Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Özkan Onay

Üye
  • Toplam İleti

    28
  • Katılım

  • Son ziyaret

Özkan Onay tarafından yazılan her şey

  1. daha once aracim ile ilgili sorunumu birkac defa yazmistim.Kalkislarda titreme ve silkeleme. Tabiki gerekli yerlere iletiyoruz. Ancak bu kadar para verdigim aractan zevk almamak insani uzuyor. Dolayisiyla insan yeni arayislara giriyor. Benim anladigim kalkislardaki titreme sikintisi kavrama vs degisikligi ile olmuyor. Komple sanziman degisimi sart gibi. Bu durumda ki araclar ayipli araclardir. Kavramayi degistirmeyen koskoca ford sanzimani hic degistirmez. Servistekiler ile arkadad olduk yani o kadar gelip gittim ki millet artik guluyor halime. Valla param haram da degil ki atesin icine girerek ekmegimizi kazaniyoruz.
  2. Benim arac 2013. baskalarini bilmem ama benim aracim hala tir tir titriyor. Olayi cozebilsem jetta ya yonebilirim. Otosan in yaklasimi hic hos degil. Aracimin sanzimani 2 kere indi temizlendi 3 kez ogretimler yapildi kece degisti ama bos. Adamlar inatla kavramayi degismek istemiyorlar. Tek cozum yolu mahkemeler.
  3. Bu sorun bence komple sanziman degisimi ile olur. Bu hafta ici tekrar servise gidecegim tekrar titresim testi yapilacak. Eger gerekli kavrama degisimi yapilmazsa tuketici mahkemesine basvuracagim. Otosan sorumsuz bir firma. Araci alana kadar agasin beysin aldiktan sonra hicbir seysin.
  4. arkadaslar bendeki titreme sorunu devam ediyor. dun araci calistirdigimda sarsintili calisti devirde hafif dalgalanma oldu ama baya bir sarsinti vardi. o esnada motor ariza lambasi yandi.Daha sonra sondu. bu sarsinti sanziman ile alakali olabilirmi?
  5. Mehmet bey tekrar gitmediniz mi servise? O zaman sıkınti sanzimanda. Ayni sorunlar. Kiminde kavrama degismis sikinti bitmis kiminde devam ediyor. Benim titreme degeri 410. Carsamba gunu arabayi teslim edecegim sanziman indirilip temizlenecek muhtemelende gecmeyecek.Usta temizlikten sonra titreme devam ederse kavrama degisimine onay cikar dedi. Bian once yaptirip satmak lazim. Bir daha ford mu asla. Hatta bir dostum aracima bindi o da focus almayi dusunuyordu. Titrmeyi gorunce vazgecti honda civic aldi.
  6. Servis bugun aracon sanzimanini indirip temizlemek istedi kabul etmedim. Ford direk hattini arayip yapilacak islemi kabul etmedigimi ustune basa basa kavrama degisimi istedim. Otosan servisle irtibata gecip ne yapilacagina karar verecekmis. Sacmalik su aracin titremesini olcuyorlar sonrada efendim aractaki titresim 500 un altinda 410 otosan kavrama degisimine izin vermedi. Boyle sacmalik olmaz arac titriyorsa silkeliyorsa sikinti vardir. Servis bunu kabul ediyor ama gel de otosana kabul ettir. Eger degisim olmazsa tuketici mahkemesine basvuracagim.
  7. Kavrama degisimi yaptiran arkadaslar servis aractaki titresimi olctumu. Bugun servisten aradilar titresim degeri dusuk cikmis otasan degisime onay vermemis. Ne sacma birsey. Aracimi gidip alacam ve firmayi mahkemeye verecegim
  8. titreme ile ilgli kece degistikten sonra ayni sorun devam etti. tekrar servise gittim bu seferde guncelleme yaptilar. Yaklasik 35 gun hic titreme olmadi. bundan bir hafta once titreme silkeleme olayi yine basladi. Cuma gunune randevu aldim. Bu seferde otosan ile konusup ne yapacaklarina karar vereceklermis. Sorun cozulemedigi icin araci satamiyorum icim elvermiyor. malesef servislerin bircogu neyin ne oldugunu bile bilmiyor bilgisizlik had safada. Kavramayi degistirmemek icin ellerinden geleni yapiyorlar. Bu seferde sorun cozulmezse hukuki islemler icin avukat ile gorusecegim. Tavsiyem ufak bi titremede olsa cekinmeyin yapisin servisin yakasina.
  9. Eger sikintim cozulurse ben de satmayi dusunuyorum. Skoda ya da toyota dusunuyorum malesef yine otm sanziman almak zorundayim. Toyota sanzimanin digerlerine gore daha az sikinti cikardigini duydum. Vites gecislerinde singirti sesleri gelmekte baya bi rahatsiz edici servisteki basusta bu ps nin sesi bu sesi kesemeyiz dedi sunu soylemem gerekir ki ben ilk kez boyle bir sesi bi aracta duydum ve basustanin aciklamasi beni hic tatmin etmedi. Bu sesi duyan ve cozume kavustran var mi?
  10. Tugay bey tekrarlama ihtimali var. Bende guncelleme yaptirdim kece degistirdim ama dahada berbat oldu. Tekrar randevu aldim. Muhtemelen kavrama degisecek.
