Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kemal Güllü

Üye
  • Toplam İleti

    75
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Kemal Güllü tarafından oluşturuldu

  1. 16.04.2019 - 10:02 tarihinde, Can Çelenk yazdı:

    Herkes hayırlı günler.Benimde aracım 2017 kuga powershift otomatik vites bende devamlı aynı sorun olmaya başladı yokuş başlangıcında gaza yüklenince titretme başlıyor siz gaza daha çok yüklenirseniz araç hepten sallanmaya başlıyor ve arıza kodu verip stop ediyor ilk seferinde bende servise çektirdim arabayı sorun bulamadılar yazılım yenileyip arabamı teslim ettiler ilk arızası 3000 km de olmuştu şimdi 20000 km ye geldi arabam.ben artık yokuşlarda titremeyi hissettiğim anda gazdan ayağımı çekiyorum ara ara gaza hafif yüklenerek yokuşu bitiriyorum ama bu her yokuşta olmuyor nedense bazen çok dik yokuşlarda full gaz basıyorum araç çok güzel hız alıyor ve hiç bir sorun hissettirmiyor.Uzun yazdım biraz affedin benim başıma gelenler ve yaptıklarım böyle kendinize iyi bakın selamlar kazasız belasız yolculuklar dilerim herkese.

    Bahsettiğiniz sorun büyük olasılıkla kavrama ile ilgili. Umarım kısa sürede çözülür.

  2. Ön ve yan profilden porshe cayenne i andırıyor. İlk izlenim:

     

    * Estetik mi? Evet

    * Güçlü görünüyor mu? Hayır, çok sade kalmış

    * İşlevsellik iyi mi? Eski modele göre tavan yapmış

    * Kalite algısı artmış mı? Evet ama gerçeğine dokunmak ve hissetmek gerekir

    * Çok satar mı? Rakipleri ile aynı fiyat bandında kalırsa!, 1.5 dizel ve 8 tam ileri şanzıman ile lider bile olabilir

  3. 8 saat önce, Cenk Demirel yazdı:

    1.5 150 hp 8 ileri otomatik

     

    1.5 182 hp 6 ileri manuel

     

     

    Mesafeler çok kısa fakat 6 ileri manuelin tutumluluk potansiyeli varken bu yeni 8 ileri şanzımanın aynı oranda bir potansiyeli yok gibi duruyor. Videonun aşağısında ki yorumlarda da tüketim anlamında pek verimli olmadığı yönünde kullanıcı görüşü var. Açıkçası bu 8 ileri şanzımandan, en azından Ford'un 6 ileri eski tip tam otomatiğine göre daha fazla verimlilik hayalim vardı ama biraz şüpheye düşmedim değil. Tutup da normal ve sakin sürüşte şehir içi 10 litre ortalama tüketim görürse hiç hoş olmaz yani.

    Otomatik aracın yol koşulları ile manuel aracınki çok farklı. Otomatik araçta avrupa köy yollarında kullanılmış ve dur-kalk, trafikte bekleme durumu var. Adil bir karşılaştırma olmaz.

  4. 08.09.2018 - 10:51 tarihinde, Erhan Er. yazdı:

    Çin'e daha önce gittim, teknoloji olarak neler yapabildiklerini de iyi biliyorum. Iphone Avrupa da üretilseydi daha kaliteli olabilirdi de.

     

    Ben Avrupa üretimi araçların malzeme ve işçilik kalitesinin daha üst seviyede olduğunu düşünüyorum. Örneğin Almanyada üretilen golf, Meksika üretimi jettaya göre daha kaliteli bir araç. Bu istenen bir fark da olabilir tabi... Honda Civic Sedan TR üretimi ama HB olan İngiltere üretimi. Civic Sedan'larda çıkan sac problemini hepiniz biliyorsunuzdur.

     

    Çinde üretilecek Focus her ne kadar ford standartlarına göre üretilecek olsa da Çin yan sanayi malzemelerini kullanacak. Kalite kontrol var diyeceksiniz tabiki ama o kontrolü yapan da nihayetinde Çin vatandaşı olacak.

