Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet V.

Üye
  • Toplam İleti

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mehmet V. tarafından yazılan her şey

  1. Benim araçta kavrama değişimi için 1 hafta kalmıştı serviste.Hatta tel.de arayıp kavrama sipariş verdik 1 haftada anca gelir dediklerinde nasıl olsa 1 hafta sürer diye aracı almaya servise gitmiştim.Adamlar herhalde ben almayayım diye şanzıman falan ne varsa indirip masaya koymuşlardı:)Sonuç olarak 1 hafta arabasız kaldık.Burdaki 1 hafta kavramanın gelmesi içindi.Kavrama gelmişse takmaları test etmeleri 1 gün bile sürmüyor.
  2. Araç 15 binde kavrama değişmişti.Şu an 23 binde D konumunda kullanıyorum nadir de olsa S ye alıyorum.Titreme az da olsa hala var ama eskisi kadar rahatsız edecek derecede değil.Şu vites değişirken gelen şangur şungur ses yok mu deli ediyor insanı.Kendisi şangırdadıkça inadına bende yavaş-hızlı yapıp daha çok ses çıkarttırıyorum.İyi ki garantiyi 5 yıllık yaptırmışım.Bu ay bakıma girecek araba bakalım ses konusunda servis ne söyleyecek.Ancak şunu itiraf etmem lazım bu aracı satsam da yine ford alırdım taş gibi araba maşallah.
  3. Daha önce konuya yazmıştım yine yazayım.Titreme değerlerini ölçmek için usta ile biraz gezdik.Aracın bariz şekilde titreme yaptığını usta biner binmez kabul etti.Ancak titreme değerlerinin olması gereken değerlerden düşük olduğunu söyledi.Yine de otosana göndereceklerini söyledi.Ustanın vicdanı elvermemiş olacak ki ben aracı bıraktıktan sonra kendisi tekrar teste çıkmış ve sorun olarak kabul edilen titreme değerleri elde etmiş.Otosan da temizleyin demiş.Usta kavramayı temizlemiş,teste çıkmış yine tatmin olmamış ve otosana sorunun çözülmediğini ve kavramanın değişmesi gerektiğini söylemiş.Sonuç kavrama değişti titreme devam ediyor.Vites geçişlerindeki insanı gıcık eden şangırtı sesi devam ediyor.Arbayı çalışıtırırken müziğin sesini yüksek tutuyorum sesi duymamak için:)
  4. Bu ses konusunu burda ya da daha farklı forumlarda tartıştık ve tartışmaya devam ediyoruz.Benim kavrama değişti ses geçmedi.Çift kavramalı olan ps şanzımanın vites değiştirirken diğer vitesi hazırlamasından kaynaklanıdığı söyleniyordu.Ne kadar doğru bilmiyorum ama mantıklı geldi sanki.Artık duymazdan gelmeye çalışıyorum ben.
  5. Aracı bugün aldım.Yazdığım gibi kavrama ile alakalı ne varsa garanti kapsamında değişmiş.Çok fazla yol gitmedim ama aractaki titremeler kalkmış,vites geçişlerindeki ses çok çok nadir de olsa var gibi.Gibi diyorum çünkü arada ses geliyormuş hissine kapıldım.Gelen ses akislerden, amortisörlerden de olabilir.Psikolojik olarak o sese odaklandığım içinde olabilir.Gerek servisten gerekse şu anki aracın durumundan memnun kaldım.Araç hakkında 1-2 hafta kullandıktan sonra sağlıklı bir sonuca varabilirim diye düşünüyorum.
  6. Daha önce de söylediğim gibi sorunun tamamen çözülmesini beklemiyorum.Sanıyorum sorun sadece bizde değil dünya genelinde olan bir şey.Mutlaka çözüm bulacaklardır diye düşünüyorum.Benim araç arada vites değiştirmeyi unutuyor gibiydi sanki:)Allahtan garanti 5 yıllık hala çok zaman var idare edecek şekilde düzeltsinlerde borcu bittiğinde ya da garantisi bitene kadar bir çözüme bakacağız artık.Bu arada bugün tekrar aradı servis, yarına parçayı bekliyorlarmış.
  7. Bugün servisten aradılar gerekli temzileme işleminin yapıldığını ama sorunun çözülmediğini söylediler.Merkezden kavramanın yenisini istemişler ve haftaya salıya kadar kavramanın garanti kapsamnında değişeceğini belirttiler.Servise gittim baktım şanzıman sökülmüş yeni kavrama bekliyorlar.Yani 1 hafta araçsız kaldık.Sorun çözülür diye umut ediyorum artık.
  8. Arkadaşlar nur topu gibi bir titreme sorunu da benim oldu.Sorun araç yokuşlarda ve yoğun dur-kalklarda vites geçişlerinde önden şangır şangır ses getirip titreme yapması.Test edildi titreme değerleri not edildi ve ford merkez kavrama temizlenecek demiş.Araç yarın sökülüp temizlenecek.Servis sorun çözülmezse değişim isteyeceklerini söylediler.Ancak değişimin de bir çözüm olmadığını belirttiler.Bu sorun sanıyorum modifiyeli bir şanzıman çıkarana kadar ya da kalıcı bir çözüm bulana kadar focus powershiftte devam edecek.Bu arada sabah arabayı servise bıraktığımda aynı sorundan müzdarip başka bir focus daha bekliyordu.Sanırım tüm powershifli focuslarda aynı sorun var.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.