  11. Bugun bi usta ile konustum adam tam bir otomobil gurusu ) diyor ki keceler ile titremenin ne alakasi var sikinti tork konvetorden olabilir dedi.
  12. 5 ocak a randevu aldim. Arabanin anahtarini atip gidecem. Yine cozum olmazsa araci yakacam tabi ki saka. Inanin bu araci suan satmak istesem satarim ama alana yazik vicdanim el vermez. Cozum olmazsa mahkemeye basvuracagim. 5 ayda 3 kez ayni arizayi verdi. Basteknikere sikintinin kavramadan oldugunu anlattim ama once kece degissin dedi sanki deneme yanilma yapiyor gibi geldi bana. Bu sefer basteknikerin yanina gitmeyecegim direk bayi sahibinin yanina gidecegim bi tandik vasitasi ile insallah yapilmasi gerekenleri yaparlar.
  13. Aracimi bugun teslim aldi keceler degismisti. Araci teslim aldiktan yarim saat sonra titreme silkeleme sorunu yine nuksetti. Alip araci servise verecem. Ya sanzimani degistirsinler ya da bana parami iade etsinler. Ford Aldigima pisman oldum
  14. Yaklasik 20 gun sonra keceler gelmis servise. Kece isi olmazsa kavramadan devam edecegiz . Bu arada aractan iyice sogudum. Hedefim octavia 1.4 tsi dsg. Ilk isim araci satmak olacak sorun hallolursa.
  15. insallah soner bey temennimiz o. Olmadi kavrama degisecek 5000 km yi bulmadan satarim bunu. Focusun bu arizasi beni aractan soguttu. Sanirim bu focuslarin bir kisminda var. Basusta powershifti yerden yere vuruyor. Ozellikle sanzumanin vitese hazirlama sesi tam bir facia. Hic bir aracta duymadigim ses. Ama hakkini vermek lazim arac cok seri ve keskin yerlerde yol tutusu cok iyi bir de bu ariza olmasa harika diyecegim ama diyemiyorum
  16. Bugun yine servise gtittim kece vs vs siparisi verdiler. Bakalim bu da cozum olmazsa kavramayi degistirecegiz.
  17. Soner bey abimde toyota advandce var otomatik vites ve hic sikinti cikarmadi. Ama hondayida dusunmuyor degilim.
  18. Titreme ve silkeleme icin guncelleme yapildi yaklasik 150 km sonra ayni sorunlar nuksetti. Bu hafta ici servise gidecem. Teknisyen sikinti gecmezse keceler degisecek dedi. O da olmazsa kavrama degisecek dedi. Kafamdaki plan araci yaptirip acilen satmak. Bu sacma sikintilardan dolayi aractan nefret ettim. Satip coralla yeni kasa alacam.
  19. Aracimi simdi teslim ettim servise. Teknisyen ile tur attik. Sirkeleme icin guncelemme yapacakmis. Eger devam ederse kece degisimi o da devam ederse baski degisimi yapilacak. Singirti sesi icinse vitese hazirladigi icin o sesler geliyor dedi.Parcada sikinti varmis bi kece icin 2 aydirli bekliyorlarmis onuda soyledi. Ama sonunda bu baskinin degisexegini tahmin ediyoum Bakalim hayirlisi artik
  20. Soner bey aracinizsa kalkislarda vites gecislerinde silkeleme mi yapiyordu? Benim arac otomatik vites kalkislarda silkeleme yapiyor ayrica kaputtan şingirti sesi geliyor daha once servisten basteknisyen sikinti kavramadan demisti degisiriz ama pek randiman vermiyor demisti. Anladigim kadari ile garanti karsilamis insallah sikintiniz biter
  21. S.a arkadaslar ford focus 3k 2013 otomatik sanzuman. Sikinti arac kalkislarsa acaip sekilde silkeliyor. Diger bir sikinti ise arac kalkistan hemen sonra onden şıngırtı tak tak gibi sesler geliyor arac hizlanica bu iki sorun kalmiyor. Bu sikinilardan dolayi artik midem bulanmaya basladi. 6 kasima gun aldim servisten. Bakalim ne olacak.
  22. Aracın 2013 model. malesef işlerine gelmiyor
  23. FOCUS III TREND 4K 1.6I 125PS sahibiyim. araç otomatik. Kalkıştı sonra hızlanırken araç acaip şekilde silkeliyor. Hızlaninca bu sorun gidiyor. Başka bir sıkıntı araç hareket halinde iken kapatın içinde tak tuk sesleri geliyor sanki içinde birsey varmış ta sağa sola vuruyor gibi. Bu sorunu yaşayanların yardım istiyorum. Servise gittim geliştirdi. Sesler ve şirketlere iyice arttı.
  24. Bende 4 ay önce FOCUS III TREND 4K 1.6 Ps aldım. Araç yaklaşık bi 20 km gittikten sonra kaputun içinden tak tuk sesler geliyor sanki birsey gevşeme içinde dönüp duruyor gibi. Bazen öyle oluyor ki sanki kaput birden açılıp içinden birşeyler çıkacak gibi oluyor. Ayrıca araç kalkıştı hemen sonra yavaşken acaip şekilde silkeliyor. Servise gittim malatya da basteknisyen focus larda genelde bu sorun var deyip ggeliştirdiği sıkıntıyı yaşayıp problemi cozulen var mı?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.