Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mesut Özbek

Üye
  • Toplam İleti

    45
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Mesut Özbek tarafından oluşturuldu

  1. Aslında bende bayiye satma yanlısı değilim ama olay şu: Birkaç gündür eşim için aracı otomatik bir araçla değiştirmeyi düşünüyordum. Hazır Ankara ya gelmişken seçenek çok olur diye oradan alayım dedim ama aracı satmam gerekiyor bunun için. Sanırım hemen de elden çıkaramayacağım. Bu yüzden hani orada şöyle kurumsal ya da bilinen bir yer var mı diye sormuştum? Ya da çözüm bulamazsam aracı Ankara girişinde park edip üzerine de satılık yazısı koymayı düşündüm sanırım böyle de satarım.

  2. Bugün bir otomobil sitesinde turboyla ilgili şu yazıya rastladım ve paylaşmak istiyorum:

    Start Stop Sistemi Turbonun Yağsız Kalmasına Neden Olur Mu?

    Peugeot 208 1.4 e-HDi Auto 5R'de görev yapan start-stop sistemi sürekli devreye girdiğinde turbonun yağsız kalma riski olur mu? Bu konu hakkında bilgi verir misiniz?

     

     

    Turbo, motorun maksimum torkunu ürettiği devirlerde tam kapasite çalışarak basınç üretir. Aracınızın da maksimum torku fabrika verilerine göre 1750 d/d'den itibaren oluşur. Buna paralel olarak turbonun yağsız kalıp zarar görme sınırı 1400 d/d civarıdır. Araç trafikte durduğu zaman motor devri 750 d/d'de iken turbonun dönüş turu buna yakındır. Motor durduğundaysa turbo da onunla birlikte durur. Bu nedenle turbonun yağsız kalması gibi bir sorun söz konusu değildir. Otomotiv mühendisleri, yeni bir sistem geliştirirken bunun aracın herhangi bir bölümüne hasar vereceğini tespit ederlerse ona uygun bir çözüm bulurlar. Bu turbo için de geçerlidir. Start stop sisteminin çalışmasıyla turbo zarar görseydi bu sistemi geliştiren mühendisler bu konuda da tedbir alırlardı. (kaynak: otohaber.com)

  3. Aslında benzer konular farklı başlıklarda geçiyordu ama ş.içi yakıt tüketimi konusunda tecrübemi aktarmak istedim. Tamamen ş.içi kullanımla, 44 litre benzinle ( 225 liraya doldurdum) 570 km yol yaptım. Aynı olayı 2-3 kez test ettim ve hepsinde yaklaşık aynı yakıt tüketimi çıktı. ( Soğuk Ocak ayında biraz daha fazla yaktı tabi) Arabamı ilk aldığımda 1600 km uzun yol yapıp getirmiştim şehirler arası oldukça iyi tüketimi vardı. Neredeyse lpg ile aynıydı . Ş.içi tüketimi de bana gayet iyi geldi. Aynı aracı kullanan değerli arkadaşların fikirlerini almak isterim. 

  4. Arkadaşlar ben de bugün elime geçen bu paspası aldım

    http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/ford-focus-3-uyumlu-3d-topukluklu-paspas-2012-gt-107292198

    Ürünün yapısı o bildiğimiz kauçuk paspaslardan değil şu köpük tabaklar var ya onun yapısına benziyor ama tabi çok daha sağlam duruyor.

    zemine gelen alt tabaka yapısı o şekilde ama ayağınıza değen kısım da kumaşa benziyor ama bildiğiniz bi kumaş değil yani yıkanıp rahatlıkça kuruyabilecek bi malzemeden.

    ürün kesinlikle diğer kauçuk paspaslar gibi dayanıklı olmaz! ama ondan çok daha şık görünüyor. 

    Ayrıca şoför mahalindeki paspas ta da krom ayak taban yeri ver çok şık duruyor.

    Aracın içinde toprak birikintileri olduğu için şimdi yerleştirmedim. sadece uyumlu mu diye deneme yaptım.

    Ürün çok güzel oturuyor. kenarlarda kısa ve ince cırtcırtlar sayesinde cuk diye oturuyor.

    Yarın Focus'u mu ilk kez yıkatmış olacağım ve paspasları yerleştirip buraya foto da ekleyeceğim.

     

    Fakat bir de problemim var!

    -Debriyajı köklediğiniz zaman zemine çok yakın oluyor neredeyse sıfır denecek kadar yakın! Şimdi bu paspası koyunca debriyaj paspasa dayanıyor! Yani paspasa baskı yapıyor mutlaka!

