Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ramazan E.

Üye
  • Toplam İleti

    66
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Ramazan E. tarafından oluşturuldu

  1. Merhabalar, konuyu epeydir takip ediyorum. Çok uzayınca değişik mecralara kaymış gibi biraz. Neyse,

    Salı günü aradılar, Çorum Evlüce Ford Bayisine geldi yeni focus. Tokat' tan Çorum' a gelir gelmez koştum hemen bayiye. Yanıma özellikle DSG Passat ı olan bi arkadaşı da aldım. Kıyas yapar diye. Hemen teste çıktık görevli bayan ile. Araca binerken kapının ne kadar ağır olduğu dikkatimi çekti. Güvenlik iyi gibi. Koltuğa oturunca, eski nesil Focus un o karmaşık görüntüsü gitmiş. Gayet ferah, konsol çok hoş olmuş. Direksiyon tasarımını beğendim. Direksiyon üzerindeki kaplama deri hissi vermese de, ergonomisi güzel. Renkli ekran çok hoş duruyor. Kalitesi de cabası, arkadaşım park ederken bakmış, BMW deki ekranın aynısı dedi. Sıcak asfalttan döşeme taş yola girdik özellikle, kabin içi izolasyon gayet güzel. Heleki benim Focus 2,5 Hatcbac e göre çok iyi. İç Kısımda bulunan plastikler 1 tık daha iyi, ama bi Golf kadar değil. Sonunda arka koltukları adam etmişler, gayet rahat. Tavan yüksekliğinde problem yok, arka koltuk yan cepler korunmuş. Koltuk kumaş kalitesi iyi ama renk seçeneği yok, neden diye sordum, temin süresi dedi bayan. Arka kapı camlarının yükseklikleri düşmüş, doğal olarak güneşlikler iptal.

    Gelelim en merak edilen noktaya; İlk çıkan PS deki kavrama problemleri aklımdaydı hep binmeden. Bu şanzımanda değişiklik var mı bilmiyorum ama bana çok iyi geldi. DSG Passat çı arkadaşa sordum O da çok İyi olduğunu söyledi. Eğer arıza vermezse gerçekten çok keyifli.

    En son 2,5 Focus çıktığında Keşşşşşşke benim olsaydı demiştim, herhalde son nesil Focus içinde Keşşşşşşşşşşşke benim olsa diyorum, ama zor gibi. Ford markasından benim yüzümden kaçanlar bile bu kasa için olmuş dediler, artık hayırlısı bakalım.

    İnsallah nasip olur araci almak

    Oncelikle Powershift bu versiyonda islak kavrama,oncekiler gibi kuru degil.Yani ariza potansiyeli olarak daha dusuk ve Volvo da uzun zamandir denenmekteydi.

    Koltuk rengi,yani daha dogrusu ic doseme biraz daha cesitli olabilirdi bence de.

    Eger araci almaniz nasip olursa,butcenizi zorlamazsa bi xenon paketi ekletin hocam,arac gercekten cok şık oluyor

  2. Hiç zor değil,5 dakika sürdü toplam iş.

    Sadece dikkat etmen gereken; eğer eski düğmeleri atmak istemiyorsan çıkarırken bir bez ya da havlu kullanarak pense ile çıkar. Çünkü eski düğmeler kauçuk gibi bir madde ile kaplı ve çıkarırken pense zedeliyor onları.

    Yenileri takmak daha kolay,zaten yuvası belli;yanlış takma şansın yok! 

    Sağolun hocam

  3. şampiyonluk kupası yapım aşamasındaymis kargo vs derken Çin den çıkış yapmamış daha . gönderirler.

    :)

    işin şakası bi sıkıntı olacağını sanmıyorum . agresif kullanan birisi olarak 3 yaprağı da full olarak hiç görmedim :)

    Tabi benimde sıkıntı kismina takilmam,onore edilmek istememden oturu.Yoksa dogru gostersin degeri o yeterli

    Sehir icinde 5.9 yakiyorum,en azindan orada bir "ay ne kadar tutumlusun sen,masallah"tarzi bir sey demesini beklerdim.

    Sirf bu yuzden kendimi sorgular oldum,acaba nerede yanlis yapiyorum diye...[emoji22]

    Sorun oldugunu sanmiyorum da belki 2014 lerde artik kalkmistir,nasil bagaj indirmek icin kumas bir aparat ekledikleri gibi(ilk F3 lere nazaran)belki bu da cikmistir.Kismet:)

    • Beğen 1
  4. Bize böyle geliyor ama avm'de o dikey yere girmeye çalışan onlarca kişiyi kaç kere bekledik, değil mi ? :)

    Haklisiniz hocam.Onlari da bekledigimiz oluyor ve olacak.Gelisme her daim guzel[emoji4]

    Yalniz sadece Titanium a atmalari biraz kotu olmus makyajlilarda,neyse artik

    Hocam bu cikis yardiminin en azindan paralel versiyonunun yazilim olarak gelme ihtimali var midir,ongorunuz nedir?

  5. Dikey parki pek de gerekli bulmuyorum,cunku esas ugrastiran paralel park.F3 de paralel parki kullaniyorum,gercekten kullanisli ve iyi park ediyor.Bazen cok yakin geciyor(dar yerlere girerken)sensorler ciyak ciyak bagiriyor ama yine de park yapiyor.

