Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Osman Dilek

Üye
  • Toplam İleti

    165
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Osman Dilek tarafından oluşturuldu

  1. 10.11.2017 - 22:27 tarihinde, Bedirhan Doğan yazdı:

    "Ağır gelir" ifadesini neye göre kullandığınızı merak ettim :) Kütle olarak mı yani? Landirenzo nasıl Opel'e daha uyumlu oluyor? Bunu da merak ettim. Bir dayanak noktanız olmadan yargı ifadesi kullanmayın lütfen. 

    LPG kitlerinin hemen hepsi üç aşağı beş yukarı birbirine yakın bir algoritmayla çalışır. Burada önemli olan enjektörlerin açılıp kapanma hızlarıdır. Enjektörler ne kadar hızlı açılıp kapanıyorsa o kadar kalitelidir ve fiyat da o kadar artar. Bununla beraber, kitimiz benzin enjektörlerini yöneten sinyalleri ne kadar hızlı takip edip, ne kadar az gecikmeyle LPG enjektörlerini sürerse o kadar başarılıdır ve kalitelidir. Bu da fiyatı ve kaliteyi arttırır Son olarak LPG enjektörlerinin manifolta takılma açısı da önemli rol oynar. Sayacak daha çok şey var.

    Bu sayılanlara bakarak LPG kitleri hakkında şu markaya daha uyumludur, o markaya ağır gelir, bu markaya hafif gelir demek pek anlam ifade etmiyor.

    Hülasa, burada en önemli şey görece kaliteli bir kit ve iyi bir montaj işçiliğidir.

    İyi geceler...

    3. sanayide 0 focusun landranzo yüzünden piston kırdığını gördüm.. opel ve chevrolete uyumu daha iyidir.. landranzo dışında piston kıran opelde gördüm... 

    --0 dakika sonra eklendi--
    10.11.2017 - 23:18 tarihinde, Yakup Çağatay yazdı:

    Geçmiş tecrübeler için forumu okumakta fayda var.

     

    Ayrıca:

     

    süperr haber

  2. arkadaşlar merhaba,
    uzun süredir aranızda değildim. 2001 2005 2010 focustan sonra 2017 focus aldı babam. ben mitsubishi lancer aldım. ben benzinde kullanıyorum yakmıyor ama babamın araba powershift 125 bg olandan... landranzo taktırmadım... şuan focus a en uyumlu hangisidir? prins mi yoksa brc  mi? 40 -50.000 yada daha fazla km yaşayan oldu mu bu markalarda ?
    izmirde düzgün takan yer var mı? tşkler

  3. 44 dakika önce, Bedirhan Doğan yazdı:

    Üstadım, dizel düşünmeme sebebiniz Muş'un soğuk olması ise hiç de düşündüğünüz gibi olmadığını belirtmek isterim. Zira, ben de Muş'ta 5 yıl görev yaptım. Dizel araç da kullandım benzinli de kullandım. Bu ikisi de focustu. Hiçbir sorun yaşamadım. -38 derece olan gecelerin sabahında dahi dizel aracım tek marş ile çalıştı. Dizel araç kullanan arkadaşlarımdan da böyle bir sorun yaşayan olmadı. Başka bir sebebiniz yok ise dizel araç alın rahat edin. 50-55 arası çok güzel dizel araçlar bulabilirsiniz. 

    2012 ve üzeri focus styl paket sanırım dediğiniz


  4. Merhabalar, 2016 yılı ekimden beri Muşta görevliyim. araba almaya niyetlendim. fikirlerinize ihtiyacım var. belkide çıkmazın içindeyim.. :)
    doğuda dizel araçlar sıkıntı oluyor donma oluyor dendi. bende benzinli bakıyorum..
    miktarı. 50-55 arası olabilir.  bende üniversiteden beri hayalim olan Mit.LANCER beyaz bakmaya karar verdim 1.8 cvt olan 45 e vs temiz bulunabilir. veya 1.6 motor... bakınca 1.4 opel astra 140 bg göre daha ekonomik ancak hiç sürmedim. 1 ay içinde 1.8 lancer sürüş yapabilceğim.
    asta 140 bg (lpg lanranzo olanı sürdüm 24 kuruş yakıyor dedi performansı gayet iyidi..)

    lancer 1.8 cvt  hiç sürmedim ancak görüntüsü çok iyi 2. el piyasası sıkıntı..
    focus 180 bg  (zaten focuscuyuz :D

    yazları izmirde olduğumdan kaçan araba istiyorum. ancak doğudaykende az yaksın gezeyim :) 4 yıl daha muştayım gib... birazda yüksek araba lazım malum kar..yani bi kararsızlık ve çıkmaz var.. focus 36 kuruş yakıyor 182 eco..  bazende sirocco bakıyorum 160 bg sanırsam bunların temizi yok kazalı hep.. bu 4 araç hakkında bana mantıksal bir çıkarım yapacak olan dost var mı?

  5. Hız arttıkça tölare değeri düşer, balansınız bozukken de örneğin hızlanınca anlayabilirsiniz (aşırı değilse). Siz balans kontrolü yaptınız değil mi öncelikle?

    56 BİN bakımına gitmişti. daha 3 hafta oldu.. yaptılar mı bilmiyorum babam verdi ustaya

    bu arada sol ön hastik patlamıştı bunu yaptırmıştım. elemanın sıkma muhabbetinde hata yapması etkiler mi acaba ki bundan sonraki zamanlar oldu.

  6. İzalasyonu değiştirmek? Ne gerek var? Olayı daha masalsı hale getireyim diyorsun herhalde?