    şimdi bu paspas diğer kauçuk paspaslardan daha ince olduğu halde bu şekilde oluyorsa diğer arkadaşlar nasıl kullanıyor! 

    O bölümü kesip alsam mı acaba? Yada bi çözüm öneriniz var mı acaba?

    Şimdiden teşekkürler..

     

    Bu arada konu başlığını nasıl düzelteceğimi bulamadım.

    Focus Iii oldu!!!

    Aynı paspası 2 aydır kullanıyorum. Debriyaja temas sorunu yaşamadım. Biraz kaydığı doğru ama nihayetinde paspas işte çok dert etme.

    • Beğen 1
  5. Bence harika olmuş yeni iç ve dış tasarım. Aracımdan çok memnunum ama 1.0 ecoboost otomatik şanzımanı duyunca bana da çok cezbedici geldi. 2015 yılını bekleyip göreceğiz eğer bütçemin çok üstünde bir fiyatla çıkmazsa aracımı hemen bayide takas yapmayı düşünüyorum. Bu arada lpg - dizel ikileminde kalan arkadaşlar varsa birde 1.0 motoru denesinler. Hele otomatiği de çıkarsa tadına doyum olmaz. 

  6. Silikon olan gerçekten güzel olmuş, bende beğendim, güle güle kullanın. Deri ve Silikon olanlardan 1'er tane bende sipariş verdim, tahmini teslimat tarihi 7 mart olarak gözüküyor  :angry: Ama alternatifini türk sitelerinde bulamadığımdan ve  beklemeye değer bir ürün olduğunu düşündüğümden verdik siparişi.  :)

    Tahmini teslimata pek bakmayın. Genelde çok daha erken geliyor. Yaklaşık 15-20 gün. Adamlar Çin den İstanbul ana dağıtım merkezine 10 günde gönderiyor oradan Türkiye içi dağıtım da yaklaşık 10 gün sürüyor :) Bir de ebayda bulduğunuz ürünleri aliexpress.com adresinden de araştırın genelde daha uygun fiyatlı oluyor.

    yo beklemek sorun değilde site tamamen yabancı dil o zorluk oluyo. ebay a üyelik için pal bay üyeliği gerekiyo

    Siteyle ilgili anlamadığın birşey olursa yardımcı olurum çeviri konusunda. Paypall için de sanal kart hesabı aç onu ver. Ben öyle yaptım. Paypall zaten güvenli bir sistem ama sanal kartla duble güvenli oluyor.

    • Beğen 1
  7. Silikon olan gelince anahtar içindeyken resim atabilir misiniz ?

    Silikon anahtarlıkta bugün elime ulaştı. Bence 10 numara bir ürün . Anahtarı sıkıca sarıyor ve gayet şık oldu. Resimler aşağıda :

    http://imageshack.com/a/img856/8323/je7n.jpg

    http://imageshack.com/a/img585/7307/9gj6.jpg

    ebay dan alışveriş işini bi türlü halledemediğim için yurt içinde bulabilirsem alınacak bi ürün. hayırlı olsun güle güle kullanın :)

    Aslında 2-3 hafta beklemek sorun değilse yurtdışı sitelerinden alışveriş gayet kolay ve uygun. Sanırım alacağınız ürünün 80-90 euro'dan fazla olmaması gerekiyor. Bu rakamın üstündeki alımlarda  genelde gümrüğe malın fiyatına oranla vergi ödemeniz lazım ama altındaki rakamlarda sorun yok.   Ebay, aliexpress tarzı sitelerde zaten müşteri koruma özellikleri var.

    • Beğen 1
  8. ebay link varmı

    http://www.ebay.com/itm/181262186552?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

     

    http://www.ebay.com/itm/310707765178?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

    Öncelikle güle güle ve kazasız belasız günlerde kullanınız. Acaba ürünleriniz size ulaştı mı? eğer ulaştıysa yorum ve foto alabilir miyiz? bende sipariş etmeyi düşünüyorum, teşekkürler :)

    Sağolun. Aynı anda sipariş vermeme rağmen deri olan 2 haftada ulaştı ama silikon olan hala gelmedi.Deri olanı beğendim, birebir aynı ve malzemesi güzel ama sanki anahtarı yerleştirince biraz kaba geldi bana. Normalde anahtarlık kullanmamamdan da olabilir.