     

    Çin üretimi yada Alman üretimi Focus tercihiniz olsaydı hangisini tercih ederdiniz?

    Bu mantıkla yaklaşıldığında İspanya'da üretilen Ford araçların da üretim kalitesindeki sorunları, toleransları görmek lazım. Koskoca aracın konsolunu yerleştirirken ortalayamayan bir üretim kalitesinden bahsediyoruz. Ya da boya üzerindeki sorundan dolayı fabrika çıkışı verilmemesi gereken ama görülmeyen kusurlardan bahsediyoruz. Çin de olsa Avrupa da olsa, üretim kalitesini bulunduğu ülke belirlemiyor. İşletmenin kalite anlayışı çok önemli.

  5. 12 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Peki ? Ben de size Kuga'dan az yakıyor demek için onu paylaşmamıştım. Salt Ecoboost sorumlu gözüküyor dediğiniz için size ağırlık ve WLTP değerini verdim. Rakibi gördüğünüz araçlar hangileri bilemiyorum ama örnek olarak; Mk4 Focus, bu kombin ile Golf'ten 100 kg, Astra'dan da 177 kg daha ağır tabii ki de birçok şartta daha fazla tüketecek bunu videosuz da ön görmek mümkün, bilimsel olarak. Ama bu şarta rağmen WLTP ile arada uçurum olmadığını yani salt Ecoboost sorumlu demenin yanlış olduğunu düşündüğüm için cevapladım. Benden bu kadar efem,  daha fazla yorum için sürmem lazım arabayı. ? 

    Ağırlık büyük bir etken, buna sözüm yok. 8 ileri şanzıman özellik/isim olarak iyi ancak verimliliğinin de iyi olacağını düşünüyorum. Kaldı ki psa grubunun kullandığı şanzıman, aisşn üretimiydi sanıyorum, manuel şanzımana göre 0.5 lt civarinda bir fark veriyor. Fordun bu şqnzimqnından da benzer verimliliği bekliyor insan haliyle. Ancak yine aynı noktayı işaret edeceğim. Ecoboost titiz davranılmazsa rakiplerine göre daha verimsiz ya da çok tüketiyor.

    --1 dakika sonra eklendi--

    İlaveten, halen 2016 üstü 1.5 mondeo ile de ilgileniyorum çünkü ford benim için başka ?

  6. 3 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Focus Mk4'ün ağırlığı, WLTP Kuga ve Focus değerlerini iletiyorum. Bu video ile kıyaslamak büyük hata. WLTP şu an elinizdeki en doğru veri olur. 

     

    Bu Kuga ve yazılımının ellenmiş haliyle tüketim değerleri

    https://www.focusclubtr.com/topic/13017-15-tdci-powershift-kuga-teknik-değerleri-wltp-eklendi-ve-bol-resimli/?do=findComment&comment=472747

    Bu da Focus Mk4 ağırlık ve tüketim değerleri (Videodaki biraz daha fazla olur çünkü full donanım)

    https://anasayfa.focusclubtr.com/yeni-2018-ford-focus-mk4-boyut-performans-ve-tuketim-degerleri/

     

    Okumaya üşenenlere sonuç: Söylediğiniz Kuga ile bu Focus arasında ş.içindeki tüketim farkı %60 karmada %50. Buradan kendi kullanım koşullarına göre çevirebilirsiniz tüketimi. Yani 11/2=5.5L

    WLTP ile ilgili çok şey okumuş ve bu forumda bilimsel makalesine kadar birşeyler paylaşmış birisiyim. Az çok neyin ne olduğunu inceleyerek öğrendim. Elbette koşullar bire bir değil, benim de burada belirtmek istediğim, focus kuga kadar yakıyoru söylemek değil. Focus yine rakiplerine göre çok yakacak, bunu görüyorum.

