim merak ettiğim sürmeden ötürü oluşabilmişse eğer bu pas garanti kapsamına girer mi?

Hasarsız alanda paslanma varsa servisiniz yardımcı olacaktır ama hiç sanmıyorum bu şart altında pas tutacağını :) 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
18 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

Son dönemden hesapladığınızı varsayarsak; 38.5 lt harcamış araç yani 100 km'de 15 lt. Ya sizin ölçüm taktiğiniz fena bozuk veya araçta fena bozukluk var derhal yetkili servise :yeah: 

Abi yakıt hesabını nasıl yapacaz bilmiyorum... ben araca 24680 kmde iken 29 litre yakıt koydum. Sonra 30 km kaldı dediğinde 24908 kmde 19 ltre daha koydum. Göstergeye göre şu an tam son çeyrekte, km ise 24990..  şimdi ben ne yaktım?

Yanıtlama zamanı:
35 dakika önce, Burhan Halil yazdı:

Abi yakıt hesabını nasıl yapacaz bilmiyorum... ben araca 24680 kmde iken 29 litre yakıt koydum. Sonra 30 km kaldı dediğinde 24908 kmde 19 ltre daha koydum. Göstergeye göre şu an tam son çeyrekte, km ise 24990..  şimdi ben ne yaktım?

Depoyu fulleyin tek tabanca veya iki tabanca atışı olsun. Daha sonra verimli olması için en az yarım depo kullanın sonra tekrar fulleyin tek tabanca veya çift (ilk hangisi yapıldıysa). Son km-ilk km= Alınan yol, son yakıt depolamada alınan yakıt da harcadığınız yakıt.

Örnek veriyorum 550 km ve 50 LT

100 x 50 / 550 = 9,09 LT/100km

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.