Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Erdem Çulcu

Üye
  • Toplam İleti

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Erdem Çulcu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    07 Focus Tdci Ghia CVT
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Erdem Çulcu's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

6

Toplam Beğeni

1

Forum Yanıtları

  1. Yakup Bey, yani tek basıştaki kilitte sinyallerin yanmaması normal bir durum mu. Ben bir anormallik olarak algılamıştım. Tüm ghialardamı bu durum böyle.
  2. Merhabalar 2 sorum olacak sizlere öncelikle aracı kumandada kilitleme düğmesine 1 kere basıp bıraktığımda sinyaller yanmıyor ve kilitlenme ile şüphe duyuyorum. Bu durum düzeltilebilir mi? diğer sorum ise kontaktan anahtarı çıkarınca kapılar belli bir süre sonunda kilitleniyor. Bu özellik pasif edilebilir mi? Şimdiden teşekkürler.Aracım focus 2 ghia 2007
  3. Rica ederim çok şeyler okudum forumdan aracım hakkında bilgiler edindim. Çözümü paylaşmayı da borç bilirim.
  4. Sorun selenoid valfinden kaynaklanıyormuş. Bilgisayar takınca turboşarj da yüksek basınç uyarısı veriyordu. Sorun anlaşılmış oldu. Selenoid düzgün çalışmadığı için turboya yüksek basınçlı gaz giriyordu. Turboda kendini güvene almak için gazı boşaltıp arabayı çekişten düşürüyordu. Valf değişti sorun çözüldü. Cevap veren herkese teşekkürler.
  5. Cevabınız için teşekkür ederim sorunun çözümüne egr ile başlamak en mantıklısı olacak gibi duruyor şu durumda
  6. EGR'in gazı kesip sallantı yapması mümkünmüdür?
  7. Aracın kilometresi 140 binde şuanda. Hortumları usta kontrol ettiğini ve kaçak olmadığını söyledi. Son çare yetkili servis düşünüyorum hata tespiti için bile 300 lira fiyat istediler çözmek için ne isteyecekler bilmiyorum. İlk fırsatta EGR ve Selenoide, ayrıca ısıtma bujilerine baktırmayı düşünüyorum. Gitmeden baktırmam gereken başka yerler varsa belirtirseniz sevinirim.
  8. 2 Hafta önce 2007 Focus 2 Ghia CVT TDCI 109HP modelinde focus ile aranıza katıldım. Arabada siyah duman sorunu baş gösterdi ve ustam enjöktörlerden 3ünün çalışmadığını ve arabanın çiğ mazot yaktığını söyledi. Enjöktörler tamir edildi ve duman atma sorunu ortadan kalktı. Hazır gitmişten bakımlarını da yaptırdım tüm filtreler ve yağı değişti. Arabada çekiş problemi ortaya çıktı gerektiği gibi hızlanmıyor ve rampalarda bayılıyor(Her zaman olmamakla birlikte). Focusun o koltuğa yapıştırma hissini çoğu zaman alamıyorum. Bu sorun ortaya çıktığında arabada bir gaz kesme gibi durum oluşuyor ve ufak bir sarsıntı oluyor. Anlık olarak gaz kesilip tekrar yiyor gibi. Ustam turbodan şüphelenip söktük turbocuya götürdük bıçakarda ve westgatede bişey olmadığını turbonun sağlam olduğunu söyledi. Ardından otomatik şanzımancıya götürdük arabayla tur attı ve sorun olmadğını söyledi. O sürerken bu sallama durumunu tabiki yapmadı. Ardından usta ile tekrar çıktık ve sorun yapmayınca bende şanzumanı ekonomiden adaptife aldığımı söyledim. Bunun sorunu ortadan kaldırabileceğini söyledi. Fakat 3 gün sonra bu durum tekrarladı. Bilgisayara bağlayıp hatalara baktık tek hata (CAN) Veri iletişim yolu arızalı hatası. Bu sıkıntı neyden kaynaklı olabiilir. EGR valfi ile ilgili birçok şey okudum sıkıntı ondan olabilir mi götürüp temizletsem. Sorunu bulsak artık fiyatına razı geleceğim ama sorunu bulamıyoruz. Şimdiden teşekkür ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.