  7. 3 saat önce, Mehmet Yavuz yazdı:

    Focus Vignale, 8 ileri otomatik 150 hp, 0 -100 km/s

    Focus Vignale, 8 ileri otomatik 150 hp, yakıt tüketimi ( kısa mesafe testi perk gerçekçi olmayabilir ama yinede görmek isteyenler olabilir )

     

    Yine çok yakıyor. 1 yıl 1.6 ecoboost kuga kullandım, kuga ağır ve 4 çeker diye çok yakıyor diye düşünüyordum. Meğerse ecoboost motormuş esas sorumlu. Bu ağırlık ve bu şanzıman ile bu yol koşullarında bana yine fazla geldi. Benim kuganın tüketimi çok dik yokuşlar ile işe ulaşmama rağmen 11lt civarındaydı ki daha ağır, 4 çeker ve daha ilkel şanzıman ile.

  8. 8 saat önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

    Orta direğin bütçe ayarları bozulmamış olsaydı almayı çok isterdim ama bu topraklarda bir mucize yaşanmadığı sürece ben artık bu arabayı alırım diyemem. C sınıfı bir aracı alamam demek ağırıma gitse de durum bundan ibaret.

    Eğer bu cümleleri orta direk kuruyorsa gerçekten bir yerlerde sorun var demektir ki ben de sizinle aynı kanıyı paylaşıuorum ve umudum da yok artık. 

  9. 6 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Active versiyonun 30 mm yüksek olmasının 10 mm'si standart gelen lastik ve jant ile, 20 mm'si süspansiyon ile sağlanmış. Aslında 20 mm yüksek eğer aynı jant ve lastik kombini ile alırsak normal Focusu.

     

    SLA (Bğ.A.Süs.) ile yol sesi 74.5'ten 72.5'e inmiş. Torsiyonlular bundan daha sesli olacak yani.

     

    izole2.jpg

    Eğer bütün ölçümler kendilerince yapılmış ve bu dB farkı var ise ciddi bir ses iyileştirmesi var demektir.

  10. 12 saat önce, Cem Boneval yazdı:

    Ben bunu Ocak ayında yazmıştım bilgilendirmek amacı ile. 

    Ancak bu ağırlık arttırma olayını ilk defa duyuyorum.

    NEFZ ile temel farkı araçtaki tüm opsiyonel ekipmanların da süreçte değerlendirilmesi zorunluluğu. 

    Yani her modelin en alt donanımı (en hafif ve en az tüketen) ve en üst donanım düzeyi (en ağır ve en fazla tüketen) ayrı ayrı değerlendiriliyor ve ölçümler buna göre belirtiliyor. 

    Daha mantıklı değerler vereceğine ve "ama benim arabam bu kadar az yakmıyor" yakınmalarını oldukça azaltacağına katılıyorum. 

    Cem Bey merhaba,

     

    Daha önce aynı konuya değindiğinizi okumamıştım, o yüzden paylaşmak istemiştim. Yapılan gerçek testler ile ilgili aşağıda bağını paylaştığım dokümana göz atabilirsiniz. Orada ağırlıklar ile ilgili testte kullanılan araç/model bazlı detaylar paylaşılmış.

     

    sf 12:

     

    Test mass and inertia settings
    There is difference between the test mass and inertia settings used for the NEDC
    and the settings used for the WLTP. For the NEDC tests the criteria from UNECE
    regulation No. 83 are used and for the WLTP the criteria from the UNECE GTR No.
    15 are used.
    For the NEDC the test mass is related to the reference mass, which is defined as:
    "Reference mass" means the "unladen mass" of the vehicle increased by a uniform
    figure of 100 kg.
    "Unladen mass" means the mass of the vehicle in running order without the uniform
    mass of the driver of 75 kg, passengers or load, but with the fuel
    tank 90 per cent full and the usual set of tools and spare wheel on board,
    where applicable;"
    The reference mass is used to determine the road load by means of a coast down
    test and to determine the correct inertia weight class for the chassis dynamometer
    setting of the specific vehicle, see Table 1. This inertia is used during the NEDC
    test