    Kurutacaksın, ozonla öldürebildiğin kadar bakteri öldürüp keyfine bakacaksın. Niye komplike bir operasyon veya sorun haline getiriyorsun sıkıntını bilemedim, hayretler içindeyim.

    Dahada abartmak istersen sen bence izalasyonu değil arabayı değiştir.

    Dahada sustum ben :)

    :D içim yandı abi öyle deme gözümüz gibi bakıyoruz tabi ilk yaşanınca triplere giriyo insan.:)

  7. Koltuklarınıza su dışında bir sıvı döküldüyse süt ayran gibi iş zor ama su ise familya koltuk yıkama yeterli olacaktır. süt ayran veya balık et suyu gibi sıvılar hızlı bir şekilde kapsamlı bir koltuk yıkama würth ve benzeri ilaçlı temizlik yapmanızı  koltuklarınız açık havalandırmanızı öneririm. arka koltuklarımdan süt kokusunu halletmiştim. geçende de bagaj keçem ıslanmıştı. bagaj keçesinin altından falçata yardımıyla alt kenardan ince keserek kontrplak malzemeyi çıkarıp keçeyi makinada sıktırmadan yıkadık bir kaç gün ikisini de havalandırdım. sonra kontrplağı tekrar yerleştirdim. yoksa şişip kurtlanacaktı. :-) kolay gelsin.

    sadece su dökültü. ön taraftaki koltuk altındakideliklerden dokundum nemlilik var üst taraf kuruyor fakat altı hala yaş. oraya kurutmak imkansız gibi.çünkü siyah keçe kalkmıyor. alttaki izalasyon nemli kaldı. büyük ihtimal dediğiniz gibi kurtlanacak kokacak. 1-2 kişiyle konustum. koku yapıomuş vazıları çürür bile dedi. aklımda olan ise komple izalasyonu değişmek?

    • Beğen 1
  8. Merhaba sayın focus ailesi, polis abilerimin ve diğer üyeler sizin(özellikle 3.) görüşlerinize ihtiyacım var.
     
    Ben Ege Üniversitesinde Eğitim fakütesinde 3. sınıf öğrencisiyim.
     
    2014-2015 YILI POLİS AKADEMİSİ Fakülte yüksek okulu alımları var. 2. bir hak tanıdılar.. 
     
     
     fakat aklıma takılan bazı şeyler var.
     
    1. buraya Başvuranlar Komiser yardımcısı oluyormuş.  fakat gittik okuyoz neyse bitti sonra normal polisliğe indirme durumları var mı?
     
    2. kazandım diyelim hafta sonları eğitim alıp hafta içi okula devam edebiliyorum fakat okuldan da(ege) öğretmen diploması alabilirmiyim?
     
    3. açıkcası öğretmenliğe bayılarak gelmedim. 23 bin kişi başvurup 750 kişi alıyorlar..... 2 sene sonra işsiz öğrtmen olup dolaşmak var  ve gidip(başvurmazsam) normal polis olmakta var(komiserlikten sonra)..  fakat komiserlikte ise öğretmen kadar rahat olmama durumu var. soracak kimsede yok düzgün :) 
     

     

    görüşlerinizi bekliyorum. inşallah doğru yere açmışımdır. kazasız belasız günler dilerim.
  9. Engin Bey naçizane tavsiyem şudur: Tamponunuz eğer onarılabilecek pozisyondaysa hiç kayıtla falan uğraşmayın. Tramer temiz kalsın. 200-300 TL cebinizden verin dışarda yaptırın. Kaputunuz sağlam gibi görünüyor. Bu şekilde servis hiç uğraşmaz tamponu değişir. Tramer e de en az 2000 TL hasar kaydı oluşturur. Bir de önden hasarlı gözükecek ki aracınızda bence bir şey yok. Satarken çok başınız ağrır ve aracınız çok değer kaybeder. Amcamın oğlunda 2012 Civic HB  var. Köpeğe çarptı geçen yaz. Tam çeki demiri takılan taraftan vurduğı için küçük çatlaklarla durumu atlatmış. Kaputta bir şey yoktu. Servise gitmiş. Tampon değişimi yazmış ve hemen dosya açarak 2000 TL lik bir kayıt oluşturulmuş. Tekrar vazgeçti ve dışarda tamir ve boyama dahil 300 TL harcadı. Kaydı sildirene kadar epey sıkıntı yaşadı ama başardı. Önerim masraf fazla değilse uğraşmayın kaskoyla falan. NEden kasko yaptırıyoruz diyebilirsiniz ama malesef servisler çok kalıngözlü.

    katılıyorum. aynısı bizde oldu 1 cm göçüğü bile değiştiler 3 bin tl yazdılar :/

    geçmiş olsun.. cana gelmesin..

    • Beğen 1
  10. Merhabalar sevgili focuscu abilerim, arkadaşlarımın :)


    Geçen bir Mondeo da gördüm çizdiğim yerlerin hepsi parlak siyahtı. Bunu yapmam mümkün mü?

    Ebay da baktım şöyle bir şey var fakat tam olarak bu değil sanırsam. cam çıtası her yerde var krom olarak var zaten..(üst ve alt yeşil yerler) bunun her yeri parlak siyah olarak varmıdır?

    Resimde 1 numara diye belirttiğim yere çıta var.. 2 ve 3 ü de böyle yapmam mümkün mü.
    b42EQj.jpg



    teşekkürler



    şöyle birşey var. 
    http://www.ebay.com/itm/Ford-Focus-08-11-High-Gloss-Mirror-Piano-Black-Door-Pillar-Post-8-Piece-Set-/300734914915?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item460532a163&vxp=mtr

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.