Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ünsal Ünal

Üye
  • Toplam İleti

    24
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Ünsal Ünal tarafından oluşturuldu

  1. Oncelikle o hesabin ttnet'in kurumsal hesabi oldugundan emin misiniz?

    Oyle olsa bile burada tuketici hakem heyetinin yapacagi birsey yok, hukuk mahkemesi bununla ilgilenir, Olay bu sekilde ise ttnet i yine arayin ama buyuk ihtimalle ustlenmeyeceklerdir.

    Once savciliga gidin olayi anlatin, banka veya kredi kartinin kotuye kullanilmasi sucu var burada cezasi 3 yildan 6 yila cok ciddi bir suc, yargilama sonunda parayi ceken kisi mahkum oldugunda ceza mahkemesi karariyla hukuk mahkemesi sizin lehinize karar verir, paranizi alirsiniz

    Ayrica sanirim playstore hesabinizda kredi kartiniz onceden tanimli oncelikle hesabiniza girip onu silin ve mumkunse bence kredi kartini bloke edin.

    Kredi kartına değil de faturaya yansıtmışlar. Hesap ttnet'in resmi hesabı. Şimdi o tarihte gönderdikleri DM'lerin mail çıktısını aldım. Yarın olumsuz bi durum olursa hemen savcılığa gideceğim. 

    Hangi firma olursa olsun bu tarz istekleri asla ama asla yerine getirmeyin...

    Bu olayda ADSL no verdikten sonra sizin tüm üyelik bilgilerinizi zaten görebilecekken, ekstradan istedikleri bilgilerin dolandırıcılık amacıyla istendiğini anlamanız gerekirdi.

    Geçmiş olsun, inşallah istediğiniz gibi sonuçlanır.

    Olayın pozitif yönünden bakarsak; buna da şükür, göreceli olarak fazla olmayan bir meblağla önemli bir tecrübe edinmiş oldunuz....

    Normalde böyle şeylere düşmem ama 5 gün boyunca giderilmeyen arıza bi umut giderilecek diye inandım. :) Evet ufak bir meblağ. Allah razı olsun adamlardan bi de 12 taksit yapmışlar. Ya tek sefer olsaydı yandıydım.  :)

    • Beğen 2
  2.      Geçen ay internetim tam bir hafta kesilmişti. Bayram sürecine geldiği için 444 0 375 dışında adam gibi bir muhatap bulamadım. TTNET'in twitter hesabı üzerinden durumu ilettim. Konu ile ilgileneceklerini söylediler ve iki gün sonra twitter'de DM yolladılar. Yardımcı olacaklarını söylediler. Sırasıyla ADSL no'mu, kimlik numaramı, mail adresimi ve en son da TTNET tek kullanımlık şifremi istediler. Bu arada telefonuma onay kodu geldi onu da istediler. Ben de sazan gibi atladım hepsini verdim. Bi ara kıllandım neden istiyorsunuz dedim. Arızanın giderilmesi için sistemden bakıyoruz dediler. Sonuçta TTNET'in kurumsal hesabıydı. Bu hesap üzerinden daha önceki arızalarımın giderilmesinde yardımcı olmuşlardı. Çok üzerinde durmadım. Arızam hemen giderilmedi tabi ki.

     

          Dün ise e-postama bi posta geldi. Dün TTNET playstore'dan iki tane oyun satın alınmış 100 TL tutarında. Hemen müşteri hizmetlerini aradım. Buradan yapılacak bir işlem olmadığını Türk Telekom ofisine gitmem gerektiğini söylediler. Daha sonra benden habersiz açılan play store hesabıma girdiğimde twitter'da mesajlaştığım gün 500TL'lik oyun satın alınmış. Yani toplamda 600 TL'lik oyun satın alınmış ve faturama yansıtılmış taksitli olarak. 

     

        Şimdi ben ne yapmalıyım? bu konuda bilgisi ya da tecrübesi olan yardımcı olabilir mi? yarın türk telekom ofisine gideceğim ama oradan olumsuz bi yanıt alırsam ne yapmalıyım?

  3. aks bilyası sesi ile rüzgar sesi karıştırmak pek mümkün gibi gözükmüyor mantık çerçevesinde ...

     

    Yanlız 100'den sonra gelen seste herhangi bir lastiğin aks bilyesinin dağalmış olma ihtimalini göstergelerinden dir , ama bunu rüzgar sesi sanmak garip gibime geliyor ... bir rot balans yapan yere gidin , tekerleri tek tek makina ile hızlı çevirsinler , aksa bilyesi dağalıp dağalmadığını 5 dakkada söylerler ... 

    Dediğini yapacağım. Aks bilyası dağılmışsa nerede yaptırabilirim? Ne ustasına götürmek lazım?

  4. Otomatik vitesi boş ver hocam. Focus alacaksan eğer titanium ya da ghia al ve TDCİ olsun. Çok ekonomik ve seri. Özellikle uzun yolda çok rahat bir araç. Ben 17-18 saatlik yolculuklar yaptım. Fazla yormadı. Ama şimdiden uyarıyorum. Focus bağımlılık yapar vazgeçemezsin. :D 

  5. Otomatik Mesaj

    Bu konu, "Ford GarajıFocus IIMk2- Sorular ve Sorunlar" kategorisinden "Otomobiller HakkındaBakım - Servis & Yedek Parça" kategorisine taşınmıştır.

    Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

    Ayrıca bu kategori içerisindeki mevcut başlıklar soruya cevap verebilir.