     

    The WLTP will introduce a different approach to determine the test mass. The
    concept of inertia classes will be abandoned. In principle the exact vehicle mass of
    the production vehicle will be used. Only if the chassis dynamometer is not capable
    of handling exact masses, gradual inertia steps may be used. In that case the test
    mass shall always be the next higher setting. There are two important vehicles
    masses; Test Mass Low (TML) and Test Mass High (TMH). The difference between
    TML and TMH is inclusion of ‘optional equipment’ mass. These are the features
    which are not included in a standard vehicle but they can be ordered by the
    consumer.
    The test mass shall be the sum of:
    Mass in running order (vehicle mass including the mass of the driver and
    liquids, fitted with the standard equipment)
    25 kg
    Optional equipment (only for TMH)
    Vehicle load (15% * (maximum laden mass – (mass in running order + 25 kg +
    optional equipment)
    The following example will illustrate that WLTP test mass may deviate substantially
    from NEDC test mass. If the mass in running order is 1350 kg, the optional
    equipment 200 kg and the maximum laden mass is 2000 kg, then:
    TMH = 1350 + 25 + 200 + ((2000-1575)*0.15) = 1639 kg
    TML = 1350 + 25 + ((2000-1575)*0.15) = 1439 kg
    NEDC reference mass = 1375 kg
    NEDC inertia setting = 1360 kg

     

    https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiUkYSAp6rbAhXGKiwKHa00DNkQFghhMAc&url=https%3A%2F%2Fwww.rijksoverheid.nl%2Fbinaries%2Frijksoverheid%2Fdocumenten%2Frapporten%2F2017%2F05%2F09%2Ftno-report-nedc-wltp-comparative-testing%2Ftno-report-nedc-wltp-comparative-testing.pdf&usg=AOvVaw3ya8UIObOpe74OV61lqBHW

  11. 21.05.2018 - 08:43 tarihinde, Yakup Çağatay yazdı:

    - Dediğim gibi en basit gaz tepkisi azaltılmıştır diyorum, yazılımıyla arabayı yavaşlatmışlar yani.

    - Evet, malum emisyon seviyesi için.

    - Evet yok, bakınız aynı araba dizel ile aynı hızlanmayı veriyor dedim örnek olarak.

     

    Daha fazla ben açıklayamam çünkü tekrar yazıyorum yazdıklarımı daha fazla merak edenler için Ford'a ulaşalım, ne yaptınız siz diye ? 

    Şu WLTP olayına tekrar baktım ve aşağıdaki web sayfasında rafine bilgiler buldum. İncelemekte fayda var. Hatta farklı gerçek CO2 salınım karşılaştırması raporu da var. Araçların ağırlıklarını boş ağırlıklarına göre yaklaşık %20-40 civarında arttırmışlar testlerde. Dolayısıyla mevcut tüketim değerlerinde 1500kg olarak geçen bir araç yaklaşık olarak 1800kg toplam yük ile test edilmiş ve CO2 salınımları da haliyle artmış. Hatta CO2 salınımının eski ölçümden yeni ölçüme geçişini formülize etmişler vs.

     

    http://wltpfacts.eu/fuel-consumption-increase-wltp/

     

    Aşağıdaki bilgi ise daha da açıklayıcı nitelikte .Ekte de görsel olarak paylaştım, yeni ölçüm standardına göre üst tüketim değeri 1.5-2 lt civarında artmış görünüyor.

     

    https://www.opel.ie/tools/wltp-drivingcycle-fuelconsumption.html

     

     

    Mondeodaki tutarsız görünen durumlara gelecek olursak, varsayımım yukarıdaki bilgiler ile örtüşüyor. Aracın gaz tepkilerini ve şanzıman ayarlarını tüketimi ve CO2 salınımını azaltacak şekilde yeniden düzenlemişler. Yoksa bu 0-100 süreleri anlam kazanmıyor. Tüketimin artması ise olağan çünkü daha gerçekçi tüketim değerleri var artık karşımızda. Eğer karma tüketimde 7.7-8 lt leri tutturabilecekse bu araç alınır ve konforlu şekilde binilir diyorum :).