     

     

    post-5832-0-06350900-1390839310.jpg

    • Beğen 1
  9. Direksiyondaki boşluk,

    Özellikle parke yollarda direksiyondan gelen tıkırtı

    tam sağ yada tam sol yaptığınızda gelen metal sürtme sesi (yada su hortumunu katladığınızda gelen ses gibi düşünün)

     

    bu sebeplerden dolayı garantiden değişti.

     

    Tıkırtı sesi devam ediyor.

    Özellikle yüksek süratte, direksiyon eskisinden daha fazla boşluk hissi veriyor. Resmen direksiyonu sabit olarak düz tutamıyorum.

    Sadece tam sağ ve soldaki metal ses sorunu çözüldü.

    Can sıkıcı durumları üst üste yaşamışsınız. Umarım sorunlarınız düzelir. 

    Umarım birgün bu tür bir işe sahip olur bizleri mutlu edersiniz. 

    Hiç niyetim ve de imkanım yok bu tür bir işe sahip olmaya. Hayatımdan da işimden de gayet memnunum. Adamlar hata yaptıklarında eleştirmek ya da görüş belirtmek sanırım en doğal hakkımız. Bu yüzden buradayız . Bazen bakıyorum da bir çok eleştiriyi geçiştirme durumu oluyor. Ben bu forum sayesinde çok kısa zamanda bir çok şey öğrendim      - öğreniyorum- ama olumlu olumsuz her durumu konuşarak oluyor sanırım bu işler. Saygılar

  10. Yakup sürüş, motor, şanzuman, yol tutuşu vs. gayet memnunum aracımdan. Çoğu araç alacak arkadaşıma tavsiye de ettim. Ancak bu ufak tefek sorunlar konusunda ne yazık ki durum böyle. Astra'yı alan arkadaşım çok samimi. Haftanın en az iki günü biniyorum arabasına. Gerçekten sessiz. Fiyat olarak bakınca da çok yakın birbirine.

     

    Bence Ford bu sorunlara çok acil çözüm üretmeli.

     

    Focus3'ün 3. senesi. Şimdi makyajlı kasa geliyor. Bakalım belki bu sorunlar o zaman çözülür, biz de faydalanırız diyebiliyorum sadece...

     

    Ancak aracımın şanzumanı, kavraması, direksiyon kutusu, rot seti, arka bagaj logosu(soyulmuştu) değişti.

    Arka takozları ve ön koltuk kafalıkları (malum metal matlaşması) değişim listesinde.

    Ivır zıvır ses ile ilgili sorunları aktarma gereği bile duymuyorum artık..

     

    Bunca sorun için, kaç servis kaydım var ve ne kadar süre harcadım, düşünsene?

    Bi de araç 0km :)

    Direksiyon kutusu ile rot seti neden değişti ? 

  11. Aynı sorun benim de 1 haftalık aracımda meydana geldi. Benzer çok sayıda şikayet olduğuna göre sanırım fabrikasyon kronik bir sorun söz konusu. Beni de o kadar çok rahatsız etti ki dayanamadım 2 gün sonra servise götürdüm. Servisteki ustayla konuşurken çok sayıda benzer şikayet aldıklarını kendisi de söyledi. Sorun sadece şoför koltuğundaydı ama tüm koltukları yağladı ve bir daha benzer sorun olursa kızak değişimi de dahil diğer seçenekleri deneyeceklerini söyledi. Yaklaşık 2 haftadır ses kesildi. Şu an için sorun yok ama anlayamadığım olay şu ; Ford bu kadar güzel , iyi bir araba tasarlayıp  basit bir koltuk gıcırtısından dolayı milleti aracından soğutmamalı. Ben olsam  eğer belli bir sayının üstünde şikayet geliyorsa bu tür benzer sorunları ne kadar küçük olursa olsun ciddiye alırım ,gerekli araştırmaları yaparım ve gerekiyorsa  araçlarımı servise davet eder çözüme kavuştururum müşteri şikayet etmeden önce. Bence bu basit gibi görünen tutumlar müşteriyi markaya daha çok bağlar.  

    • Beğen 2
  12. Bugün yeni paspaslarım elime ulaştı. Kauçuk ve ağır paspaslarla kıyaslayınca oldukça hafif ve biraz da dayanıksız gibi görünüyor ama kullandıkça anlaşılacak. Araca tam olarak uydu. Hatta arka paspaslar biraz da zorlayarak oturdu sanırım bu yüzden kayma ihtimalide olmayacaktır . Paspasın ne estetiği olur demeyin bence eskisine nazaran gayet şık oldu. Ben beğendim. Linki aşağıda veriyorum:

     

    http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/ford-focus-3d-krom-topukluklu-paspas-2012-gt-101871680#product-information

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.