    Saygılarımızla,

    Focus Club Tr Yönetimi

    Aceleye geldi hocam kusura bakma. Öğreniyorum. :)

    • Beğen 1
  6. Servisler yakında kış bakım kampanyalarına başlarlar.  O zaman götürmenizi tavsiye edebilirim öncelikle.

     

    Aracınızın Trigier seti değişmişse genel bakımdan çok farklı bir şey yapayacaklar.

    Turbo konusu biraz karmaşık ve uzun, ne kadar titiz olursa olsun kullanıcı, eğer turboyu düzgün kullanmamışsa turbo arıza verebilir. Ancak turbo düzgün kullanılmışsa (ilk çalıştırmada bir miktar bekleme, stop etmeden önce turbonun durması kadar bekliyorsa (ben genelde aracı park edinceye kadar denk geliyor diye düşünüyorum, yani gaza basmadığım için turbo da dönmüyordur diye tahmin ediyorum.), yine aralıksız dipgaz uzunca müddet kullanılmamışsa) turbo arıza vermez kolay kolay. Tabi ömrü şu kadardır diyemem. Teknik bir arızası varsa bilemem.

    Ancak içiniz rahat olsun. Belki arkanızdan takip eden bir arkadaşınıza gaza basılması durumunda duman atıp atmadığını gözlemletebilirsiniz.

    Teşekkür ederim hocam. Aslında arabayı yazın elimden çıkaracaktım ama karar değiştirdim. En az 6-7 yıl kullanmaya karar verdim. Bu yüzden her şeyinin dört dörtlük olmasını istiyorum. Dediğim gibi servise gidip de keklenmek istemiyorum. Dersimi çalışıp öyle gideyim. :) 

  7. Merhaba,

    Arabam 2008 TDCİ Ghia. Arabayı 86.000 kmde aldım. Benden önceki sahibi aşırı titiz bir adamdı. O yüzden bakım yönünden arabanın sıkıntısı yok. Arabam şu anda 100.000 km'ye dayandı. 100.000 km'de hangi bakımları yaptırmalıyım. Aldığımda triger seti değişti. Sizce turbonun arıza verme durumu var mıdır ya da kaç kmde verir? Bu arızayı nasıl öteleyebilirim? Bir iki hafta içinde arabayı servise götüreceğim. Nelere baktırmalıyım? İlk defa servise gideceğim. Yani acemiyim. Nelere dikkat etmeliyim? Bir de kış geliyor. Kış öncesi hangi bakımlar önemli? Yardımcı olursanız sevinirim. 

  8. Merhaba arkadaşlar...

    Malum kış geliyor. Kış hazırlıkları hafiften başladı sanırım. Lastik konusunda geçen kıştan tecrübe ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Michelin ve Lassa arasında kaldım. Ayrıca  Michelin Alpin A4 GRNX 205/50R16 87H 470 TL iken Michelin Alpin A4 GRNX 205/55R16 91T 250 TL. Aradaki bu uçurumun farkı  ne acaba? Şu anda Michelin lastik kullanıyorum ve çok memnunum ama kış lastikleri nasıldır bilemiyorum.

       
  9. Bulaşık makinesinde çok programa gerek yok. Hanım patron 3 program yeter dedi. :) Bence Bosch en iyisi. Babamlar şimdiye dek aldıkları Bosch marka ürünlerde sorun yaşamadı. Bi de şöyle bir konu var: Beyaz eşya da şans çok önemli. Çok saçma yani. Ben bir dünya para dökeceğim. Beyaz eşya alacağım. Kaliteli ve sağlam çıkması şans işi olacak. O zaman fabrikaları kapatsınlar. 

     

     

    Konuyu hortlatayım, bizim de taşınma ve yeni buzdolabı ve bulaşık makinesi alma durumumuz var.

    @, Abi biz bulaşık makinesi olarak Electrolux düşünüyoruz ancak bu konuda servisinden memnun olmadığını belirtmişsin. Detayını verebilir misin acaba?

     

    Almayı düşündüğümüz pek teknolojik görünen, kısa programı yarım saat olan bulaşık makinesi bu:

    http://www.kliksa.com/urun/electrolux-esf8630rox-a-enerji-6-programli-bulasik-makinesi/980003755?gclid=CMKS9cjtisACFTMftAodXFkAcA

     

    Buzdolabında da LiebHerr diye bir marka varmış Alman malı, aşırı övülüyor, onu da baya beğendik, internet araştırmamda da pek olumsuz bir şeye rastlamadım.

    Buzdolabında nofrost işine  buz yapmasa da meyveleri çabuk bozuyor diyorlar smart frost, low frost gibi teknolojiler varmış önemsiz derecede kendini ereten şekilde buz yapıyormuş. Onun da detayına akşam bakınacağım da yorumlarınızı beklerim :)

    Şimdiden teşekkürler.

    LiebHerr'in servis durumu nasıl peki?


    Az önce Bosch'tan beyaz eşyalarımızı aldık bakalım. İnşallah memnun kalırız. :)

  10. Merhaba,

    Biz de beyaz eşya alıyoruz şimdi. Bir ay boyunca araştırdım. Bosch almaya karar verdik. Alman kalitesi olsun dedik. Ha bi de çamaşır makinesinin kapak sesi Mercedes kapı sesi ile aynıymış. (Çok da umrumda hani...) Bakalım nasıl olacak. Kayınpeder Bosch almayın diyordu ama her zaman içimde bi hevesti bütün beyaz eşyayı Bosch. Bakalım nasıl çıkacak? Merakla bekliyoruz. 

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.