    1-s2.0-S0965856417312831-gr2_lrg.jpg

    Ekran Alıntısı.PNG

  12. 13 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Ağırlık bilgilerini girdim, iki yerden teyitli fakat resmi ford açıklaması değil. Ben anlamadım nasıl oldu bu iş araba hem ağırlaşmış hem performans iyileşmiş. Anlayan varsa açıklarsa sevinirim :D 

     

    Dizeller 13-20-30 kg ağır.

    Benzinliler 40-44 kg ağır.

     

    WLTP için donanımlıları mı giriyorlar acaba, Mayıs ayında detaylı açıklama gelir elbet.

    Araçları hafifletmek için gövde elemanlarında farklı materyal kullanımını açıklayan ford araçları ağırlaştırdık diyor ise vardır bir farklılık elbet. farklı yük koşulu altında mı ölçüm yaptılar acaba?

  13. 1 saat önce, Serkan Z. yazdı:

    Bence son derece gereksiz bir donanım. Standart donanımda olsa bile "Keşke olmasaymış." diyeceğim türden hatta. Sadece arabayı satarken açıklama kısmına yazılacak süslü sözlere katkısı olur benim gözümde. 

    Ben şu an aracımda hud kullanıyorum ve sürüş güvenliği açısından çok faydasını görüyorum. Aracın hızı, hız sabitleyici bilgilerinden navigasyona kadar tüm görsele yola bakarken erişebiliyorum. Aksi durumda orta konsola kısa süreliğine de olsa dönüp bakmak gerekiyor.

  14. Her ne kadar ön tasarımın makyajla revize edileceği kesin olsa da genel itibarı ile yollarda çok göreceğimiz bir araç olmuş. Gövde şekli mazda 3 serisi ile benzerliklere sahip ki mazda 3 'ün şasesi ve yol tutma isteği beni etkilemişti. Yazılanlara göre önemli geliştirmeler mevcut. Özellikle active kasası arkadan gla yi andırdı. Umarım bagaj hacimlerinde de Türkiye kullanıcılarına hitap edebilirler de filo aracı görmekten bir nebze kurtuluruz :). 

  15. Yeni araç sahibi arkadaşlara birkaç sorum olacak. Ben de 2014 kuga sahibiydim ama 1 yıl kullandıktan sonra hem yakıtı hem de beğenmediğim bazı ses sorunları yüzünden satmak durumunda kalmıştım. Benim yaşadığım sorunlar aşağıdaki sorduğum sorular ile bire bir ilişkili. Yanıtlayabilirseniz sevinirim.

     

    1. Ön süspansiyon kasis ve çukurlarda hafif de olsa lokurtu yapıyor mu yoksa tok şekilde yanıt veriyor mu?

     

    2. Aracın genel süspansiyon yanıtından memnun musunuz?

     

    3. Panoramik camlı aracı olan varsa yüksek hızda rüzgar sesi yapıyor mu?

     

    4. Pütürlü asfaltta kabine yansıyan gürültü seviyesi rahatsız edici boyutta oluyor mu?

  16. 24.07.2017 - 22:12 tarihinde, Özgür T. yazdı:

    Ben bugün arabayı yıkadıktan sonra kurulama yaparken mikrofiber bez temas ettikçe kendini kilitleyip durdu:)

    --6 dakika sonra eklendi--

    Araçlarımızda 110 kmden sonra sol ayna tarafından gereğinden fazla rüzgar sesi geliyor mu yoksa benim hüsn-ü kuruntum mu? 

    Bir de sanırım sürücü kapısı cam altı yumaşak plastikten bir ses geliyor parmağımla dokunca ses kesiliyor. 

    araç içi seslere karşı biraz hassasım sanırım:)

    Aracınızda sunroof var mı?

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.