    Dikey park degilde park cikis asistani gelsin isterdim,cunku bazen o kadar dar yere koyuyor ki cikmak zor oluyor:)

    Makyajsiz F3 e gelme ihtimali var mi cikis yardiminin acaba,modul vs olmadan yazilimla?

  6. İyi akşamlar arkadaşlar, bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Akşam arabadan indikten sonra kapıları kumanda ile kilitleyip içeri doğru baktığımda sol kapı üzerindeki kapıları kitleme düğmesi üstündeki led lamba yanıyor ve sönmüyor, normal mi acaba yardımcı olursanız sevinirim. 2015 tit. tdci

    Bildiğim kadarıyla 25 dk sonra tamamen kapanır.O vakte kadar bekler diye biliyorum.Kaldı ki küçücük led lambayı aylarca sorunsuz yakabilir Ozan hocamın da dediği gibi.

     

    Yani bir sorun yok,rahat olun :)

  7. Neden Ford?

     

    Herşeyden önce otomotiv dünyasının bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibi firmalardandır ve hatta direktman o firmadır diyebiliriz.

     

    Henry Ford un Fordizm felsefesi otomotiv dünyasına en büyük katkıyı yapmıştır.Tabiki tekerin icadından sonra :P

     

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Fordizm

     

    Bu kısmı geçersek güven veren bir firma ve dürüst bir firma.

     

    Şu bakımdan söylüyorum.Otomobil müşterisinin genelde görmediği ve merak etmezse nerdeyse hiç bilgi sahibi olmayacağı,aracın altyapısından ve yürüyen aksamdan çalma işlemini yapmamaktadır.

     

    Örneğin;Vw de büyük bir firma lakin 80-90 bin tlye sattığı Golf te torsiyon çubuğu denen,bağımsız süspansiyona nazaran çok daha maliyet odaklı ve avantajının sadece üreticiye maliyet olarak döndüğü bir sistem kullanmakta.Halbuki Ford Focus ta her donanım ve her motorda bağımsız süspansiyon gibi çok daha maliyetli,Ford a maddi olarak esasen yük getiren bir sistemi standart olarak sunmaktadır.

     

    Mesela Ford aracına kolçak koymaz her zaman ama bu kullanıcının gördüğü ve bunu bilerek aldığı bir durum olduğundan dürüstlük buradan başlıyor.

     

    Golf te ise broşürde,data sheette bunlar yazmaz hiçbir şekilde.Hangi süspansiyonun kullanıldığını öğrenmek için detaylı araştırma gerekli.

     

    Başka bir nokta ise yol tutuş.

     

    Araç A noktasından B noktasına götürme amacı güder.Ama bu işi zevk alarak yapmak varken neden faydalanmayalım bundan?Premium markalar harici(Bmw,Audi vs)en iyi dinamiklere sahipler segmentlerinde.Ki bu markalara şu anda bile kafa tutmakta(her zaman olmasa da),tabiki aradaki fiyat farkı düşünülürse bu çok iyi bir durum

     

    Başka bir husus ise kullanıcıyı mağdur edeceğine ve bilerek ayıplı mal satacağına sorunlu bir kombinasyon mevcutsa,prestij kaybını dahi göze alarak üretime son vermesi.

     

    Bu noktada Ford un sorunları ile bilinen Cvt şanzıman dönemine dikkat çekmekti amacım.Sorunlar gelince piyasadan çekti bu şanzımanı.Aynı şekilde Asm de de buna benzer durumlar gelişmişti.

     

    Öte yandan,yukarda örnek verdiğim Vw şanzımanı sorunları ile kaç senedir meşhur.Ve bu şanzımanı hala sorunlu şekilde piyasada tutarken,Abd de aynı şanzımana 10 yıl garanti verirken burada garanti dahilinde arızalanan şanzımanına işçilik ücreti istenmekte :blink:

     

    10 yıl Dsg garantisinin belgeleri yer almaktadır bu mesajda.

     

    İşte bu tarz sorunları Ford un yaşatmayacağı geçmişteki örneklere bakılırsa kolyca tahmin edilebilir duruyor diye düşünüyorum.

     

    Bir diğer husus ise Ford tercihinde tabiki ikinci el faktörü.

     

    Kimse yüksek değer kaybı istemez.Piyasadaki ikinci eli en iyi markalardan biri

     

    Yalnız yukarıda aracın değeri artı yazanlar olup,sevinilmiş.

     

    Evet şu an için güzel görünüyor.Ama yarın aracınızı satıp yeni bir araç istediğinizde onlarında fiyatı yükselmiş olacak.

     

    Bu durum aslında paramızın değerinin günden güne eridiğnin göstergesi.

     

    Uzun oldu gibi,affınıza sığınıyorum.Aklıma gelen bütün yönleri ile ele almaya çalıştığım için biraz uzun oldu.

     

    Herkese keyifli sürüşler dilerim :sofeer:

     

    DCEE99B2D81B2FFA8D21B849FAF5CCD7.jpgBF079A60C9FFECB7968C02D91A644137.jpgHF7gw.jpg

    • Beğen 2
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.