Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Alaattin C.

Üye
  • Toplam İleti

    247
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Alaattin C. tarafından oluşturuldu

  1. Benim hoparlörleri önceki sahibi değiştirmiş. Önlerde JBL arkalarda Hertz vardı. Sonra yolum Aydın elektroniğe düştü. Müziği açtı ve ilk dediği şey bu hoparlörlerin kablosu ters bağlanmış. Benden ne istediğimi sordu. Bende hoparlörlerin güçlenmesini ve tatlı bir bas istediğimi söyledim. Bütçeme göre 4 kanallı bir amfi ve Audison APBX marka küçük kabinli bir subwoofer takıldı. Gayet memnunum. Taksit biter bitmez Ground Zero hoparlör ve subwoofer için mono bir amfi montajını yaptıracağım.

     

    Montaj konusunda kablolar bakır kullanıldı. Dediği düzeltme yapıldı. Tam rakamı hatırlamasam da 1500 üstü bir şey çıkmıştı. Sırf Audison APBX 230 Avro civarıydı.

  2. 05.07.2017 - 12:36 tarihinde, Resul özdemir yazdı:

    Bugun ankarada aydin elektronin oto hi fi diye asiri tavsiye edilen bir yere gittim. Navimexi baglayacam kaliteli ses istiyorum. Sistem istemiyorum dedim. Adam stok teyp stok hoparlor ile iyi muziklerini dinledi. Bizim focusu bir gömdu bir gömduemoji23.png bes para etmez bu hoparlorler dedi. Ozellikle arka hoparlorleri sök at dedi. Alman mali bir hoparlor takalim iscilik dahil 370 lira dedi. Adini animsayamadim. Ama navimex ile ne olur biter bilemem . Navimexi takip dinlemek lazim. ona gore plan yapmak lazim dedi. Randevu ile calisiyormus. Cuma oglenden sonraya kadar doluymus. Bilemedim ne yapacagimi. En son kendim hoparlor alip sokup takacam.emoji52.png

     

     

    Ground Zero dur büyü ihtimalle. Alt grupta en iyi hoparlörler arasındadır. Ben de uğramıştım Aydın elektroniğe. Bende de Navimex var ben farklı çalışma yaptırmıştım.

    • Beğen 1
  3. 12 saat önce, Adem Arık yazdı:
    17.03.2017 - 00:18 tarihinde, Alaattin C. yazdı:

    Teşekkür ederim.

    https://tr.aliexpress.com/item/Car-Auto-Light-Sensor-Automatic-Headlight-Sensor-Control-For-New-F-rd-ocus-2012-Kuga-2013/32259618889.html?spm=2114.13010608.0.0.jghN8l

    Şöyle bir ürün almıştım arada sapıtıyordu bakalım ELM den yapınca ayarlama düzelecek mi?

     

    bu ürün ile far sensörü başarılı oldu mu aceba. ?

     

    Bu ürün zaten far sensörünün yerine kullanılıyor. Far sensörünün teminiyle ben uğraşamam derseniz kullanışlı bir ürün. Belki far anahtarım da A konumu olsa daha kullanışlı olabilirdi. Ben orjinal olsun istedim. Oem far sensörü montajını yaptım. Daha sonra far anahtarının içini açıp A konumu için küçük bir operasyon yaptım .

  4. 5 dakika önce, Özer Aksu yazdı:


    Benim aracın iç aydınlatma orjinal olarak led zaten iç kısmı değiştirmedim. Şuan ayna altı ve bagaj için düşünüyorum

    Anladım. Ayna altı bende olmadığı için bir şey diyemeyeceğim. Bagajdaki aydınlatmanın o şeffaf kısmı içeriye doğru girdiği için ledin odak merkezi de trimin arkası olacak ve dolayısı ile verimli bir aydınlatma olmayacaktır.

    Ben şeffaf kısmın içine samsung modül led koymuştum. Bir seneyi geçti sıkıntı yok.

  5. 22.04.2017 - 10:45 tarihinde, Murat Kavuk yazdı:

     

    Cenk abi, bu ampulun 3 yıl ve 5 yıl garantili olmak üzere iki tipi var. Linkteki 3 yıl garantili olanı. 30 TL civarına n11'den alabilirsin.

     

    http://urun.n11.com/ampul/osram-led-w5w-12v-dipsiz-beyaz-led-park-ampulu-beyaz-2880cw-P148564469

     

    22.04.2017 - 10:51 tarihinde, Özer Aksu yazdı:


    Peki bagaj ve ayna altı aydınlatması için kullanabilir miyiz.

    Bagaj için yatay olan ledlerden alırsanız daha verimli olacaktır. Bu ledleri tavan aydınlatma da kullanıyorum mercekli olduğu için bagaja uygun değil. Ama tavan aydınlatma da süper. Şöyle ki merceklerden dolayı tam ışığın düştüğü yerler (olması gereken) daha aydınlık oluyor.  Akşam seyir esnasında  açtığınız zaman sizi yormuyor.

    • Beğen 1
  6. Bildiğim kadarıyla OBD cihazı akünün 11.6 V altına düştüğünde elektriği kesiyormuş. Böylece de aküyü bitirmiyor. Cihaz olarak da kullanan arkadaşların da tavsiyesini eklersem A119 almanızı tavsiye ederim. GPS li modelini bir de imkanınız olursa kameranın önüne takılan film var camdaki yansımaları önleyen onu da eklerseniz süper olur. Park halindeki kayıtı da hızlandırabiliyorsunuz. Böylelikle yerden tasarruf yapmış oluyorsunuz. Bir de şuna dikkat edin bu OBD cihazı takılan yerde malum saklama gözü var kapanmayabilir.

    • Beğen 1
  7. Bir saat önce, Teoman Saraç yazdı:

    Siz tekrar kontrol ettirin.

    Dikiz ayna kodu:

    *BU5A-17E678-VA

    *AU5A-17E678-AC

    *AU5A-17E678-AB

    (Ayna konusunda size bir tiyo :D Ayna hiç farketmez sadece kararan olması yeter. MK 2,5, C-max, Focus hepsi oluyor....

    Asıl önemli olan bu ayna ve sensörün camda olan kısmı. Ufak aparatlar..

    Sensör:

    *BV6T-17H761-AA

    (Bunda da Focus, Transit hepsi olur. Hangisi ucuzsa onu alın)

     

    *DT8-Diafon kablosu 8 li

    Bukadar. Bi arkadaş ayna ve demirini satıyor. Uygun fiyatta olduğunu düşünüyorum. Bence camdaki demiri olduğu için ve niyetiniz varsa düşünün derim.

    Bunların bağlantı şemasıda bizde var. Sağolsun müendis beğğğğ @Murat Kavuk abi çıkardı :D

    Çok teşekkür ederim Teoman bey. O aparatlar için nasıl bir yol izleyelim. Bir de montaj konusuna gelince o safhaya gelince birazcık daha rahatsız ederim sizi. :):):) 

     

    Şimdi, Tuncay A. yazdı:

    Kararan ayna düşünürseniz elimde var, Ankara da montaj konusunda yardımcı olurum.

     

     

    Valla çok iyi olur. Fiyat olarak ne düşünüyorsunuz acaba? Montaj fikri de işime yarar valla.

  8. 17.03.2017 - 01:01 tarihinde, Teoman Saraç yazdı:

    İhtiyaçlarınıza ve isteğinize göre değişir görecelidir. Burda asıl önemli olan camdaki aparatlar onları bulmak zor. Ben bazı  parçalar hediye geldiği için tam bir maliyet çıkaramadım.

    Kısaca: bi arkadaş karartmalı ayna, kapak ve demirini 200 tlye satıyordu. Sensör de yağmur sensörü uygun maksimum 100 tl. Çekilen kablo Diafon kablosu DT8 oda 5 tl civarı.

    Teoman bey bu parçaların kodları var mı elinizde acaba?

  9. Şimdi, Teoman Saraç yazdı:

    İhtiyaçlarınıza ve isteğinize göre değişir görecelidir. Burda asıl önemli olan camdaki aparatlar onları bulmak zor. Ben bazı  parçalar hediye geldiği için tam bir maliyet çıkaramadım.

    Kısaca: bi arkadaş karartmalı ayna, kapak ve demirini 200 tlye satıyordu. Sensör de yağmur sensörü uygun maksimum 100 tl. Çekilen kablo Diafon kablosu DT8 oda 5 tl civarı.

    Şu aparatı deneyeyim bir olmadı orjinale çalışırım. :):) 

    • Beğen 1
  10. Şimdi, Teoman Saraç yazdı:

    Yan iotomatik far sensörünü direk elm den aktif etseniz çalışmaz. Sensör gerek bir ihtimal far anahtarı gerek. Ha bu çindeki cihazla çaışırmı bilemem.

    Anladım valla bende bu cihazla dene yanılma yapacağım. Olmadı sensör arayışına gireceğim. Siz yağmur ve far sensörü ve birde kararan aynayı yapmıştınız. Nasıl temin ettiniz, uğraşa değer mi ve bir de maliyet? :):):) 

  11. Şimdi, Beyazıt Turgay yazdı:

    Alaattin bey dediğiniz gibi tavandan alıcam ama kapı körüğünden içeri nasıl kabloyu geçircem? Körüğün hemen altında bir plastik kapak gördüm ama orası kapalı içeri girmiyor kılavuz tel kullandım . Körükteki kabloda soketli

    IMG_0533.JPG

    İki sene önce yapmıştım. Hatırladığım o plastiğe delik açmıştım. Soketli kısımı da açmıştım sanırım ya da ona mı delik açtıydım hatırlayamadım Yardımcı olamadım sanırım :):):) 

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.